• Piggelin1

    Livets toppar och dalar

    BrudSommar2006 skrev 2010-08-31 20:22:14 följande:
    Jag hade då inte glömt något från första förlossningen men ville ju så gärna ha ett syskon att jag var tvungen att ge mig på det igen. Det sades ju också från alla håll och kanter hur mycket lättare det skulle bli andra gången och det stämde ju, jäklar vilken skillnad.
    Precis det jag hoppas på, BS!

    Chattade på FB med en tjej från föräldragruppen häromkvällen, som fick sitt andra barn för ett par veckor sen & hon hade precis samma upplevelse & kom med en massa bra peppning, så det ska nog ordna sig för mig med Nu vet man ju lite mer vad som väntar efteråt på ngt vis. Får fokusera på det så ini bängen!

  • Piggelin1

    ...och så epidural, hade ju inget sånt alls sist.


    AM, ta i hand - jeeesus

  • Piggelin1

    Har legat hemma i två dagar, men nu hoppas jag att det börjar bli ordning på förkylningen & tänkte jobba igen imorgon. Om inte annat så för att vara där när min vikarie har sin första dag! Vet inte när jag blev så sänkt av en förkylning senast, brukar ALDRIG vara hemma från jobbet pga förkylning, men det är väl ngn särdeles elak bacill som hoppat på mig & så sa ngn att man är mer k'änslig som gravid, så det stämmer ju isf.


    Hmmm, lite kommentarer...


    Omsan - vad SKÖNT att ni har fått en diagnos på dottern & att ni därigenom nu kan få hjälp & stöttning på vettigt sätt.


    Cicci & AM - lycka till med jobbsökande!


    Fru E - attans att uppkörningen gick åt skogen, håller tummarna för nästa gång.


    Lappis - underbara Venedig-bilder! (har inte kollat de andra ännu) - Kände igen precis, klocckan vreds tillbaka två år i tiden! Vilka fina bilder rent allmänt - ni är duktiga fotografer!


    Telis - visst såg jag det röda golvet ...och de röda tapeterna i det andra huset! Me like!


    Oupsie, jag äter sushi till lunch med jämna mellanrum, just för att Livsmedelsverket säger att det är helt OK & där jag köper så gör de ju alltid sushin när man beställer. Fast jag skulle aldrig köpa på ICA eller så, den vet man ju inte hur gammal den är.


    Sen har jag syndat med chevre några ggr (till rödbetorna), & det är nog för att det hänger i från förra graviditeten, då var det OK, bara ostarna var pastöriserade. Helt klart hinner reglerna ändras från år till år.


    Ore - byt jobb, säger jag bara! Slåss med väderkvarnar mår man inte bra av i längden, det är bara du själv som tar stryk i slutänden. Bra chef är superviktigt, skulle nästan säga att det är viktigare än att ha ett jobb som man trivs 100%igt med. Om inte chefen stöttar dig, så kommer du ändå aldrig att komma vidare.


    Melondoft, jag har ett word-dok med NYC-tips som jag skickat lite till höger & vänster. Jag skickar gärna över det om du vill, med risk att en del kanske är lite out-of-date nu, eftersom det är tre år sen, sen jag senast var där. Annars kan jag varnt rekommendera guiderna på res.se res.se/cityguide/new-york/


     

  • Piggelin1

    Nämen OJ, ett långt inlägg & bara en (1) smiley?! Vad har det tagit åt mig?!


    Vickan, på tal om tv-bänk, fjärrstyrda mottagare etc, så måste jag bara göra reklam för världens bästa fjärkontroll som vi köpte i början av sommaren


    www.netonnet.se/art/tv-och-bild/fjarrkontroll/fjarrkontroll-universal/logitech-harmonyone/115375.3146/


    En enda fjärrkontroll & EN enda knapp att trycka på, på pekskärmen när man vill kolla på olka saker, dvs bara peka på "Titta på TV", "Titta på dvd", så är allt igång. Helt grym! Nu i sommar har dessutom mannen kopplat upp datorn/hårddisken med alla lagrade filmer (fick hur mkt barnfilmer som helst via en kollegas hårddisk) via det trådlösa nätverket  mot TV'n också, så via samma fjärrkontroll kan vi kolla på filmer, alla våra foton osv. Super!


    Fråga mig dock inte hur det funkar - jag är bara supertacksam att ha en data/nätevrekssnörd till man, som gör allt detta möjligt

  • Piggelin1

    Mugglan & Porchez - jag är med i samma klubb som er, dvs har alltid slängt ob i toan!!

  • Piggelin1

    Jag inser det *skäms åt min egna okunnighet*

  • Piggelin1

    PB - jag är ju helt ologisk, tops slänger jag ALDRIG i toaletten!


