Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

     


    Mrs B skrev 2010-08-13 17:10:28 följande:
    AM = Silverfiskar har vi tyvärr här i badrummet där nere, så jag ska prova med varmt, kokande vatten för jag tycker de är äckliga.....     Tycker allt ni kan köpa en stuga på Österlen så kan vi hyra den lite då och då.   Körde och spanade lite nu när vi var där på utflykt.   Nu är de första tre dagarna gjorda så nu blir det till att vila upp sig i helgen och förbereda sig så mycket som det går inför komma skall. Ikväll blir det litteratur om Vikingarna.   Härlig kvällsläsning!!! (fast med lite vin i kroppen så kanske det blir ok????   )

    Nej Mrs B, inte vin. Mjöd!

    Och vaddå, det låter visst som intressant läsning! Min sambo skulle sno din bok direkt!

    Jag kan också vara med och hyra Österlen-stuga lite nu och då!

    Snigel, ni kan väl istället ha en stuga i fjällen? Det finns sådana slags paradis också!

  • passionsblomman

     


    fru AM skrev 2010-08-13 16:42:47 följande:
    Snaily: det låter ju som om ni skulle kunna försörja er var som helst nästan! "Drunkna i insekter" ... en behagligt vidrig bild för mitt inre där mr Yasuragi är instängd i en tank med kackerlackor a la Fear Factor ...

    Rätt åt honom!

  • passionsblomman

     


    Mrs B skrev 2010-08-13 17:25:56 följande:
    PB = Historia är inte riktigt mitt favoritämne men jag vänjer mig nog.......   Återkommer om jag behöver experthjälp!!!!

    Åh, ifall jag inte behövde tänka på inkomster och så, uan bara kunde göra vad som helst för mitt höga nöjes skull, då skulle jag gärna plugga bla historia. Fast jag är verkligen ingen expert, och sådant som årtal tex, det glömmer jag jämt. Min sambo tycker historia är jätteintressant också. Särskilt när krig är inblandat. Och det är det ju  jämt. Typ.

    Klockarbol, ja men det är det ju!
    Och sådant som äter andra kan gott få vara här. Tvestjärtar är tex värsta jäkla rovdjuren om man läser på lite. Den kan käka 150 bladlöss/dag och 5 äppelmasklarveri timmen!!! Man de behöver ju förstås inte bo i mitt sovrum, utan kan hålla sig utomhus.

    Gulögonslända har jag nyss lärt mig. Den har jag ofta ett inne-även förr, och varit lite rädd att den är ngn slags mal, men den övervintrar visst gärna inne, och sedan åker denut och käkar bladlöss.

    Men i trädgården göre sig mördarsniglar icke besvär, och i mina husväggar behöver inte getingarna bygga sina bon. Bygger de i ladan är det inte så farligt-bara min sambo låter bli att DRÄMMA igen dörren deras bo sitter på...*minns kalabaliken*

    Möss och sorkar får ångra om de flyttar hit, för mina katter är mästerjägare.

    Men pälsängrar och silverfiskar....

    ..och så är annars fäsingar det äckligaste kryp jag känner till!

  • passionsblomman

     


    fru AM skrev 2010-08-13 18:46:23 följande:
    3000! trevlig fredag o helg, gulliga trådisar!



    Vad var det nu du drack...

    Det verkar funka iallafall-ta lite mer!

  • passionsblomman

    Hjälp.
    Jag sitter här mitt i natten och kommer fan inte ihåg ett skit om spraystarter och allt det där som ju ska börja snart!

    "Ring när du får din blödning i augusti" sa gyn innan hon tig semester. De är tillbaka på måndag.

    Jaha, men nu sitter jag och repetitionsläser på CvL´s sida där det står att nedreglering med spray påbörjas en vecka innan förväntad mens.
    Men så har jag inte för mig att vi gjorde...eller gjorde vi det? Var det så att nu ska mensen komma och så ska jag börja på dag 21 ifrån den räknat? Var det så?

    Herregud! HUR kan man förtäränga allt detta så totalt!
     
    Jag är på dag 30 nu, men eftersom jag hade ÄL för exakt en vecka sedan, så kan ju tanten dröja ganska länge. Eller inte, eftersom de månaden innan kom på dag 25...
    Fat varför inte på dag 41, som det gjorede i maj?

    Jag hatar min cykel och hela den här eviga cykelturen!  

    Kan ni andra som gjort den långa metoden snälla påminna mig hur fan det var! jag blir helt nojjig att jag ska lyckas fucka upp hela det här försöket redan från början, alldeles själv.

    Men visst var det väl ngt med den där dag 21 va?

    *håll käften PB och sluta tänk. Gå och lägg dig*
    *Hålla käften kan du göra själv*
    *grälar med mig själv och mina demoner*

    Varför gör man det här? Utsätter sig för att promenera omkring på gränsen till sinnessjukdom?

