• Oms

    Livets toppar och dalar

    Oupsie - stackars vofsingen o er - det är aldrig kul när man hittar ngt som inte ska vara där på varse sig människor eller djur. jobbigt med foglossningen, för många hjälper dock kryckor. ang torkskåp så skulle jag INTE välja det av samma skäl som PB skriver - det kostar sjuuuukt mkt att köra! men det är svinbra att ha det när man har barn som är ute o leker i snön/slask och kommer hem dyblöta. Det är ju därför det finns på förskolorna. vi hade 2 när jag växte upp och de gick alltid varje dag om vintern då alla ungar kom hem o skulle av m alla lager av blöta kläder. Alternativet är ju att ha extra kläder till barnen - så kan man byta medans de andra torka på huset element, stolar, galgar etc

    Bs- vad jobbigt med lilla Astrid som så starkt ogillar att åka bil. spelar det roll var ngnstans hon sitter? mår hon dåligt också eller är hon bara arg/rädd?

    PB- gillade din kommentar till Ore "tror du jag passade på att byta vinterdäck" haha men vilken underbart god middag du lagade - jag kan bli så arg på maken som vägrar äta ngt med svamp i... det finns ju så mkt goda rätter som inte gör sig när man tar bort svampen.

    EA- ja du får jättegärna kolla m maken om han vet vad det kan vara o vad man ska göra åt det, det känns som om routern inte är tillräcklligt stark men jag vet inte. jobbigt med hojen - var den splitny eller begagnad?

    Snaily - låter som en trevlig tur till storstan, vilken teater var du o såg? ang konserten å tror jag nog att ynglet gillade musiken! jag var ju ute på klubb o konserter mkt när jag var gravid med Mathilda och hon brukade rocka på rätt så bra i magen och det lustiga var att efter förlosssningen reagerade hon på flera av de låtar som spelades på klubbarna lite kul faktiskt!

  • Oms

    BS - glömde kommentera, men vad härligt med pepparkakasbaket och julstämning som inföll på det, vad kul att ni /mamma tog er tid och bakade med Iris det är minsanna inte alla som skulle göra det så där i oktober månad! och ja, jag jobbade med feber men jag jobbade hemifrån med laptopen i knät, föttern på soffborde, te till höger o choklad till vänster om mig medan Ellen mm program var på på tv'n

  • Oms

    maken är i kyrkan med lillskruttan, varje söndag kl 09.30 är det barngudstjänst då barnen får vara med på ett helt annat plan än vid andra gudstjänster. Idag kom de iväg sent för Mathilda var tvungen att byta kläder då hon inte var nöjd med den klänningne hon hade...hon är inte ens 3 år och ska redan byta kläder när de inte passar - kan hon ha sett syrran sin månne?

    igår blev det ingen datafixande utan det sköt jag på tills idag istället... varför gjorde jag det? stora tjejen kommer hem m en förväntan om att allt ska vara klart när hon kommer hem idag...

    imorn är det jobb och jag är så omotiverad till att jobba just nu, tror att det har med att göra det otroligt skyhöga tempot som vi höll på arbetet nu i september, vi har klarat av "krisen" så att säga men för att inte hamna i en ny"kris" måste vi jobba i samma tempo i oktober med sen kan vi gå tillbaka till normalt tempo i ngt halvår eller så... känner att jag har så mkt omkring mig nu att jobbet inte längre kan var prio nr 1. jag har ju helt kommit av mig med träningen pga den här knäppa förkylninge, konferensen samt att det varit så mtk med jobbet och nu börjar få lite panik, jag vill ju träna och dessutom gå ner i vikt men blir så uppgiven när jag inte hinner med träningen att jag då inte orkar köra strikt kolhydratfattig diet när jag inte tränar så då händer ju ingenting...

    jaja, skulle inte in här o gnälla utan bara fördriva lite tid!

    Hoppas alla får en underbar höstdag idag, solen skiner just nu här i stan!

  • Oms

    halloj, hoppar in en snabbis efter en lååång dag...

    Imorse började det med ett läkarbesök som blev längre än väntat, blev ju sjuk i fredags och min Astma har ju blivit sämre den senaste månaden så jag ringde min husläkare, hon gav mig en tid och sa att vi kunde kolla upp medicinerna och samtidigt prata provsvar! glad ihågen till läkaren bara för att upptäcka att Astman inte alls var bra, och jag kanske tom har e bakterieinfektion i lungorna så här blev det mer prover samt att jag fick gå in i ett annat rum o inhalera ventoline och kolla syremättnad och ett tu tre så hade det gått både en o två timmar....

    och nu har jag dubblat astmadosen och avvaktar ytterligar provsvar...

    och inte blev det ngt snack om hur vi ska gå vidare m de provsvar som har kommit. vissa är superbra, har levervärden som en bebis typ medan andra är riktigt dåliga ... hon sa att hon måste få tänka på hur vi ska gå vidare till nästa steg, att vi inte kan lämna detta med att börja medicinera mot symptomen utan vi behöver göra flera undersökningar för att hitta orsaken till symptomen. visa saker kanske vi tom bara måste avakta ngn månad eller två för att se hur det utvecklar sig

    Jag ska åter på måndag kl 13 och jag hoppas på att hon har konsulterat klart då och har ett förslag på vad som ska göras.

