• Oms

    Livets toppar och dalar

    Halloj tråden,

    försöker läsa igen, bärjade på sida 929 eller ngt sånt och har redan glömt bort detjag läst (är på sidan 1011 nu) och måste i säng så det blir bara ett kort

    GGGRRRAAATTTTIIIIIIIIIIIIIIIISSSSSSSSSSS Mugglan!! fy f-n va kul! helt fantastiskt vad som kan hända när man minst anar det "plötsligt händer det" en riktig trisslott känsla ju! superkul!!!

    PB - så tråkigt att läsa att din sambo inte fick jobbet, vilken hemsk kvinnlig chef! jag trodde verkligen att det skulle gå bra och vad trodde då inte ni själva?! håller tummar o tår för andra jobb! skönt att mötet i skolan gick bra, låte som en trevlig idé att ni ska träffas och lära känna varandra lite mer., kul!

    Izzie - synd att du fick din misstankar bekräftade men skönt att det inte var några rester kvar!

    Cissi - låter ju jättespännande med jobbet men har ju inte läst klart än så du kanske redan har tackat nej? iaf, skoj skoj!

    Hattis - men vad jobbigt med ev tumör, om en att den e godartad och att man vet vad det är så är det ju ändå ngt som behöver behandlas så att man kommer i samma utgångsläge som "alla andra" osv.

    det var flera saker men måste i säng nu... jobbar hemma imorn så jag kanske kan kommetera mer då...

  • Oms

    Ore - lät spännande med intervjun - håller självklart tummaran för en intervjuv nr 2 i nästa vecka (Eller var det denn? belv helt förvirrad när jag läste ikapp, haha)

    MSV - oj  låga trombocytnivåer, hoppas att de kommer upp i bra läge igen, du måste ha blött väldigt mkt. hur är järnvärden då? har de kollat järnmättnad o serumjärn etc? vad gör de åt låga trombocytvärden? själv har jag för höga och det komb m väldigt låga järnvärden visar på den ovanlig asjukdom som jag skrev omoch som testet visade att jag ev hade...

    Klockarbol - men här måste man ju hålla tummarna!!! såklart att maken ska ha ett jobb och om han har bytt inriktnign i o m vikariet förra gången och trivs med det får man hoppas att det är just ett sånt jobb han får igen, har han sökt sådan jobb ngn annastans sen nu efter sommaren eller söker han jobb som han "normalt" jobar med?

    Nu måste jag fortsätta att läsa igen det blir nog VAB istället för hemmaarbete idag då minstingen är liak sjuk som en annan.... ligger på sidan 1011.. i'll be right back

  • Oms

    Är på sidan 1034... tror jag, för jag gråter för fullt här och alla siffror och bokstäver blandas ihop friskt, herregud vad mkt känslor, fina ord och dikter som skrivits ned i tråden den senaste veckan! jag blir helt matt o oerhört berörd av allas ord och kommer än en gång på att man inte kan föreställa sig smärtan av att verkligen förlora ngn så nära förrän man har gjort det (barn, syskon och föräldrar som vi trådisar förlorat)

    skickar tusen kramar till alla som behöver det i sin sorg, då, nu eller sen.

    Snorkis - du är jättestark som kommer in här o öser ur dig och du har så vettiga tankar runt det hela och inget är konstigt utan fullt normalt och hälsosamt skulle jag vilja säga. låt det ta sin tid, stressa inte fram ngt, känns det bra m jobb så jobba annars inte, vill ni ha tusen barn så jobba fö det annars inte - det är ER känsla/vilja som styr inte ngn annans. kram!

    måste jobba lite nu...

  • Oms

     


    fru AM skrev 2010-09-28 15:31:21 följande:
    Jag har förresten fått tag i tabletterna nu! JAg gick helt sonika till läkaren och sa att hon gjort fel varpå hon bad hundra ggr om ursäkt.  Sedan fick jag gå till tre olika apotek för att få tag i dem men NU HAR JAG DEM. Nu ska jag bara få i ungen dem ... Tänkte pillra in dem i en makaron, eller i en bit kokt/stekt ägg - hans favoritmat.

    Bra där! det är ju så man ska gör men inte alltid gör, dvs återkoppla till vårdgivaren direkt så att de får chans att bättra sig! tabletter är oftast underskattat om de är små o barnen likaså, tycker nästan att det kan bli jobbigare när man pratar större barn o tabletter då de ska svälja själva m vatten och ibland låter de åka runt i munnen för länge vilket gör de mkt svåra att tillslut svälja.

