Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    Livets toppar och dalar

    Nenne - "Hjulen snurrar men hamstern är död för länge sen" *skrattar så tårarna rinner* Kolbotten låter fantastiskt gott!

  • Klockarbol

     


    snaily skrev 2010-08-19 19:52:19 följande:
    Klimp tycker jag är ett rätt osmakligt ord måste jag säga.Gott?

    Klimp i köttsoppa är jättegott! Men förödande för mina kastruller :/

  • Klockarbol

     


    Ore skrev 2010-08-20 12:43:39 följande:
    Hoppas också att Nennes lilla Prick kommer snaaaaart! Men eftersom det är fredag, och vi skålar ändå idag, så kan den ju vänta till en annan dag så vi får ytterligare anledning att skåla. Rejäl ego-irritation. Tvättstugemarodören from hell (alltså grannen) har varit i farten igen. Och GAAAAAHHHH vad förbannad jag var. Hade inte ens lugnat mig när hon ringde på, så att jag kunde diskutera. Dessutom väckte hon lillkillen när hon ringde på dörrklockan, till råga på allt annat. Dagens scenario var följande: Jag kom ner till tvättstugan, eftersom lillkillen somnat ovanligt sent så hade jag inte hunnit sortera tvätten och köra igång en maskin. Jag  hade annars bokat heldag från klockan nio (vi är bara fyra lägenheter som delar på tvättstugan, så att boka heldag är det normala). Men vid 11 när jag kommer ner så tvättar hon...? Blev irriterad, hon har för sjutton haft tvättstugan bokad hela onsdagen och torsdagen, och har även tid imorgon så varför ska hon behöva stjäla MIN uppbokade dag? Så rejält arg avbryter jag programmet, kastar ut de två linnen som tvättas, och lägger dem dyblöta i tvätthon. Orkar inte ringa på och prata med henne, som sagt jag är ARG! Några minuter senare ringer hon på, och jag är då ff arg. Men hon hävdar att hon ringt och kollat, och reglerna säger att har man inte tagit sin tvättid i anspråk på en halvtimma så har man inte längre rätt till den. Jag orkar inte diskutera det. Jag ringer kontoret, som hänvisar mig till fastighetsskötaren, som säger att ingen sådan regel finns. Och litet annat smått och gott som faktiskt gäller, men som jag ändå sett som självklart. T.ex. att man bokar en tid och använder den innan man bokar nästa tid... Så nu får jag väl försöka diskutera med henne, hon var dock inte hemma när jag ringde på för en stund sedan. Men GAAAAAHHHH igen, att man ska behöva hantera såna människor!!! *ok, andas djupt och lugnar mig snart*

    På ett sätt saknar jag tvättstuga ganska ofta - att bli färdig med all tvätt på en gång och inte behöva tvätta varenda dag och att kunna mangla lakan!

    Men, jag är nog både glad och tacksam över att bo i stuga och ha egen tvättmaskin!
    Hade helt förträngt tvättstugemarodörerna!!!!

  • Klockarbol

     


    FruCicci skrev 2010-08-20 13:21:05 följande:
    Håller på och roddar i en begravnings vara eller icke vara.Har en släkting som dog i Nice för snart 3 veckor sedan.Han har inga syskon eller familj i livet och har inte haft så mycket kontakt med släkten.Jag bor 3 gator bort från hans våning.... Nu har jag ringt släktföreningen, men de har inte heller hört ngt, märkligt.Hur får man hem kroppen från Nice, det verkar ju inte vara ngn som vill ha hem den. Vad gör de där nere, eldar upp honom då eller?Sen vill ju inte släktföreningen och gamla kusiner etc bekosta en begravning har jag fått reda på, kan man då ta hans pengar (snor rik) för att han ska få en värdig begravning.Vem kontaktar man, jag är helt vilsen. Hans bank? Var finns testamenten, måste väl vara på banken?Man är inte riktigt van vid denna business märker jag....

    Finns det tillgångar i dödsbot så är det det som bekostar begravningen.

    Jag är lite osäker på hur det funkar när den avlidne är utlandsboende och är inte på jobbet förren på måndag så jag kan inte fråga nån just nu.
    Är den avlidne folkbokförd i Sverige så år många delar gratis, som medlem i svenskakyrkan är dessutom kyrkans övriga tjänster gratis.

    Ring och prata med antingen en begravningsbyrå eller församlingen/samfölligheten där du bor så kan dom hjälpa dig.
    På de allra flesta platser är svenska kyrkan huvudman för begravningsverksamheten dock inte i Stockholm och Tranås.

    Hm, blev det mycket uppenbart vad jag jobbar med nu

  • Klockarbol

    PB - Du behöver inte alls vara orolig för att någon inte skulle tro dig! Din och andras reaktion tycker jag är både sund och befogad.

