Inlägg från: lunagarden |Visa alla inlägg
  • lunagarden

    Livets toppar och dalar

     


    kikki kikki skrev 2010-08-17 16:51:39 följande:
      Vi var och köpte en begagnad spjälsäng i söndags med ena långsidan som man kan sänka ner en bit. jag har aldrig provat det innan men hon sa att det är bra för så slipper man kliva upp om man vill ta upp den lilla till sin säng på natten.

    Ja, det är ju också en idé

    Hur går det för din dotter med värkarna?

  • lunagarden

    Kikki - skönt!

    Jag pratade med min barnmorska idag och hon avrådde mig bestämt från att börja jobba imorgon och jag fick den tidigaste läkartiden hon hade - om en vecka.

    Känns ju ingen höjdare att börja med att vara sjukskriven, men vad gör man?

    Sen en fråga till er alla - tydligen gör man inget om värkarna börjar före v 22 i Lund, då får det blir missfall. Är det likadant i övriga landet? Jag trodde man kunde prova med bricanyl iallafall.

    Bäst iallafall att vila som sjutton i fem dagar till så jag iallafall får hjälp om det skulle fortsätta krångla

  • lunagarden

    Nenne - gött att höra, nu får du pinna på lite, annars går mitt tips om idag inte in, haha

  • lunagarden

    Mmm, så gott det lät med mazarinkaka

    PB - klart grabben ska ha en vovve

  • lunagarden

    Vickan - grattis till en enkel sövning! Du och maken behöver väl också lite egentid när han har lagt sig

  • lunagarden

    Jag köpte just en EU-moppe till min tonårstjej på Tradera, helt ny för 7000 kr (ord pris 19000). Känner mig riktigt nöjd

  • lunagarden

    Muggles - vi bodde första vintern i vårt hus och fick skyhöga elräkningar. I år blir det till alla elda!!! Fy fasen vilka trista pengar att lägga på el...

  • lunagarden

    Piggelin - som någon skrev är det extremt ovanligt att fostret dör i magen av GBS, trots att 30 % av alla kvinnor som testas har det.

    Min dotter föddes med blodförgiftning 1996 och det var innan de började testa för GBS, de lyckades rädda livet på henne genom att sätta in tre olika sorters penicillin, men det var kritiskt i några dygn.

    Sen testade de mig när jag väntade min son 1997, men då hade jag inte GBS.

    Förra året när Charlie föddes hade jag GBS och som någon skrev så ska man åka in till BB i god tid när förlossningen börjar för att hinna få penicillin minst 4 timmar innan bebisen föds (de ger var sjätte timme).

    Så försök att inte oroa dig!

    Nu när jag är gravid igen har jag inte GBS, men de testar igen i slutet av graviditeten, det kan ju komma och gå och det viktiga är att veta när det är dags för förlossning.

    För övrigt blev jag sjukskriven igår precis när jag skulle börja jobba igen efter tio månaders föräldraledighet pga mina sammandragningar. Får träffa läkare i nästa vecka. Det hjälper faktiskt att vila, men det är trist.

  • lunagarden

    Parnassia och ni andra som ser förlossningsprogram - jag har också svårt att låta bli att titta, men ofta kommer tårarna då kroppen minns både smärtan och glädjen

Svar på tråden Livets toppar och dalar