    Porchex, vad trist med kaos på jobbet, tänkte samma sak som Vickan, inboxa eller messa på FB om du vill skriva av dig!


    Men TELIS! Vad är det för elände du dragit på dig?! Uttorkning? Förstår att du var rädd för njurbäckeninflammation, det vill man inte ha mer än en gång. Så fort jag känner ngt en bit upp på ryggen, så är jag livrädd för att det är det eller njursten, & hinkar i mig litervis med vatten. Men nu var det ett tag sen senast för min del. Vad fick du för "ordination" av läkaren?


    Ja just det, Halv åtta hos mig, undrade just nuär det skulle dra igång igen. Om jag förstått det rätt så ska en gammal kursare t mig vara med i Sthlms-avsnitten, så den veckan får jag inte missa! Jag har ett svagt minne av att du drog dig ur, AM, eller minns jag fel?


     

  • Piggelin1

    Nähä, dags för sängen, tänkte läsa lite innan jag somnar, håller just nu på med Finns inte på kartan av Carin Hjulström,lite småtrevlig & lagom lätläst sådär.


    Tjing!

  • Piggelin1

    Hej tjejer,


     oj, vad ni skrivit i veckan - tyvärr har jag nog inte en chans att läsa ikapp, men tänker på er om dagarna.


    Har läst några sidor på slutet & förstod att Telis var deppig för ngt (din pappa?), kramar till dig!


    Tror jag uppfattade också att Piff slipper knapp? Vad GOTT i så fall, Tinga!!


    ...och Klockarbol lämnar skaran i tråden som lever i synd (koko, är det bara du & jag som vanligt nu då?!) Hoppas ni har en alldeles underbar bröllopsdag!


    ...och PB, du verkar njuta av gräsänkahelgen! Lyxigt!


    Själv låg jag däckad i förkylning två dgr i början av veckan & sen började min vikarie i onsdags när jag var tillbaka, så nu är det helt omöjligt att surfa på jobbet. Att läsa ikapp kvällstid - då skulle jag inte hinna så mkt annat - tyvärr. Önskar att dygnet hade fler timmar!


    Började på Magplasket i torsdags kväll - heeelt underbart! Njöt mkt av det förra vändan, men ännu mer nu, tror jag. Denna gång har man ju liksom inte alls hunnit fundera så mkt som förra (& glömt en faslig massa också, inser jag), men nu varje torsdag kväll, så har jag möjlighet att fokusera på det som komma skall, härligt! Speciellt avslappningen & babymeditationen i bassängen på slutet, mmmmm!


    Idag var vi varit på gigantisk loppis i Frölundaborg & kom hem med bla en Stringhylla, som mannen redan börjat måla om & som så småningom ska upp på väggen i A's rum. I övrigt diverse småprylar som två par PoP-byxor för 10 kr styck, lite pussel, några barnböcker, ett Bamse-paraply (det var nog det bästa om man frågar A!) & så en grej som jag halvt letat ihjäl mig efter, nämligen en klassisk bak-kavel i trä för barn. Såg en proffsvariant på Bagaren & Kockens hemsida som kostade flera hundra spänn, men det var inte riktigt den nivån jag ville lägga mig på. Har dammsugit Cervera, Åhléns, leksaksaffärer med mera utan framgång, men så hittade jag en idag till det facila priset av 20 spänn Så nu kan A & jag baka & kavla för glatta livet tillsammans


    Nu vill Amanda pussla, så jag får sluta


    Välkomna ni nya förresten, har nog inte sagt det!

  • Piggelin1

    Jamen just det, glömde ju dig PB Sorry


    Vi har lite funderingar på att komma till skott nu så småningom, men det är väldigt lösa planer fortfarande. Vi fick oss båda en rejäl tankeställare ism att min kompis man gick bort totalt oväntat precis innan sommaren. Nu när vi snart har två barn, så känns det lite som att det är dumt att vänta alltför länge till, dvs lite trista men praktiska skäl. Det där med lång vit klänning, jättefest & hela paketet känns det som att det passar bättre för dem som är tio år yngre än oss Känns som om livet liksom kom emellan för vår del, med tanke på när vi träffades & hur gammal jag var när vi fick Amanda osv.


    Kollade faktist upp seriöst i våras om det gick att gifta sig ism att vi var nere på Rivieran (Svenska Kyrkan finns representerad strax utanför Nice) i juni, men det föll på att de inte har vigselrätt utan bara "kyrklig välsignelse", vilket innebär att vi ändå måste gifta oss på hemmaplan & då försvann ju grejen med det.


     

Svar på tråden Livets toppar och dalar