• kängu

    Livets toppar och dalar

    PB, grattis till intervju för maken!! Och bra skrivet av dig


    Tänker på Telis, mår du bättre nu? Tycker det var så skumt med det där med uttorkning och undernäring...


    FruE, härligt att du fått ny tid om bara 2 veckor! Då tar du det!


    Vickan, skönt att vikarien/kollegan är bra!


    Jag har inte riktigt fått kläm på detta med mindfulness måste jag säga. Har överlag väldigt svårt att ta till mig tekniker och tankesätt som inte kommer inifrån mig själv (vet inte om ngn förstår hur jag menar?). Tyvärr, för jag skulle säkert behöva det


    Däremot har jag bestämt mig för att jag ska gå på anhörigträffar i höst- vill inte gå in på detaljer här men min lillasyster är sjuk (ev. på bättringsvägen) så jag tror att det skulle kunna hjälpa mig att bearbeta och veta hur jag ska förhålla mig till situationen vi är i nu.


     

  • kängu

    Vickan, ja jag hoppas att det ska bli bra! Skönt att det gick bra för din pappa.

  • kängu

    Oupsie, fast att man inte klickar med chefen betyder ju inte att det är en själv det är "fel" på, kan lika vara chefen det är "fel" på, eller mest troligt ingen alls- ens personlighet kanske inte är rätt på den arbetsplatsen helt enkelt. Jag tänker så här: Jag är en väldigt drivande person, rätt så bossig och energisk och bra på att föra saker framåt men inte så bra på att avsluta. I den arbetsgruppen/teamet/arbetsplatsen som jag söker mig till kanske det inte finns en sådan person- då passar jag utmärkt! Men har de redan en (eller två, eller tre) såna personer så kanske de snarare behöver någon som håller sig lite i bakgrunden, är metodisk, bra på att avsluta etc. Väldigt förenklat men hoppas att du förstår hur jag tänker  


    Telis, usch och fy för sjuk Televink, och att du mår dåligt och din sjuka pappa Massor med kramar till dig!! Men, kul med intervju! Bra jobbat!


    Mugglan, du har helt rätt i det du skriver om att allt inte passar för alla!

  • kängu

    Tinga, jag skriver under på det PB säger om att ösa ur slaskhinken. Och jag tänker på dig och dina pojkar ofta! Jag hoppas snart att det vänder för er- du vet att du har mina tummar!!

  • kängu

    Iiiih jag såg precis att det öppnat en uteförskola i lillstaden där jag bor!! Jippie!! Nu återstår bara att fixa en plats till Ru där...

  • kängu

    gosnosen- jag var hemma de första 5 månaderna, sen var maken hemma 7 månader och nu är jag hemma 5-6 månader till. Har funkat perfekt för oss!

  • kängu

    Skönt att allt gått bra för Snigeln!! Då kan jag ju kanske låte tummarna vila en liten stund.


    Ang. ersättning (jag anser mig ju också vara ngt av en expert )- vi kokade vatten och hade i en tillbringare i kylen, blandade med pulver och sen in i mikron (fram tills att Ru var 6 mån). Efter det tog vi bara vatten från kranen. Sen tycker jag de där ersättningstetrapaken är supersmidiga, när man är iväg och även vid behov på natten.

  • kängu

    Telis, det går ju upp & ner med det där- vi hade en lång period när Ru var i Televinkens ålder när han vaknade 5 varje morgon, höll i sig i några månader. Sen var det halv sex, sen halv sju, sen åtta och nu är vi tillbaka på halv sju. Jag la alldeles för mycket energi på att försöka styra hans sovtider etc. innan, det gav inte speciellt bra resultat utan skapade mest frustration hos mig själv. Tidigare sov han 1 timma på dagen, nu sover han 2-3... det svänger helt enkelt. För mig har det funkat bäst att gilla läget (inom rimlighetens gränser) och försöka komma i säng i tid så att man får sin sömn. Samt självklart dela på nätterna och tidiga mornar med mannen, så att man får sova lite längre åtminstone varannan morgon (men det gör ni ju säkert redan!).


    Nu när Ru sover 2-3 timmar på dagen så sover han också för det mesta väldigt bra på natten, mot när han bara sov 1 timma per dag. Så det är inte säkert att de sover bättre på natten bara för att man minskar dagsömnen...

  • kängu

    Telis igen, har ni mörkläggningsgardin? Om ni inte har det så testa, det kan göra stor skillnad!

  • kängu

    Välkommen hem Lappis!


    kokosen, usch vad hemskt med er gamla katt

Svar på tråden Livets toppar och dalar