• Oms

    Livets toppar och dalar

    jösses amalia - det verkar som om min lilla princessa har somnat nu... vågar jag ens skriva det eller kommer hon att vakna och börja gråta tills hon kräks igen?... hon är inne i en sjukt jobbig trots just nu när det gäller sänggåendet. hon ska bara INTE gå o sova... först trodde vi att det var värmen o sen att hon inte var tillräckligt stimulerad, ett tag funderade vi på om det var nya sängen men nej - det är bara ren skär trots! så fort man ger efter det minsta lilla så skrattar hon så gott så gott och e jättenöjd - även om hon störtbölade 2 sekunder tidigare...

    så nu är det hårt mot hårt som gäller. tydlig nattnignsrutin, diskutera dagen som varit och dagen som kommer, satt på avslappningsbandet, ätit välling, kissat fått blöja, alla gosedjur i sängen, pussat o kramat alla godnatt och sen GODNATT och gå ut därifrån... och peppar peppar men efter mängder av gråt o tandagnisslan för 3 dgr sen (vid 4 tillfällen under kväll/natt) till ingen gråt men dessto mer gnäll idag tyder ju på att det går i rätt riktgning nu... hoppas hoppas (tar i trä, håller tummen och ber en stilla bön)

    nu ska jag gå o hyra ytterligare en film åt mig o maken om vi inte hittar ngt kul på tv -har vait hos min pappa och hans fru och ätit 3-rätters idag och är lagom sega nu...

  • Oms

    luna - jag är "bara" 35 om en sisådär 1 månad och några dagar men när man arbetar med det jag gör så blir man lätt skadad i sitt synsätt då man bara ser allt som går fel, alla felbedömningar, alla komplikationer etc etc och nej, jag tar hellre det säkra före det osäkra och gör ett fvp (och ja jag vet riskerna med ett sådant också) jag har som tråden vet ff spiral och vi har inte bestämt oss för när vi ska börja på en 3:a så det kanske aldrig sker eller så blir det om ngt eller några år och då är jag äldre.

    Jag vet att jag inte kan, vill eller orkar ha ett svårt handikappat barn, framförallt inte ett barn med mentalt handikapp. så om jag har en laglig möjlighet att förhindra det gör jag det. Jag hade inte gjort det om det varit mitt första barn men om man har 2 barn sedan tidiare ska man veta att det oftast är de som får stå tillbaka för att man ska kunna klara av tillvaron men det handikappade barnet. har sett alltför många dåliga exempel på detta på rätt så nära håll och nej, jag tänker inte utsätta min familj för det.

    det kan bli så fel när man uttrycker sig i skrift och jag vill inte att ngn tror att jag vill leka gud o sålla hit o dit, nej då inte alls men jag säger bara vad som passar bäst i min familj. min make är katolik och jag själv kristen och emot aborter men skulle barnet vara svårt handikappat och det är ngt jag kan få reda på via ett fvp så är valet inte svårt i mitt fall. ett handikappat barn och jag lär helt förlora kontakten med min galna tonåringen samt inte ha tid med min lilla prinsessa och maken skulle få leta efter en dag då jag har tid o lust för att bara vara, jobbet skulle jag nog inte klara av heller då det är svårt nog ändå att balansera det med 2 friska barn.

  • Oms

    Nenne - nämen precis, självklart så spelar det mindre roll m barn nr 1. har man bara ett barn kan man ge det så otroligt mkt uppmärksamhet och dessutom så vet man inte av skillnaden mellan frisk och handikappad då man lever i sin egna verklighet.

    Jag har tidigare i livet känt en kvinna som var mamma till en oerhört vacker och späd liten tjej m trisomi 13. denna lilla tjej har ju aladrig kunnat prata, gå, äta etc utan varit bunden till säng och elektisk rullstol. hon har bort på kortis hem då mamman valt att sköta henne i hemmet för som hon sa - det här är mitt barn och jag är hennes mamma och vem har hon som älskar henne om jag ger upp henne nu? (pappan försvann när hon kom ut handikappad) hon gav 16 år av sitt liv för denna lilla tjej och hon svär på att de kunde kommunicera att hon kunde skratta och känna saker o ting även om läkarna sa att hjärnan hade en mkt låg funktion. flickan levde till sin 16-års dag men var beräknad att leva i ca 3-4 år och hade säkert gjort det om hon bott på hem men med sin mors kärlek så blev hon äldre.

    behöver jag tillägga att mamma gav upp sin karriär, kärleksliv och allt för detta barn och idag är hon ff ensamstående utan barn.

  • Oms

    Soldemor - du var med vid en namngivning i sjukhuskyrkan- är du präst?

  • Oms

    Soldemor - trevligt med en präst i tråden. svenska kyrkan eller? min svåger är präst han med med katoslk sådan.

