Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

    Sitter och undrar...

    jag inboxade just Snorkis och jag undrar så hur allt är för dem. Hur hon tar sig igenom dagar och nätter, om de haft begravning, vad barnet fick för namn...

    åh vad detta är så obeskrivligt sorgligt!!!

    Och det är så tomt när vi inte vet något alls och allt är så tyst.
    Fast konstigt är det ju inte. Jag fattar ju om hon inte alls vill ha någon kontakt, men hoppas hon dyker upp snart, eller åtminstone nån gång framöver.

    Är det någon annan som haft kontakt?

  • passionsblomman

    Parnassia: Kräftor! *avunsjuk så jag döööööööööööör*
    Här har man flyttat till Kräftornas Landskap framför alla och så FINNS det inga att köpa i affären! Bara fucking frysta Turk-kineser och annat sk*t. Det äter jag inte längre. Jag vill ha ett kilo svenksa, färska på hink och jag vill ha det varenda vecka-minst, hela kräftsäsongen. Jag måste ha tag i någonstans jag kan köpa här. Helst vill jag köpa okokta och lära mig koka själv...

    Parnassia, kurs?

    Mrs B, jag tycker VERKLIGEN att detta med att bli torr måste följa barnet själv. Allt annat tror jag är galenskap. Hur gammal är förresten Malte mer precis?

    Matlådemat...

    Korvstroganof
    Chili
    Fiskryta
    Fiskgratäng
    Janssons
    Lasange
    Paj
    Köttfärssås
    Köttbullar/biffar/Wallenbergare
    Kycklinggryta
    ugnsgrillad kyckling
    Potatisgratäng med kallskuret
    Piroger

  • passionsblomman

    Sparrisgratinerad Fläskfilé
    Makaronpudding
    Ugnsstekt falukorv

    OBS, pasta, potatismos och ris håller sig längre i kylen än man tror, så gör man tex en rejäl laddning mos och ugnsstekt falukorv till en kväll, så kan man plocka fram Wallenbergare ur frysen till ena matlådan, käka falukorv hemma, nästa dag wallenbergare och kanske korv igen till lunch i andra matlådan. Resten av falukorven fryser man in i portionsbitar. Så behöver man inte  frysa in hela rätter jämt.

    Köttgrytor
    Soppor
    Stekt fisk

    ..egentligen funkar väl det mesta utom kokt potatis....

  • passionsblomman

     


    Parnassia skrev 2010-08-10 19:59:11 följande:
    Håller med om att all mat går att frysa utom kokt potatis. Och en del såser som liksom skär sig/vattnar sig när de tinar. Men det märker man ju snart!   Och koka kräftor är ju hur enkelt som helst! Ska jag inboxa eller ta det här?

    Här såklart! Alla andra recept och husmorstips trådas ju!

    Fast de är ju lättare att koka ifall man har några...

    *överväger starkt att tjuvfiska dem själv i ån*

    *inser att vi bor MITT i byn där alla går och att grannen är inspektör för fiskeklubben...*

  • passionsblomman

    Håller verkligen med Cicci om blöjoch pott-grejen.

    Vår son började på dagis när han var få se nu...2,5 år. Då hade han blöjor fortfarande, men som jag minns det så fasades de ut under det där första dagisåret. Han hade då inte blöjor när han kom tillbaka hösten därpå i varje fall...

    Märkligt. Jag har suttit idag och bläddrat i den lilla boken jag skrev i när lilla skorpiloppan var liten (det är så lustigt att vi har samm smeknamn på våra barn Cicci. ) och jag verkar inte ha brytt mig något vidare om sov och mat-rutiner eller pottor och blöjor. För det är iallafall inte alls det jag skrivit om. Jo, att han var vansinnig och klöste mig när jag slutade nattamma och lite så, men inga egentliga detaljer och väldigt sporadiskt. och jag sitter och inser att jag glömt en väldans massa...det tror man inte när man är mitt i det. Jag har inte alls datum för allt, som somliga har. Vare sig för leenden, tänder eller första steg, blöjfria nätteroch så vidare. Vafrör skrev jag inte upp allt det? Jag har visst mest skrivit "jag älskar dig" överallt...

  • passionsblomman

    Tack för recept Parnassia. 
    Det där med strand kan vi glömma. De har redan sett till att strandsnuttarna bakats ihop under ett litet fåtal ägare för att just begränsa detta med fisket. Inte ens den lilla remsan som är vår strand är eg vår. Det är visst väldigt mycket skyddsregler just med en här ån, då här är en massa unika arter av allt möjligt som jag fattat det.

  • passionsblomman

    Kängu, ja jag kommer ihåg ditt yrke (som du inboxde mig om för länge sedan då jag var så himla nyfiken) och det var därför jag tyckte det var intressant att just du valde tecken som stöd.
    Det är ju jättevanligt att man gör om man har barn med olika handikapp-bortsett från dövhet, men för sonen, som ju bara var sen att prata fick vi aldrig några sådana rekommendatioer. Fast de frågade ifall jag tecknade med honom-eftersom han ju själv gjorde det.

    Lustiga unge...Du skulle sett honom när han frågade sin pappa om de inte kunde plocka mask i glasburken och gå ner till sjön och fiska! Inte ett ord, bara teckenspråk-och FULLT begriplgt!

  • passionsblomman

     


    viktualia skrev 2010-08-10 20:41:07 följande:
    Och behöver du hjälp att förstå sånt, så säg till!!

    Närå´jag tycker nog det är väldans bra att man skyddar allt vad där nu finns ayy skydda. Man är väl med i Svenska Naturskyddsföreningen!
    Fast jag vet inte riktigt varför det är bättre att grannen två hus bort äger vår lilla strandremsa än att jag gör det. Han kanske är förtroendevalt skyddare?

    Cicca, inboxa mig vad din granne heter! Jag kanske känner henne!

  • passionsblomman

    Nä, du och Parnassia får ta och komma hit istället. Parnassia tar med kräftor så kokar vi och dödar i smakfull lag, jag fixar västrerbottenspaj och annat gott, och du tar med champis. Sedan har vi partaj!

    Nu ska jag och sonen följa Harry Potters fortsatta umaningar i den magisa trekampen i "Den falmmande bägaren" Det är skitspännande!!!

Svar på tråden Livets toppar och dalar