• viktualia

    Livets toppar och dalar

    Oupsie - japp vi har en Teutonia Fun. Liten, smidig att lyfta i och ur bilar och annat. Smidig när man måste forcera trappor. För dålig fjärdring för att funka i terräng, men perfa på H&M... typ. Nu när Trollet sitter så önskar jag att ryggstödet hade haft mer än tre lägen, men det är avdelningen lyxlir. Och Fun-en funkar nog inte hundraprocentigt om man riskerar att sladda runt i oplogad snö i nån större omfattning.


    Telis har en Brio Go som hon verkar strålande nöjd med.


     

  • viktualia
    Telis skrev 2010-09-06 21:00:57 följande:
    Vickan, här är Televinken för trött för gröt på kvällarna så därför blir det välling istället. Den får han i sig halvsovande. Oupsie, ja vi har en Brio Go. Vi är mycket nöjda!
    Jaa det är ju EXAKT det som är problemet.. Trollet är också för trött. Och svaret på skillnanden finns här www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/Spadbarn/Frukost---mellanmal---kvallsmal/ Välling förväntas hota amningen mer än gröt. Kort och gott.
  • viktualia
    MSW skrev 2010-09-06 21:01:46 följande:
    Vinkar till alla! Här snurrar vardagen för fullt, och just nu har jag dessutom feber! Därför känner jag mig trist nog som smygläsare! Men läser allt och gläds och gråter med er!
    *krya på dig-kramar*
  • viktualia

    Oupsie igen - när vi skulle beställa barnvagn så testade vi helt enkelt vilka som fick plats i bakluckan på vår bil. Detta eftersom vagnen ganska ofta fraktas med bil och vi behöver plats för annan packning också... 


    .. och det gäller nog att sätta upp ett antal kriterier, vad är viktigt?


    vikten, omfånget, terrängkörning, svängbara hjul (inte snömoddvänligt men smidigt annars), tre eller fyra hjul, mjuklift (lyfta ur hela liften med sovande barn i... eller hårdlift), packningsutrymme under - hur mycket vill man ha? maxpris? hjulsort - fasta eller lufthjul (ger olika typer av fjädring). och säkert tusen aspekter till...


    Mjukliften - har vi använt som resesäng åt Trollet, mycket smidigt!


     

  • viktualia
    Telis skrev 2010-09-06 21:08:10 följande:
    Men det beror ju på flaskmatningen och Trollet har väl inga problem att äta ur flaska ibland och ändå amma?
    Näe precis! Nu var det ett tag sedan han fick ersättning senast.. men det är nog inget större problem... så det blir nog välling rätt snart här...

    (Imorgon kväll får väl Parnassia och jag dela på utmaningen att mata ovilliga små lirare!!! )

  • viktualia

    Oupsie - mitt hetaste tips är verkligen att åka till nån välsorterad barnvagnsaffär och TESTA! Vi blev rätt förvånade över hur få vagnar som smidigt gick in i våran V50, det är ju inte nån pyttebil men flera föll på baklucketestet. Vi ville också få plats med mer som sagt, och vi råkade ha en laddning byggmaterial med oss när vi provade vagnar - det var verkligen på "riktigt". Dessutom hade vi som krav att man inte ska behöva ta isär vagnen för att få in den... ORKA hålla på att lyfta av div delar innan man ska in med.. hm.. nääe det gör i alla fall inte vi.


    Jag känner inte till nån som har en sån vagn som du länkade till, men kolla FL... finns alltid nån som grubblat över detsamma... www.familjeliv.se/Forum-3-141/m52398090-1.html

  • viktualia
    Parnassia skrev 2010-09-06 21:23:11 följande:
    Tack för all input i frågan om ersättning och allt det andra. Det känns redan bättre efter lite te, macka och prat med syster yster. Började lipa när hon (också) påpekade det där med att koka vattnet, att det är för att vattnet inte ska vara dåligt. Jag var SÄKER på att det hade nåt med näringsämnen som inte skulle förstöras i micron eller nåt i den stilen. Så jag började helt enkelt lipa för jag kände mig så trög och dum. Ett tydligt tecken på min mentala stabilitet denna vanliga måndagskväll, eller hur?!   Snaily! Här är tumhållningen fattad och var snäll att rapportera in asap när du vet att det är grönt igen så jag kan börja använda händerna normalt igen. Vickan kommer ju hit imogon och jag tänkte iaf försöka skapa en stig in i huset, genom alla leksaker och andra saker.
    Men gumman!!! Tur att jag får krama dig på riktigt imorgon!!!
  • viktualia

    Japp! Det införs välling här.. ska bara svänga förbi nån affär.. fniss..


    Sandstrand - ha ha ha! Jaaa det har vi testat.. det gick inte alls.. hihihi... (fnissar åt minnet av maken som krånglade som attan för att få med sig vagnen...)

  • viktualia
    Telis skrev 2010-09-06 21:38:57 följande:
    Vickan, krama både Parnassia och OB från mig med!! Som en virtuell gruppkram.
    Lovar!!!! JÄTTEKRAM till dig!
  • viktualia

    tjo!

    Nu är jag hos Parnassia efter en klart tröttsam biltur på dryga 25 mil. Herr T som i Trollet skrek nog ungefär halva tiden... blärk.. men men.. vi kom hit och det är superskoj att ha lämnat hålan för trådträff långt hemifrån!!

    PB - kompisen H kan inte komma på kvällen, har inte hunnit ta tag i den frågan.. tusen andra planer och jox snurrar på min mail...

    Nenne - vad ska Pricken heta?!? så FRUKTANSVÄRT nyfis!

    Kram till er övriga! Nu ska jag fortsätta pimpla vin här!

Svar på tråden Livets toppar och dalar