• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    viktualia skrev 2010-09-12 21:41:13 följande:
    Dessutom har vi ratat förslaget på köksbord. Pust! Så nu är vi på ruta ett där. Letar efter ett matsalsbord i ljust trä (gärna björk) med 6 stolar och budgeten är väl runt 15 000. Ska sätta fart på nätrotandet.. kanske hittar nåt...
    Vilket var förslaget som ni ratat?
  • Oupsie

    Hej i tråden!

    Vilka fina bilder på Nennefamiljen !

    Lappis, spännande att höra vad du tycker om Mad Men, tyckte att det tog några avsnitt innan man var fast i serien. Vi tycker att det är ganska ofta man blir irriterad över hur personerna i serien beter sig. Det är få av dem som är särskilt sympatiska tycker jag.

    AM, jobbigt att känna sig stressad och att folk ska jämföra. Men det verkar ju gå jättebra med lära-gå-vagnen. Han kommer säkert att gå själv när som helst.

    Kängu, håller tummarna för jobbet!

    Var tvungen att mäta min mage också när Snaily hade gjort det. Min mage är 90 cm . Tyckte att det kändes mycket med tanke på att Snaily är två månader före mig, men jag vet inte hur mycket magen brukar växa per vecka?

    Kommer inte riktigt ihåg vad jag skulle kommentera... har lite svårt att koncentrera mig. Är lätt irriterad på min make... Banken vill att vi ska ta hit en mäklare som ska värdera vår lägenhet och för tillfället är vår lägenhet inte i skick att visas för en mäklare för här är så stöktigt och dammigt. Så i helgen skulle vi städa, trodde jag... Jag orkar inte göra lika mycket som innan, jag har ont av foglossningen och kan inte röra mig ordentligt, stå för länge, böja mig ner, ja, ni fattar. Så i lördags när vi skulle börja städa så skulle maken bara jobba "lite sådär vid sidan om samtidigt som vi städade". Eh, ja, men vilken strålande idé älskling. Gissa hur mycket som blev gjort här? Ganska nära ingenting faktiskt. Vi fick hela tvättkorgen sorterad i olika högar i och för sig, men allt man tvättar tar liksom än mer plats när den väl har torkat och sen ska strykas och in i garderoben...

    Sen kom söndagen, jag går upp, tar ut hunden, fixar frukost, väcker maken. Han sätter sig och äter frukost, säger knappt ett ord, går från bordet, hämtar telefonen, ringer en kompis, går och sätter sig vid datorn. Ja men vassego för frukosten älskling, inget städa idag heller nä?? Jag fick i alla fall en del gjort. När jag går och lägger sitter maken fortfarande uppe och går och lägger sig vid fem-tiden imorse och säger: "Imorgon, då ska jag städa, för jag kommer ändå att vara för trött för att jobba"... det hindrade inte honom från att "jobba lite sådär vid sidan om samtidigt som han städade" i en timma i alla fall. Nåja, nu har han slutat med det i alla fall och står och stryker.

    Hoppas att han kan hålla sitt ord nu då och fortsätta städa.

    Jag har stått och strukit och vikt handdukar och strumpor men nu får jag vila en stund. Mår så jäkla illa idag också så jag kan inte ha mitt stödbälte på mig, för det gör att jag mår ännu mer illa.

    Det är bara så frustrerande, jag förstår att han är stressad och vill jobba innan bebisen kommer, men i nästan en och en halv månad har han jobbat varje dag, utom när vi var iväg på bröllop, men då hade han ändå papper och annat med sig som han satt med på resan . Känns som att vi har hamnat i någon jäkla 50-talsmardröm där han bara jobbar och jag ska ta hand om hemmet, men jag orkar inte göra allt . Och jag vill inte heller för den delen, jag har skola att sköta också... Gaaaaaah


    Vi får väl se när det är läge att ta hit den där mäklaren.

  • Oupsie

    Ursäkta mitt egognäll, nu ska jag fortsätta städa.