    Jag, som nykomling, känner mig mycket välkommen i  tråden! Att det sedan finns en mycket tydlig och djup 'trådgemenskap' som jag inte är en del av är ju även det ganska självklart. Trots allt är det ju så även irl när man kommer ny till vilken grupp det än månde vara, jobb, hundklubb, syförening och annat.

    Jag blir både varm och glad i magen när jag läser om era trådträffar och trådturnéer!

    Tänk vilket fantastiskt verktyg internet är ändå! Man har möjlighet att möta andra helt anonymt och lära sig massor, jag spelar med förkärlek MMORPG och har fått goda anonyma vänner från hela världen.
    Och man kan, som många av er i tråden, få vänner som spiller över irl och blir en självklar och värdefull del av livet

    För egen del är jag faktiskt lyckligast när jag finns bakom ett nick, det ger en slags frihet under ansvar och jag behöver aldrig vara rädd för att göra nära och kära illa av misstag för att jag skriver något obetänksamt när jag är arg eller ledsen men jag har ändå möjligheten att ventilera lite.
    Det gör också att jag inte behöver släppa på en relativt hög gard runt mitt privata liv, mitt liv besår ju av fler än mig och dom ska respekteras.

    Min FB håller jag på en behaglig "och bilen går bra"-nivå

  • Klockarbol

    "för du är inte så morgonpigg va?"-nä, inte precis! Men jag är jäkligt alert på kvällarna!!!

     Håller med till fullo!

  • Klockarbol

     


    Parnassia skrev 2010-08-23 14:16:12 följande:
    Bidrar med recept på världens godaste svartvinbärdricka, trots att det inte är en kaka.   Svartvinbärsdricka½ l vinbär1 kg socker1 citron i skivor100 st vinbärsblad½ påse vinsyra, ca 22 g1 liter kokande vattenVarva bär, blad, citron, vinsyra och socker. Slå på det kokande vattnet. Låt stå i 3 dygn. Sila och frys.Blandas 1+4

    Tack snälla Parnassia! Det här receptet hade jag en gång i tiden och sen har jag letat efter det i flera år!!
    Det är verkligen världens godaste svartvinbärsdricka!

    Senaste dagarna har jag knappt hunnit smygläsa, jag har gråtit och skrattat om vartannat.

    Ego - Semestern är slut och jag mellanlandade i vardagen en stund i dag, närmare bestämt sisådär 5 timmar.
    I går snubblade jag på en övergiven sandal mitt på köksgolvet och trampade snett, i dag pep jag så smått när jag linkade runt på jobbet varpå de idrottande kollegorna kikade på min fot och förkunnade att den var stukad och hotade med 3-6 veckor. Sedan blev jag hemskickad.

    Själv har jag bestämt att jag kan gå på foten igen om exakt 12 dagar!

    Känns himla opraktiskt att hoppa på ett ben när man gifter sig

  • Klockarbol

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-24 08:58:52 följande:
    Piggelin – för många år sen hörde jag någon som berättade om någon (råttan i pizzan, förmodligen) som var på en stor mataffär. Ett litet barn hade totalt tappat tålamodet, vi säger pga att mamman inte ville köpa glass, och lade sig till slut på golvet, sparkade och skrek. Då gjorde mamman likadant: "NEEEEEEEJ jag vill inte köpa glass!!!!!!!!!" och slängde sig på golvet och viftade med armar och ben. Varpå barnet reser sig upp, tycker mamma är jättepinsam och säger till henne att de ska gå därifrån.  Någon som vågar testa?

    Jajemen, mitt på torget när vi var och hälsade på mina föräldrar! Vet inte vem som skämde mest, dottern då 6 år eller min mamma, men dom var väldigt samarbetsvilliga resten av dagen båda två

    Min mamma mummlade dock en del om huruvida vi verkligen var släkt eller inte....

  • Klockarbol

     


    Telis skrev 2010-08-24 12:38:59 följande:
    nenne, 15 november -98 va? Herregud, vad det snöade då! Det gick inga bussar pga snön så jag fick pulsa till jobbet i 1,5 timmar bara för att upptäcka att dom stängt när jag väl kom dit.

    Den dagen vaknade vi till blå himmel, strålande sol och barmark -
    gissa om vi blev rejält förvånade när vi åkt en knapp mil mot staden och jobbet och det var snökaos och tvärstopp!!!

  • Klockarbol

    2 timmar för att läsa ikapp!
    Jag och min onda fot tackar och bockar för välbehövligt sällskap

    Mamma tar fortfarande upp "incidenten på Ö-malmstorg" när jag har råkat förarga henne på nåt sätt...
    Med yngsta dottern har jag inte behövt göra nåt liknande med eftersom storasyster livfullt beskriver vad som kan hända om det fortsätter skrikas!

    (Behövt och behövt det låter nåt... det var ren och skär desperation som fick mig att slänga mig på rygg och hojta mitt på torget den gången!)

    Ne, nu får det bli sängen, god bok och fot i högläge - sambons laptop är såååå seg :(

    Kram på er :)

Svar på tråden Livets toppar och dalar