  • Oms

    Luna - tack jo men visst så ser mamman detta som ngt oerhört berikande! hon har inte ångrat en sekund och jag själv och många med mig har ju fått se en helt annan sida av hur det egentligen är att leva med ett så pass handikappat barn och då klara av det själv dessutom. Dock som utomstående - utan några egan känslor för barnet, har jag och fler med mig tyckt att hon kanske skulle haft mer avlastning än vad hon har haft för idag är hon som sagt på ruta 1 och har en lågn väg att vandra för att nå en ok nivå i livet. Det är nu ca 5 år sen hennes dotter dog. jag har ingen kontakt med mamman idag och har inte haft de senaste 10 åren (kände henne genom en vän som jag idag inte längre har kontakt med då hon bruti m alla sin vänne rnär hon konverterade till islam och flyttade utomlands) men jag har hört av andra att det är tufft för henne.

  • Oms

    Soldemor - men så spännande att läsa till präst på äldre dar, hur kom det sig att du valde att göra det nu och inte förr? berätta bara om du är bekväm med det! jo du och min svåge har nog mkt som förenar er men visst så är det så att det är en hel del stora frågor där de olika inriktningarna (kan man säga så) skiljer sig åt. JAG vill tro att min svåger är modern i sitt prästskap, han  är ung och det är de flesta av hans kollegor i hans och angränsande församlingar men självklart är den romersk katolska kyrkan extremt konservativ på högre nivå och det speglar ju religionen negativt.

  • Oms

    imorn ska vi på poolparty i en superuppfräschad villa som ligger längst ned på en gata med en stor tomt där det byggs en scen med ett liveband som kör dygnet runt dessutom är det musiktävlingar m priser vissa lekar, bar till självkostnadspris och så finns det såväl biljard som krocket att gå loss på - det är hos min bror som utöver att vara ngt slags supersnille i datavärlden även drivit festivaler, biografer, konserter, musiktävlingar, klubbar etc etc och nu har han fest för nära o kära - då räcker det inte med en spotify jukebox (även om han har en som rymmer 150.000 låtar...han e f-n värst i allt, jag har aldrig ngnsin kunnat tävla/mäta mig m honom det enda jag klarat av bättre är nog hästar typ) det ska bli så kul! älskar att gå på välarrade fester där man allt bara flyter på.

    proglemet är bara vad vi ska ha med oss för ngt att grilla. vi blir runt 50 pers och även om det är många grillar så lär ju inte folk släng apå en korv och sen e det klart utan här gäller det att tänka praktiskt - ngt förslag på ngt gott grillat som inte tar alltför lång tid??

  • Oms

    Hoppade in på sida 65 eller ngt liknande, är galet förkyld och har precis avklarat första arbetsdagen efter 4 veckors semstrande (och BT-surfande).

    Maken plus barnen gör just nu den årliga kompistrippen till norrland (sundsvall) och jag är SJÄLV!!! helt fantastiskt om man är frisk!... har feber, noll smaksinne, huvudvärk och lock för öronen.... bläh! jag som skulle AW:a, gå på bio, jobba sent och bara ha det sååååå skönt...

    nenne, Porchez - om FL siffrorna stämmer för BF datum så är jag än engång ovanlig... Stora föddes på BF och lilla 3v före (dock i KS icke att förglömma) men såhar jag ju en ovanlig blodgrupp och ev en ovanlig blodsjukdom med so y not? mainstream? no thanx

    Ore - läskigt med getingstick! jag är nervös varje gång jag har M sovandes utomhus men hon har ju liksom alltid sovit middag ute, usch jobbigt det där! jag är allergisk mot getingar och myggor etc etc men jag får inte nässelfeber eller andnöd dock blir jag väldigt svullen. Pappa som är biodlare höll på att dö i höstas av ett bistick - så nu har han med sig adrenalin och lite allt möjligt som han måste ta direkt om han blir stungen - ngt han aldrig tidigare i livet behövt bry sig om!

    Nykomlingar  - väldigt vad denna tråd blivit poppis nu vet inte vilka jag hälsat på snart (kan ju bero på febern också) men ett unisont HEJ HEJ och välkomna passar ju bra

  • Oms

    Igår ville maken hjälpa Mathilda 2,5 år att laga en sak, han var rätt så enträgen och tillslut ställer sig Mathilda upp tittar honom djupt i ögonen och säger NEJ pappa! Mathilda är jättearg nu! Sluta med dumheter nu! Min göra den - inte pappa. GÅ! Dumheter! Mathilda ARG - och efter en liten stund spänner hon musklerna och tillägger- och STARK!

    och så hade hon motat bort pappa för Mathilda, hon kan själv hon....

Svar på tråden Livets toppar och dalar