    Är det någon som vill shoppa strumpor? Hittade en jättebra webshop för ett tag sedan. Gillar Pringle-strumpor men den affären som sålde dem här har slutat med det och här var det rea på dem *nöjd*.


    www.sockshop.co.uk/by_type/special_offers/ladies/index.html


    Inte så farlig frakt heller .

  • Oupsie

    Tack för era sympatier! Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga, just nu hade jag föredragit ett stängt forum så jag hade kunnat uttrycka mig lite mer fritt.


    Som sagt kan jag ju förstå att han känner sig stressad, vår situation är ganska udda. För tillfället är det han som faktiskt är familjeförsörjaren eftersom jag inte har ett jobb vilket kanske förstärker grottbeteendet... men han måste också ta ansvar själv för sitt arbete på ett sätt som många andra inte behöver. Han bestämmer helt själv när och hur mycket som han ska jobba och när han inte jobbar så får han inget betalt. Så han kan bestämma själv när han ska vara ledig men det kräver en del ekonomisk planering och det är också därför som han jobbar så mycket nu. Men sen är det ingen ursäkt till att han inte gör det han säger att han ska göra! Kan ju säga att han slutade städa ganska snabbt efter det att jag hade skrivit mitt förra inlägg... för han skulle bara fixa lite, och så klart gick det inte som han hade tänkt sig och så fastnade han där *suck*.

    Jag har verkligen försökt att prata med honom och så kommer vi fram till en lösning men det känns ändå som att vi alltid hamnar på samma ställe igen. Frustrerande är det!

    Jag har lagat middag i alla fall och nu har jag ont så nu tänker jag inte göra något mer idag än att ligga på soffan och känna på hur det rör sig i magen .

    Vet inte riktigt varför jag har mått så illa idag. Äter Lergigan dagligen, men idag så kräktes jag innan jag fick i mig frukost. Kanske är det svårare att häva illamåendet efter det? Jag vet inte riktigt. Tog en tablett till efter jag varit här inne och då kändes det tillräckligt bra för att kunna använda bältet när jag lagade mat.


    *Postar så länge*

  • Oupsie

    Hattis, när jag blev gravid kändes det rejält i livmodern. Hade, vad jag trodde, mensverk mer än en vecka innan mensen skulle komma. Vet att jag till och med tog ett par alvedon för jag tyckte att jag hade så ont. Sen började jag ju äta de där tabletterna som skulle skjuta på mensen... och när jag slutade med dem så hade jag fortfarande ont i magen och jag var helt övertygad om att mensen skulle komma närsomhelst. Håller tummarna hårt för att det ska visa sig vara ett plusitivt tecken .

  • Oupsie

    mensverk, stavar ju som en kratta mensVÄRK!


    Hej, vad jobbar du?


    På mensverket .

  • Oupsie

    Åh, jag såg också att det skulle vara saffransmak på årets glögg, låter jättegott! Gillar saffran. Får väl köpa en flaska att spara till nästa jul .

  • Oupsie
    Piggelin1 skrev 2010-09-13 20:46:26 följande:
    Oupsie (& Snaily), jag kunde inte heller låta bli att mäta magen när Snaily gjort det - jag  uppmätte det oerhört smärta & smidiga midjemåttet 112 cm
    Det är väl inte så konstigt egentligen, bebisen tar ju faktiskt lite plats . Men det känns lite konstigt att mäta omkretsen. På mig är rumpan större fortfarande men snart blir jag väl jämntjock .
  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2010-09-13 22:46:17 följande:
    Oupsie, vaddå, käkade du Primolut-nor först innan du sedan kom på att du plussat?
    Japp, jag skulle skjuta på mensen hade jag tänkt... men sen när jag slutade med tabletterna så kom aldrig mensen. Trodde att kroppen kanske hade fått en knäpp av hormonerna, och som sagt, jag trodde hela tiden att mensen skulle komma eftersom det kändes så i magen. Så när jag testade så var mensen egentligen två veckor sen.
Svar på tråden Livets toppar och dalar