Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

    Hörni. Nu är det så konstigt här så jag vet varken ut eller in.

    Idag är det dag 45 i min cykel. I onsdags, på dag 41 kom ju en tillräckligt färgad liten fläck för att jag skulle ropa "tant" och samtidigt förbanna mig själv för att jag tydligen dumt nog så dags ändå börjat vara liiiite misstänksam. och alltså blev besviken. -Istället för att bara vara glad att nedräkningen inför spraystart då kunde börja.

    Torsdag testade jag tom för att kunna vtea att det inte är några tveksamheter. FETT minus.

    Okej. men varför blöder jag ingenting då? För det lilla rosa/brun/röda som kom var bara på pappret, två ggr, en på hela onsdagen och en på torsdag morgon. Sedan noll. Absolut ingenting alls.

    Jag har förvisso en orgelbunden cykel, men har aldrig någonsin haft senare än dag 42, och det är endast en gång, för massor av år sedan. Det brukar faktiskt hålla sig mellan 29 och 33 dagar för det mesta.

    Inatt kändes magen högst underlig.
    jag har också mått illa i över en vecka-kaffet smakar illa(och jag är väldigt kaffeberoende) så jag har knappt rört det. Tills jag fick den där huvudvärken och tvingade mig själv.

    Om det inte fanns grav test och jag visste att det var minus, då hade jag fan trott att jag var gravid nu. (vad annars ska man tro när det "drar" i magen och inte blöder, man inte kan dricka kaffe och man tycker allt luktar illa). Men det är ju minus.
    och det kan bara inte vara tidigt testat, eftersom ÄL-gubben var på dag 23 och sexet var kvällen innan. Ens om de skulle ha blivit på dag 25, så är det ju ändå 17 dagar mellan dag 25 och deg 42, då jag testade.

    Detta är helt rubbat. Jag är alltså inte gravid, men blöder inte och har därmed inte alls kommit närmre vår IVF, som ju nu kommer att vara tvungen att skjutas på. Eftersom jag inte alls är 8-10 dagar från spraystart, som jag hade varit ifall mesen kommit på dag 33 eller så.

    VAD ÄR DET HÄR!!!!

    Ursäkta det tristaste dag-ältandet ever, men jag fattar faktiskt inte nånting alls!
    Så jag känner mig arg. För att det på något vis känns förnedrande att vara så gammal som jag är, och ändå inte kunna få ha koll på sin kropp. Jag avskyr känslan av att var någon slags korkad, naiv 14-åring som inte fattar nå´t.

    Imorgon måste jag kontakta gyn. Ni vet, henne jag gillar så jättemycket...

  • passionsblomman

     


    start september skrev 2010-08-29 17:58:26 följande:
    PB, jag tycker du ska be om två Hcg prov med några dagar emellan. Så fångar man små utomkveds och slipper det som Lappis var med om förra året och son jag också var med om fast lite kortare för några år sedan. Bara för säkerhets skull. Går säkert att ta hos en vårdcentral om du fått remiss från gyn.

    Ja, detta med utomkveds tänker jag ju på...Blir det så då? Att man inte får mensen, men heller inte något utslag på grav test?
    Ååh, Lappis har ju berättat om hur det var för henne, ändå minns jag inte just nu. *trött på mig själv*

    Jag har ju stopp i ena äggledaren, fast inte helt. Detmåste ju rimligen innebära en risk för utomkveds, ifall ägget kan bli befruktat, men inte vandra ner.

    Jag måste verkligen ringa gyn... *grubblar mig totalt rastlös*

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-08-29 20:30:46 följande:
    september - varför diskuteras utomkveds (hoppas, hoppas ingen har drabbats)? Japp, min var så liten (ooootroligt låg hcg) att man inte hade en aning om vart den satt.

    Lappis, det är jag som i inlägg 5855 gör den i särklass tristaste cykel-utläggningen EVER i trådens historia, men du är faktiskt e av de få jag hoppades skulle se den, för jag håller på att nojja mig sömnlös över detta. Utomkveds är en av alla virriga tankar jag tänkt, men känner att jag-än en gång-inte har hälften så stor koll på allt detta med kvinnokroppen som jag borde. Eller kanske helst skulle slippa ändå.

    Ingen mens. Dag 45.
    Glad gubbe dag 23.
    Minus på stickan dag 42 
    Jag har aldrig någonsin haft så långt, och det kom ju liiiite i onsdags, då jag trodde det var tant.