    Svar: för att man vill få vara i samma situation som Nenne är exakt nu.
    -och hoppet är det sista som överger en...

  • passionsblomman

    Nu har jag grubblat mig fram till att det måste vara på dag 21 efter denna tants ankomst som spraystarten ska ske. För då blir det ju typ en vecka innan normala kvinnor får mens.

    *går och lägger mig*

  • passionsblomman

    Vickan, igår sköt "mjölnarens dotter" min t-u-n-g-e karl i skottkärrerace nere på idrottsplatsen. Det gjorde hon med den äran!
    Vidare paddlades det egenbyggd flotte över den i år ganska strömma ån och så min sambos paradgre: levande insåpad, plastbehängd bowling-katapult-klot, nedför såpad bana (kulle). Han kastade sig så den där Anja kan slänga sig i väggen! Och jag tänkte "han spräcker mjälten eller något nu) han slog ner så många käglor det var möjligt och gled dessutom låååååångt utanför banan, ut på gräset mot kaffeborden...
    En del andra grenar var det också i bykampen "Nord vs Syd", men de hade glömt att på berätta för sambon att det på kvällen var en finalgre. Han jobbade. Så då fick jag hoppa in.

    Denna gren gick ut på att framföra Björn Skifs hit Michellangelo".
    Så, nu har H och jag inlett vår bekantskap genom att i stor stil uppträda för byn. Hon var en fantastisk Ninja Turtle kan jag berätta! (Jo, för en av turtlarna heter Michellangelo jöh!" och eftersom alla grabbarna drabbades av akut blyghet tom när vi skulle träna, så fick plötsligt JAG (som inte känner någon här än knappt) kuta runt på scenen i röd basker, runda glasögom, lial batik"målarrock" och en telefon medelst agerandes kär och galen konstnär.

    Vi vann och fick riktiga medaljer, med gravering och allt! Jag tror att den långa rödlockiga peruken jag satte på huvudet på gubbigaste gubben i vårt lag, plus den lilla svarta paljettblåsan vi också tvingade över hans kropp bidrag starkt till vinsten. Ty män klädda som kvinnor brukar oftast riva ner ett och annat skratt.
    Jag höll förresten aldrig på att få tillbaka det där håret-män får vanligen svassa för lite. Det märks...

    Ja, det var vår första by-dag här. Den är återkommande varje år och nu när vi vann, så är det visst vi som måste hitta på tävlingsmomenten till nästa år.

  • passionsblomman

    Gårdagens sämsta: Sambon tankade av ren trötthet diesel i min lilla bil.
    Nu funkar ingen av våra bilar.

    Det är ett problem.

    Att han inte berättade att detta hade hänt blev ett väldigt akut problem-eftersom jag blev topp tunnor rasande när jag fick veta i telefon, medans promenerande med  delar av övriga laget bort till festplatsen.

    Så nu vet de två gubbarna hur jag låter när jag är "såinihelvetejävlaskitförbannadsåretamigintenuråderjagdigtill", och tycker förmodligen följdaktligen mycket synd om min sambo som har ett sådant hett fruntimmer därhemma...

    Iallafall fattade de småningom-liksom sambon att det inte var olyckshändelsen utan undanhållandet av den som gjorde mig rasande (och ledsen såklart-men det fattar ju ni av er själva)

    Som ni har märkt, så är det liksom alltid k-o-m-m-u-n-i-k-a-t-i-o-n vs strutsbeteende som river upp de värsta känslorna i den här familjen.

    Jag har iallafall den här gången nått hela vägen fram med itt resonemang och löfte har avgetts att jag ska slippa sådana här överraskningar i framtiden.
    Inte minst för att om det ska vara någon substans i det jag vill att vår son ska veta:

    "Saker kan alltid hända, och man kan både göra misstag och dumheter. Kanske blir mamma och pappa arga en stund, men man kan ALLTID BERÄTTA vad som hänt, för ingenting är värre än att ljuga. Och hur arg man än blir, är det inget mot ilskan om man inser att den man älskar ljuger för en"

  • passionsblomman

    Parnassia, vilken tajming med din bilfråga där, helt innan min bil-utläggning.

    Ja, du ser ju själv hur bra det där går. Verksatden har haft semesterstängt, så Audin är inte ens inlämnad än.

    Sonen vill såklart ha mer sommarlov, men å andra isdan vet jag så himla väl att han är rätt understimulerad i huvudet vid det här laget. Det är dags att komma tillbaka till normala rutiner, inte minst sov-mässigt, och sedan kommer ju allt annat-som handbollen te- igång i och med hösten.
    Dessutom ska han få börja cykla istället för att gå till skolan, så det blir ett lyft i hans värld.

Svar på tråden Livets toppar och dalar