Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Så himla konstigt och jättetomt.

    Sambon och sonen åkte för ca 2 timmar sedan.
    Jag ska vara alldeles mol allena i vår stora hus i tre dygn.
    Detkänns helskumt!
    jag älskar ju att rå mig själv och har verkligen inga svårigheter att vara ensam, men jag har-när jag tänker efter, aldrig varit ensam just i det här huset helt utan dem i några dagar alls.

    Där vi bodde förut var det ju så plutt-litet att det nästan kändes fullt ändå, och dessutom har jag nog mest varit själv hemma för att jag jobbat eller så, ifall de varit iväg utan mig.

    Nu har jag 4 kvällar och tre hela dagar som jag inte ens har planerat vad jag ska göra med.

    Jag tror jag ska läsa några av mina olästa böcker, käka ett halvkilo smågodis och kolla på TV...

    Chokladpudding vispade jag just ihop. Med vispgrädde och en klutt rårörda lingon blir det gott. Väldans vad tyst det är här. Man kanske skulle poppa lite, och sjunga med i högan sky.

  • passionsblomman

    Vickan, Parnassia, EA och Vänner:

    Min jobbcoach har bokat av vårt förmiddagsmöte på onsdag. Så för min del så kan ni nu komma precis vilken tid ni alla vill på onsdag.
    Hm,kanske borde vi planeranågon typ av mat...eller vad tror ni? Jag har bara joddlat glatt över att ni kommer än så länge.

  • passionsblomman

    Lappis, ja jag tror jag ska just det. nte städa huset och sådant. Läsa böckerna tycker jag är ett strålande exempel på total EGO sysselsättning.

  • passionsblomman

    Vickan-gör det!

    MSW, lax brukar jag bara skjutsa in i ugnen eller steka ganska som den är, med lite kryddor och gärna en skvätt grädde för den att simma lite i.
    men det är ju lätt att göra ett snitt i den och stoppa dit vad man tycker verkar gott, som pesto, ädelost eller något annat gucka som dillsmör, eller vad man nu gillar.

    Pressad potatis tycker jag är gott till lax. Och färsk sparris eller broccoli till.

  • passionsblomman

     


    BrudSommar2006 skrev 2010-09-02 22:14:09 följande:
    PB, flera dagar ensam hemma låter som rena drömmen! Chokladpudding med vispgrädde, mums. Men lingon i, bläh. När vi lämnar Iris hos mina föräldrar brukar det alltid kännas sorgligt precis när vi ska skiljas åt och sedan blir det bra.  

    Ja det känns så ovant att jag knappt vet vad jag ska göra. Man är ju inte precis van att vara solo nuförtiden (sedan tio år tillbaka) och innan dess bodde jag ihop med min kompis i en etta på 29 m2, så jag är mycket mer van att ta vara på varenda liten timme för mig själv. Jag är INTE van vid att vanka runt på 250 m2 utan att det finns en kotte till i närheten. ja, uto kattskrällena då förstås.

    Har du förresten prövat rårörda lingon på puddingen? De flesta brukar inte ha gjort det, men de jag vet som testat har insett att det bryter fint mot chokladen.

  • passionsblomman

    Klockarbol, sambon fyller 40 nästa helg och hans kompisar firar honom i helgen med att ta med honom på segeltur som på den gamla goda tiden, då de alltid gjrode en höstsegling. Mycket gulligt och roligt initiativ från dem tycker jag.
    Sonens bästis fårån gamla hemorten fyller också han år. Idag faktiskt. Han hade frågat om inte hans bästis kunde okomma på hans kalas. Det blev lite snärjigt, men däremot kunde han ju faktiskt haka på sin far och därmed hälsa på hos polaren i helgen, medan pappa seglar.

    "men mamma, vad ska vi göra om pappa dör när han seglar" frågade han innan de åkte! Han tycker visst inte att det där med segling framstår som vidare safe tt syssla med....

Svar på tråden Livets toppar och dalar