  • Oms

    mkt amningsfrågor har diskuterats här inne coh månag såväl hårda som snälla ord har sagts men efter att ha skummat igenom sida efter sida tycker jag att det löste sig till det bättre! en fantastisk tråd det här! man kan säga ogenomtänkta saker och sen ändå få chans att förklara sig och bli förstådd. Bra förklarat Cissi hur du tänkte och du med PB - mkt intressant läsnign så här efteråt!

    jag har inga åsikter i detta och jag anser att det är färdigpratat men jag vill ändå dela med mig av lite kunskap som jag besitter.

    jag har ju halva mitt hjärta i västafrika och har således lite erfarenhet därifrån när det gäller just amning. tyvärr (i det här fallet) så är det ett väldigt västerländsk land där kvinnor har bh o vanliga kläder och jobbar o studerar de med så det är int e den där fria amningen man tänker på när man säger afrika.

    men, åter till frågan, De som har det bättre ställt ammar i ca 1 år (dock inte helt). sen slutar man då man har råd med mat och man oftast dessutom vill ha sin kropp tillbaka och kunna lämna barnet med andra under lägnre tid då många gånger ens arbete kräver det.

    De som har det sämre ställt ammar till 2-års ålder men oftast inte längre. detta då mjölken inte ger tillräckligt med näring längre och i afrika är det just därför man ammar - mat. man börjar dock ge barnen smakprotioner precis som vi gör hör runt 4-6 mån ålder och amningen är mer ngt man gör inför att barnet ska sova, som komplement till mat och framförallt som vätska då det är oerhört varmt.

    men oftast när man täner på afrika tänker man på små halvnakna kvinnor med små nakna (men oftast rätt så stora till åldern) barn som ammas och flugor som flyger runt dem... så är det säker i de stora fattiga länderna, i flyktingläger samt också på landsbygden lång in i Gambia men inte ngt som jag ngnsin har sett under alla mina resot dit genom åren.

  • Oms

    PUH!! Jag har läst klart tråden OCH...glömt allt jag skulle kommentera en sist.... heeeeelt otrolgit! lyckades tom glömma lunchen (loggade u på tfn men inte gick jag o åt inte o nu e telefonen igång igen!)

    Ett stort TACK för att ni finns! tack för att ni bryr er och hejar på, kramar om och bara lyssnar! Det värmer oerhört att vi här inne kan stötta varandra i olika delar, att det inte behöver var ngt jättestort för att man ska få stöttnng, medlidande, hejarop eller bara en liten kram.

    provsvaren vet jag inte när jag får, troligen om ca 1-2 veckor då jag lämnade in de sista proverna i tisdags. dock så har jag ju gått hos både företagshälsovården (började med en liten hälsokontroll som sen visade på ngt annat osv) och sen nu hos min husläkare där jag också kommer att fortsätta gå. problemet är att alla provsvar inte kommit till min husläkares kännedom och jag tror att när hon fått dem ( har det sista hos mig nu idag) så kan man bilda sig en uppfattnign om vad det är som jag lider av. den sammantagna bilden kan ju kanske tom utesluta vissa saker o stärka andra (det är min förhoppning) så det ska bli mkt spännande att se vad nästa besök genererar i.

    jaja, jag vet hur jag ska prata m läkaren och jag vet hur jag ska kunna få sec opinion och hur man går vidare om ngt är fel osv så jag känner mig lugn, dock nyfiken måste jag säga, tycker att detta är spännande.

    sen alla symptom suger ju! och stressen på jobbet och m dottern osv osv men men det beklagade jag mig över i förrgår så ni vet redan det.

    nu ska jag logga ut en sväng från jobbdatorn o värma en bit av den tacopaj jag gjorde häromdan...

     

  • Oms

     


    passionsblomman skrev 2010-10-01 12:59:11 följande:
    Jag är så himla glad för att jag har den här jobbcoachen! Skitbra möte. Jag känner mig full av hopp om att jag ska kunna bli "det mesta jag kan bli av mig själv" och att jag ska kunna hitta kanaler för min potential och få använda det jag bär på, har med mig och kan.Att det sedan är en väg att gå, som innehåller svåra kurvor, halka och gupp-och kanske ett och annat dike, det ingår. Men det är MIN väg. Och ingen annan kan gå den bättre än jag.