  • Oms

    EA - TACK! jag har kopierat det du skrev och sparat i Word dokumnet  jag blev så trött av att bara läsa det att jag gav upp jag ska se om jag frtill det i helgen, kom på att jag på ngt sätt måste koppla ihop den stationära med en nätverskabel för att kunna ladda ned drivrutinerna till den. det gäller att ha tid o tålamod känner jag... vet du om det spelar ngn roll om vilket OS man har på datorerna? vi har Vista på laptopen och  2007 på den stationära. båda är på engelska.

    PB- jodå man får föda vaginalt oavsett hur långt graviditeten gått, min väninna födde i v 27 och henne lyckades de bara hålla inne i 12 timmar från första tecknet på att förlossningen skulle starta. jag vet att man vill hinna med att ge de sprutor som hjälper till att utveckal barnets lungor innan barnet föds, dessto fler desst bättre.

    Klockarbol - men vad kul med att maken får lite jobb nu!! härligt! men vad galet arg jag hde blivit på svårmor (som verkligen gör själ för namnet) herregud är inte hennes son en vuxe man som har ett eget liv? varför blir hon gråtfärdig över att löven blåser omkring? jaja inte min huvudvärk om än att den fick igång mig

    Snigel - skickar en stor kram till hela din familj! fy vad trist med dubbla cancerbesked, framförallt lungcancern som ofta är inoperabel samt också mång agånger kan vara orsakad av metastater pga annan cancer.

    Parnassia - men vad trist med spiralen! det är u annars en suverän preventivmetod! jag rycker helt klart att du ska ge det en chans till men min stora fråga är varöf en BM? varför inte en Gynekolog som jobbar mer med dessa bitar än vad en BM gör. Jag har satt in min hos min gyn och de flesta jag känner har gjort samma sak de med.

  • Oms

    BS - ang AStrid, nej jag tror inte att det är så vanligt med så småbarn som så enträget förklarar när ngt är fel och inte passar dem, och ja det ärju förklarar hon gör när hon skriker. undrar varför hon tycker att det är så jobbigt? är hon mkt olik Iris eller var IRis å här hon med som liten? är ni likadan mot AStrid som mot IRis ( i den mån det går förstås) *försöker se ngt mönster här*  är hon van att vara fastspänd från mkt liten ålder eller har ni börjat senare så att hon nu upplever det som lite läskigt kanske?

    med stora tjejen fick vi öva många gånger innan hon gillade att åka bil men hon var helle rinte van att vara fastspänd. men Mathilda har vi spänt fast henne från dag 1 i barnvagnen bara för att hon skulle vänja sig och finna en trygghet i det och lustigt nog så är det det första hon vill göra i vagn (när vi hade den) och i bilbarnstolen innan hon gör ngt annat.

    men hon mår inte dåligt sa du, ibland kan barn få tryckförändringar i öronen när de åker bil och få jätteont, speciellt om de har lätt för att få vax, öroninflammationer etc.

    eller så förhoppningsvis och också mest troligt är hon bara en mkt envis liten dam - precis som storasyster - som vet vad hon vill i livet, där hon kan påverka gör hon det

  • Oms

    men herregud nu hamnade jag på tv3 och där e det ett program om unga tjejer i england som drömmer om att få vara med på sida 3 i tidningen the SUN för där är man med o visar sig topless!! men förstår ni, vilken kvinnosyn! och att unga tjejer drömmer om det och får medhåll av vänner o familj... ja jag säger då det... ska nog byta kanal igen tror jag...

    jag är lite mör för jag o stora tjejen gick o tränade också ( ja jag vet att jag har en pågåend einfektion) men jag tog det lugnt, körde lågintensiv styrketräning och nu är jag helt skakig nästan haha, men skönt var det! imorgon är det till o vara hemma tidigt och fix am läxor och sen på onsdag ska jag på AW med gamla jobbarkompisar - tänkte först boka av då jag behöver jobba/träna/vara mamma/vara fru etc men sen så kom jag på att jag VILL också ha kul! så hör ska det ätas gott och drickas vin!

    nu, logga ut.

  • Oms

     


    muggles skrev 2010-10-05 08:45:27 följande:
    Omsan: OS:et påverkar så att det kan vara olika drivrutiner beroende på om man har Vista el 2007, det ser du på nedladdningssidan. Du kan ju även ladda ner drivrutinerna till en USB-sticka så slipper du koppla nätverkskabel till den stationära.

    tackar! underbart med alla kunniga människor! nu ska jag bara få till det också

  • Oms

    MSW - men nu pratar du ju med helt rätt människa! jag ääääälskar ju sjukdomar, diagnoser, skador, läkemedel etc - det är ju mitt jobb Du har alltså trombocytopeni - men vad är anledningen? autoimmun sjukdom eller än värre?  vad jobbigt för dig! hur har det gått vid förlossningar etc? förstår att du blödde väldigt mkt nu när du fick missfallet, men du verkar oerhört cool ju!

  • Oms

    MSW - nu ser jag ju att du svarat också (bra om läser ikapp liiite till innan man kommenterar) ITP alltså (japp Lappis det är tjänstepension också ) ok, ja då är jag med. du har alltså tagit bort mjälten redan, och koritoson, ja då gör man ju inte så mkt mer än ha det under uppsikt och att det står som viktig information i din journal då det är mkt viktigt att känna till om du råkar ut för ett trauma. jobbigt men också skönt att det inte var "värre" du förstår vad jag menar.

Svar på tråden Livets toppar och dalar