• fru AM

    Livets toppar och dalar

    Kom just på att jag glömt (inte konstigt att man glömde det m tanke på händelserna i tråden) sommarens stora händelse för oss: Livia har slutat med blöja! Hon  är än så länge fixerad vid att prestera i POTTAN och inte toan men blöja har hon bara på natten (och den är alltid torr på morgonen - men just nu är vi för fega och bekväma för att våga ta bort den). 


    Detta trodde jag faktiskt aldrig skulle hända! (Hon sa ju att hon skulle ha blöja när hon blev vuxen och att jag skulle få komma till hennes jobb och byta den ...)

  • fru AM

    Problemet med Livia och hennes toalettaversion är att om hon inte har potta så kan hon lätt hålla sig en hel dag ... En gång räknade jag ut att hon inte kissat på 20 timmar (eftermiddag, kväll, natt, morgon). Inte bra. Vi tar med en potta till Möja.

  • fru AM

    Här sover vi som krattor. Fyra pers i samma säng frampå småtimmarna. Hektor har på gamla dagar börjat kräva välling mitt i natten och har blivit en liten knubbis (brun, solblekt hår och rund - söt som en karamell visserligen).


    Vi inbillar oss att han kommer lugna ner sig när han lär sig gå (långt kvar) och när han börjar på dagis (om tre veckor). Självbedrägeri.

  • fru AM

    Men vad jobbigt, Oupsie, att ni måste driva den grejen själva - för att de inte har tid! Håller tummarna för att ni får bra siffror! Har ni bestämt er för ett eget gränsvärde att gå efter?

  • fru AM

    Oupsie: det jag menade med min fråga är att det nog är bra om ni innana testet bestämmer er för någon gräns som funkar för er. Vid 1:300 och sämre erbjuds man fostervattenprov och räcker den gränsen för er så är det ju bra att veta det - att ha pratat igenom det innan.


    Fråga gärna UL-sköterskan om hon kan peka ut fingrar och näsben och andra "markörområden"  - så att ni kan få en visuell bild av läget. De där sannolikhetssiffrorna kan göra en tokig annars om det bara är de man har att gå på. Vilket datum ska ni göra testet?

  • fru AM

    Jaha - nu har jag rykt ihop med maken igen. Det är det där med jämlikheten ... där tänker vi lite olika tydligen.


     

  • fru AM

    Tittar in för att vinka hej då! Åker imorgon och vi har i vanlig ordning mycket att packa. Men denna gång är det maken som packar - kors i taket! Ibland hjälper det att fräsa ifrån ... (Fast jag kan inte låta bli att springa dit och justera packningen lite i smyg)


    Ha det bra alla så "ses" vi snart igen!


    Låt det nu inte hända så dramatiska saker som det gjort på sistone ... det enda jag godkänner  dramatisk väg är lite chockartade plus ...


    Nenne: knip tills jag är hemma vid datorn igen (och tills DN-galan är överstånden)


    KRAMKRAM ALLA


     

  • fru AM

    Tillbaks från Möja! Åh vad jag har saknat er! Makens iPhone dog fullständigt efter ett par dagar på ön så vi har varit ganska isolerade. Ömsom regntristess, ömsom solskimmer och cykelturer på gullig grusväg. Det var nog bra med en rejäl grälurladdning före semestern, vi har inte grälat nämnvärt - i alla fall inte som jag hade trott att vi skulle göra.


    Ska så snart barnen knoppat in föröska läsa ikapp senaste veckans händelser. Om det är något extra remarkabelt som hänt får ni gärna tipsa .... Pricken sitter inne fortfarande såvitt jag kan se på Nennes inlägg här på sista sidan ...?!


    Hejkram till alla!

  • fru AM

    PB: Läste i den andra tråden och fick en stor klump i magen å Aletas vägnar, gråten i halsen. Stackars, stackars henne och hennes man.

Svar på tråden Livets toppar och dalar