• muggles

    Livets toppar och dalar

    viktualia skrev 2010-08-20 11:01:09 följande:
    Puss tillbaka!! Själv lär minska min aktivitet här när jag börjar jobba igen.. funderar på att byta mobil så att jag kan surfa bättre.. ..nån med tips och åsikt om variant?
    En android helt klart!
  • muggles

    Vad lustigt: jag har både fått kolla på Dallas och läsa Harlequin-romaner (och då ska man veta att min mamma är rätt "intellektuell" )


    Minns en gång i Australien när vi pratade med några australiensare om deras vedervärdiga Vegemite (samma som Marmite i Storbrittanien) och hur de kunde äta det. Sedan fick de smaka på Kalles kaviar och reaktionen var väl samma där... Man måste nog vara uppväxt med det.


    EA: skönt att det gick bra med husöverlämningen!

  • muggles

    Telis: det är väl rent praktiska skäl att man inte kan veta i förväg vilken BM man får. För i så fall skulle de behöva vara jour. Och tänk om två st har bestämt sig för samma BM och de sedan kommer in samtidigt (fat chance men ändå). Men visst hade det varit underbart om det gick!

  • muggles

    Lappis: de enda souvenirer jag köper när jag är utomlands brukar vara vin. Minns att vi köpte med oss 4 flaskor (2 röda/2 vita) av sardiniskt(stavn?) vin. Var sugna på att göra likaledes med det kretensiska, vi drack nämligen jättegott lokalt vin nu sist på Kreta *förvånad*

  • muggles

    Just det Oupsie, huset! Har du ngn länk att inboxa? *nyfiken*

  • muggles

    Oupsie: jag antog att pdf:en ligger på nätet? Annars får jag inboxa dig min mejladress. JAg tycker det är kul att kolla på hus!

  • muggles

    håller på och läser ikapp...


    Oupsie skrev 2010-08-20 17:08:59 följande:
    Tänkte köpa sushi förra veckan och så skulle maken ringa och beställa, och då frågade han om den hade varit fryst, men fick till svar att den inte hade varit fryst. Men de kanske missförstod och menade att den "tillagade" sushin hade varit fryst . Blev lite förvirrad, för jag hade för mig som PB, att fisken ska väl vara fryst vilket som?

    Det var en kock (på ett av Gbgs bästa rest) som sa att de har slutat att frysa fisken innan de gör sushi och annat på rå fisk, för fisken håller så bra kvalitet nu för tiden att det inte behövs(?). Litar du inte på detta så kan du fråga efter "mamma-sushi", det åt jag några ggr under min grav. Det är alla sorters sushi fast utan rå fisk. Du kan ju äta kräfta, avocado, crabfish, ...

  • muggles

    Kängu: inne i Gbg finns det ju en akutmottagning för bara barn (på Kungshöjd).  Du kan inte ringa dem och höra? Jag tycker det låter lite oroande att han så ofta har feber...?

  • muggles
    viktualia skrev 2010-08-21 18:01:01 följande:
    Smint - *vinkar lite* Passionsblomman - kära NÅN vilken snygg sammanfattning! Inboxa Snorkis vilket inläggsnummer det var - för den sammanfattningen var ju precis vad hon frågade efter!! (jag menar.. med vår kackeltakt är det ju tveksamt att orka läsa ikapp...) Ego - Grubblar över Trollets ätande. Hur ofta äter hans jämnåriga? Televinken, Astrid, Grynet, Parnassias H - har jag glömt nån? Eller ni andra vars barn passerat halvårsåldern kanske också minns?!?! Hittills har det blivit så (japp, rutiner är inte min kompis) att han äter bröstmjölk ett antal gånger fram till lunch. Äter sedan lunch med alla delar - kyckling, potatis, grönsaker, frukt. Ett gäng omgångar bröstmjölk, ett fruktmellanmål och sedan gröt innan läggdags.. Målet är dels att han ska känna sig mätt på nätterna (=sova ordentligt) och dels att fasa ut amningen.. Hittills är det lite rörigt att gå från "fri" amning till nån form av ordning... Nån med synpunkter?!?!  
    Jättebra Vickan, jag tänkte samma: inboxa för 17 PBs eminenta sammanfattning till Snorkis för skulle inte tro att hon orkar hänga här på regelbunden basis ännu. Kram på dig Snorkis om du läser!

    Det är jättesvårt att ha fasta amningstider tror jag Vickan. Och när du ändrar i rutiner (el ja, inför nya i ditt fall) så är det alltid rörigt ett tag innan det satt sig. Hade du bara kört ersättning är det lättare med "fasta" (man får ju alltid rucka lite) tider.

Svar på tråden Livets toppar och dalar