Inlägg från: lunagarden |Visa alla inlägg
  • lunagarden

    Livets toppar och dalar

    Snaily - jag lånade min mans ytterkläder förra året när jag var höggravid i november och kylan kom!

  • lunagarden

    Parnassia - jag ville inte ha mer hormoner när jag slutade med p-piller och för mig har kopparspiralen fungerat jättebra

    Min man har vuxit i takt med min förra graviditet, men han har bara lyckats gå ner 5 kg sen dess, hahaha

  • lunagarden

    Brudsommar2006 - om det blir aktuellt får du nog prata med din BM om det. Jag tror att problemet är att man ju inte vet när en förlossning ska starta och inte vill ge penicillin i stora mängder i förväg. Men undantag finns ju alltid! 

  • lunagarden

    Nenne - hoppas det blir en riktigt TIDIG julklapp då

    Konstigt att din BM inte visste vad hinnsvepning var, det är ju inte samma sak som att ta hål på hinnorna.

    Min BM erbjöd sig att göra det på mig när jag hade tid hos henne i v 40+1, för hon tyckte så synd om mig för att jag var liggande hemma med högt blodtryck. Men jag blev ju inlagd dagen innan. När jag hade blivit inducerad gjorde de hinnsvepning på förlossningen.

    Jag tror inte att det är något man klarar själv med sin man om man inte redan är ganska öppen, det gör SKITont när BM bänder med fingrarna för att komma åt.

    Vickan - tycker du gör rätt i att vänta med köttet, kyckling är snällare mot magen. Vi började med ägg ganska tidigt till Charlie (omelett i micron).

    Cicci - tråkigt att läsa att ni har det så kämpigt, jag beundrar er att ni försöker iallafall, många ger ju upp innan ens familjerådgivning kommit på tal.

    Ego - Charlie var på 10-månaderskontroll idag (fast han bara är nio månader, vilket läkaren förfärade sig över). Nåja, han klarade iallafall att slå två klossar mot varandra och vad det nu mer var (jag fick ligga hemma i sängen medan sambon var där). Däremot ökar han nästan inget i vikt längre sen han började krypa, trots att han äter 1,5-2 portioner av allt.

  • lunagarden

    Piggelin - skönt att du blev lugnad hos BM

    Muggles - vid en hinnsvepning sticker BM in sitt finger och lossar hinnsäcken som barnet ligger i, liksom "sveper med fingrarna". Syftet är att värkarna ska komma igång. Man tar inte hål på hinnorna.

    När de gjorde det på mig var jag öppen 1 cm.

  • lunagarden

    Tips för bebis med förstoppning - messmör i vällingen funkar fint!

  • lunagarden

    Nenne - det stämmer att messmör är laxerande, själv tycker jag att det är superäckligt, fniss

    Jag förstår att du vill ha hinnsvepning, det ville jag också gärna när det var dags. Och fastän det gör ont så är det ju bara några minuter och ingenting mot för vad som kolla skall.

    Tror att det är jättesvårt att känna själv, det är ju en bra bit in om inte livmoderhalsen är utplånad (den är ju normalt ett par cm). Och jag skulle nog tycka att det var ganska läskigt att känna barnets huvud mot fingrarna om man ändå lyckades hitta in.

    Hinnsvepning eller inte verkar vara olika på olika KK, har en kompis som väntade barn samtidigt som mig i Stockholm (minns inte vilket sjukhus) och den BM gjorde inga hinnsvepningar trots att de gick över tiden 2 veckor, utan hänvisade till att det var något man gör på förlossningen isåfall.

  • lunagarden

    Nenne - allt blir förstorat vid en graviditet

    Du har ingen skitkropp, den tar just nu hand om Pricken på bästa sätt och förbereder er båda för förlossning och det nya livet

Svar på tråden Livets toppar och dalar