    Härligt PB!! det är ju preciiiis så man ska känna sig efter ett möte med en coach!jag har ju själv haft en men hon var värdelös, menade på at jag hade så mkt go i mig själv och då skulle det lösa sig autoamtiskt det var hon säker på osv osv... nu fungerade ju det också iofs för det gick bra för mig men tänk om det inte gjort det? då had jag känt mig  än värre!jag avbröt vår kontakt och fixade jobba själv och när jag avslutat "jobbsökarprogrammet" så smsade jag henne o meddelade att jag nu fått ett nytt jobb och inget mer med det.

    Att coacha ngn är svårt, det nog vi alla som var handledare, utbildat, lämnat över arbetsuppgifter till en efterträdare eller vad det nu kan vara. det gäller att man passar för yrket. JAg är bra på att coacha i yrket men inte lika bra privat då jag kan bli trött på att människor fastnar i ett tänk och när jag är ledig då vill jag var ledig typ (ja, ngt sånt, hör att micron piper att maten är varm nu) 

  • Oms

    Vickan -

    PB - jo visst är det oerhört intressant hur vi männsikor fungerar, varför man har olika ramar att förhålla sig till och varför ngt kan vara positivt för ngt och negativt för ngn annan? det är ju så otroligt intressant och oerhört komplext. jag har en väninna som i skrivande stund tentar i etniska/kulturella skillnader mellan kvinnor och män utspritt på 3 generationer och 3 världsdelar. oerhört intressant och mkt av det vi pratar om här kan man återfinna i det ämnet. som sagt komplext och lärorikt

  • Oms

    googlade gustav fridolin för att se hur det gick för honom, hamnade på en internet tidskrift sida som visade sig vara "svenskarnas partis tidskrift"... jag läste lite och gick sen in på på just nämnda partis sida och kollade in deras politik klickade vidare på ngt som handladr om partihistoria... läste och blev mörkrädd.... Där pratar vi förtäckt rasism, man får det att låta som om samhället har gjort fel o därför så finns det kriminella invandargäng so skrämmer alla men sen efter ytterligare några rader så framkommer det ändå att om man har ngn ättlig utanför sverige gränser så är man inte en av dem... de ska se till att det genetiska arb som vi vikinga up north har inte får bli utspätt eller på ngt vis skändat...

    nä, det var ju inte detta jag skulle kika på, febern (39) har fått mig att säga tack o hej till jobbet och nu skulle jag ju vila lite innan jag hämtar lillskruttan på dagis

  • Oms

    Ingen grön plupp så långt ögat når, misstänker att de som inte har små barn ligger o sover just nu och de som har barn kanske har fullt upp m dem? Här har vi varit vakna sen kl 06:45, sitter nu m min minsta bredvid mig (läs på mig) och tittar på "Djungel hjul" på playhouse disney. Maken har sovmorgon på lördagar så han ligger o gottar sig i sängen - i morn är de tmin tur så jag har ngt att se fram emot

    mår lite bättre faktiskt och liten med så tror att det måste vara er tumhållning som gjort det!

    idag ska vi bara var, städa lite, försöka fixa m stora tjejens dator, ja just det ja -

    ngt dataproffs här inne? som kan det här med trådlöst nätverk?

    Vi har en stationär dator som inte har ngt inbyggt nätverkskort men som i övrigt ör super och den ska in i stora tjejens dum då henne laptop pajat. Vi har då köpt till trådlöst nätverkskort på USB-sticka  och efter alla konstens regler installerat den samme efter uppdatering av drivrutiner både för vår laptop och fö routern då befintliga drivrutiner var för gamla för det nya nätverkskortet. Allt fungerad men det gick långsamt så tilbaka till butiken och byta till en med större styrka... vad tror ni hände då?

    Det gick inte att installera, helt plötsligt kopplar den stationära datorn upp sig på samma sginal som laptopen så det blir en intressekonflikt och INGEN dator fungera då... jag blri såå¨trött på sånt här som bara ska fungera!

    dessutom måste vi köpa en ny starkare router då den vi har inte räcker tydligen för att nå in till dotterns rum (det har fungerat med laptopen tidigare så jag vet itne varför den inte fungera nu?)

    dottern är ju så arg på detta då hon inte kan sitta i sitt rum och hålla på datorn och dessutom får vi "slåss" om laptopen...

    varför ska allt bara krångla nu för?

Svar på tråden Livets toppar och dalar