• Telis

    Livets toppar och dalar

    Aha, så ni ska till Halland först, det hade jag missat.


    Hotell Kullaberg i Mölle då? Det har jag hört gott om från en fd kollega. Sen har jag inga fler tips i dom södra delarna av landet.

  • Telis

    Nej, nu ska vi faktiskt ta oss ut på en liten utflykt inte alltför långt från hemmet. Jag mår nog lite bättre idag, yihaa!

  • Telis

    BS, ja visst är det konstigt! Nu är det bättre iallafall och både febern och illamåendet är nästan helt borta.


    porchez, hoppas att det blev en lyckad kväll igår trots taskig kompis!


    Urk, här har nätterna gått åt skogen igen. När vi var bortresta åt han två gånger per natt och sov till kl 8, det var underbart. Nu äter han tre gånger och vaknar kl 5-5.30. Jag blir galen av att bli väckt så ofta och behöva gå upp tidigt (varannan dag - min man tar fortfarande hälften av allt ), dessutom har jag fått svårare att somna om igen.


    Det känns psykologiskt jobbigt att vara hemma igen känner jag. På semestern kunde man ju tänka att inatt sover vi här och imorgon där, då är det en helt annan sak. Men här hemma känns det som om varenda natt är likadan och det bara är en oändlig räcka skitdåliga nätter tills han fyller femton. Jag ligger på nätterna och funderar på allvar över hur folk kan vilja ha och orka med fler än ett barn. Jag fattar verkligen inte.


    AM och mina andra proffsmammeexperter, hur ser ni på det här med att bebisar äter på nätterna? En del säger ju att när dom är sex månader så behöver dom inte äta på nätterna längre så då är det bara att stoppa in nappen, buffa dom i rumpan och sen fattar dom grejen efter ett par nätter och vill inte längre äta. Andra säger att om dom äter så behöver dom det och då ska dom få det. Jag har ingen aning om vad jag tycker och tror. Men jag tvivlar starkt på att T skulle nöja sig med en buff i rumpan.

  • Telis

    Tack snälla för input om mat på nätterna!

    Jag tycker också att Televinken borde klara sig på det han äter på dagen men samtidigt tänker jag att han inte borde kunna trycka i sig tre flaskor ersättning på 200 ml styck på natten om han inte var hungrig.

    Om jag visste att det bara var av gammal vana han äter så skulle jag kunna ta ett par jobbiga nätter att försöka vänja honom av med det. Det vore ju bra att göra det nu när maken har semester också men tanken på att han kanske är hungrig ändå får mig att tveka.

    koko, jag tror inte att det är bara närhetsbehov. Televinken sover mellan mig och maken nu och när han börjar stöka runt och gnälla så trycker vi in en flaska i munnen på honom. Då ligger han på rygg och trycker smaskande i sig hela flaskan på tio minuter och sen vältrar han över på sidan och somnar om. Det känns verkligen som om han är hungrig. När han vill ha närhet kommer han rullande i sängen och lägger sig nära, nära istället.

    Nu äter han ett ordentligt mål riktig mat mitt på dagen och gröt eller välling på kvällen men det gör ingen som helst skillnad mot innan. Jag tror det var Ore som sa att hennes son sov bättre när han började äta gröt på kvällen men vi har inte märkt något sånt tyvärr, jag hade verkligen hoppats på det.

    BS, vi verkar ha identiska nätter, jag fattar inte att inte du blir galen också. Du som dessutom har Iris att ta hand om på dagarna också.

    Fast nu när det börjar närma sig lunch har man väl piggnat till lite igen och tycker inte att det är riktigt så hemskt som man tycker kl 3.43 när man precis blivit väckt för artonde gången och vet att det bara är 1,5 timme till uppstigning. Jaja, det ordnar sig väl, snart kan han kanske gå och då får han fixa käket själv på natten och gå upp och sätta på en dvd kl 5 när han inte kan sova.

  • Telis

    BS, puh, lite sömntrubbel med Astrid verkar vara småpotatis i jämförelse med att tampas med en Iris som sätter sig till spjärns.

    PB, "brådskande familjeskäl".

    Jag får nog ge upp ambitionen att försöka förstå mig på min son och hans relation till mat. Idag åt han en jätteportion gröt kl 19 och somnade 20.30. Då hade man ju lite förhoppningen att han skulle sova rätt länge på den där gröten men nehej då, han vaknade för tjugo minuter sen och vrålade efter mat. Nu har han ätit en hel flaska ersättning. *skakar på huvudet* Det är som ett bottenlöst hål. Eller, det tar jag tillbaka, han har ju världens (sötaste) hamsterkinder och tjockaste lår så någonstans tar det ju vägen.

  • Telis

    Har nu läst i den andra tråden också och säger samma sak - stackars, stackars Aleta!

  • Telis

    Ore, nej men precis! Jag kan tycka att Televinken borde kunna äta lite mer vid varje måltid på dagen nu men han äter ju tills han inte vill ha mer. Sen kan man ju inte stoppa i mer utan att det blir som med franska gäss.

Svar på tråden Livets toppar och dalar