    Det blir lite svårt att börja spraya inför ivf på det här sättet...

  • passionsblomman

    Lappis, ja jag testade i torsdags morse. Ett fett minus. Så jag har ju bara väntat på att mensen ska komma igång ordentligt. Men noll och inget efter det lilla rosa-bruna i onsdags.

    Jag tänkte att jag testar imorgonbitti igen och sedan ringer gyn. För hur som helst så måste jag ju få veta hur man nu gör med spraystarten och allt det.

    Det är bara så sjukt irriterande och förvirrat det här.
    och det kan jag säga, att hade det inte funnits tester, då hade jag trott att jag var gravid. Bara för hur underigt det känns i magen.

    Fuck!

  • passionsblomman

    Ja det ska jag göra. Det här är helt sanslöst. Jag kan leva med att jag hattar mellan 27 och 35 dagar, där snittet nog ändå sammantaget ligger på 30-31, och visst, en gång i historiens gryning dröjde det till dag 42, men nu har det på de senaste tre månaderna varit 41, 33, 25 och så nu då....45 and counting!

    JUST när vi ska ladda om för ny IVF med en prel tid bokad. *skitsur smiley*
    I höstas, när jag bara gick och gruvade mig för att fatta beslut och inte ens brydde mig om äl eller nåt alls, ja då minsann, kom menasen på dag 28-29 hela hösten!

  • passionsblomman

    Förresten, om man nu ändå ska vara för gammal och rökt i den här karusellen, då kunde man väl helt enkelt upphöra med cykel-skiten helt och hållet då? Varför ska man ha tantbesök i spridda skurar i åratal till???

  • passionsblomman

    Helt anna sak: *darrar på manschetten* Jag vann en auktion alldeles för två timmar sedan. Det hade jag inte riktigt räknat med...så nu är jag fattig på allvar.
    Jättebra Passion, att köpa äkta matta på auktion när diskmaskinen krånglar, bilen ska in på verkstan och vi ska göra ivf.
    Har jag nämnt att jag är arbetslös btw?

    Nåväl Jag som JÄMT är så jävla förståndig och aldrig gör något som kostar vidare mycket. Man ska väl ta sig lite vatten över huvudet nån gång ibland ändå. Man lever ju bara en gång.

  • passionsblomman

     


    Hattis skrev 2010-08-29 22:38:54 följande:
    PB - nu vet du hur man vinner auktioner OCH har en fin matta! Varning för beroendeframkallande dock hälsar en person som nu lagt auktionerna bakom sig och kör mindre pulshöjande shopping på Blocket. 

    Jaaa...fy vilken puls jag fick!

    Men sambon blev inte arg fast jag räknade lite galet i hastigheten. Han gillar mattan. Nu har vi stått och mätt och tänt oss hur den kommer att bli.

    Men nästa gång ska jag ha bestämt mer exakt, använda mig av maxbudsfunktionen OCH inte springa ner mitt i att vi kollade videofilm med ett "jag ska bara...innan auktionen tar slut..." Det blev lite för stressat.

  • passionsblomman

    Am, det har ju hittills inte gått att länka till enskilda objekt när jag försökt, så det verkar svårvisat...Nu provar jag igen, med länken jag fick i mitt "Vinnarmail"

    http://www.lauritz.com/Item/Item.aspx?LanguageId=3&ItemId=1961570

    Jag har suttit och skrivit ihop en grundligredovisning av min cykel sedan februari, mailat den, med alla sina urspårningar och till det mina frågor.
    Väntade lite, så de skulle hinna läsa och fatta. Nu ringde jag och jag ska dit på onsdag morgon. Min gyn är på sem till dess nämligen. Men sköterskan höll absolut med mig om att vi bör kolla att allt ser ut som det ska göra innan vi drar igång någon IVF-behandling.

    Sett i det perspektivet vore det ju nästan lika bra om jag inte får tant innan dess, för då kan jag ju inte undersökas.

    Iallafall så var hon mycket trevlig den här gången. Någon har visst blivit tillsagd...

    Och jo, jag har testat igen, för det vet jag ju att de undrar där annars. Men det är fet-minus.

  • passionsblomman

    För mig funkar länken nu. AM? Ser du ngt?

    Men bilderna är ju inget vidare egentligen. Den där mattan ser förmodligen aaaaaas-tråkig ut för alla andra. men i vår sal kommer den att bli hur fin som helst. För jag ville inte ha en mörk och så där hysteriskt rörig som vissa är.

Svar på tråden Livets toppar och dalar