• fru AM

    Livets toppar och dalar

    Telis skrev 2010-09-13 12:08:39 följande:
    Vad är lära-gå-skor? Jag trodde att det var bättre om dom inte hade skor på sig alls när dom skulle lära sig gå, så står det i min barnbok (den som jag har lovat att aldrig mer läsa i ).
    Det är ju kanske lite kallt för dem utomhus nu att vara barfota? Nej men t ex min BVC-tant hävdade att Hektor behövde skor för att lära sig gå. Detta sa hon i april eller så, så jag sprang ut och köpte - såna höga som stödjer vristen. Men sen blev det ju varmt och han var i princip barfota från maj och har inte lärt sig gå än.

    JAg själv tror - om jag tänker logiskt - i o f s att skor för bebisar mer är en utseende- och värmefråga. 

  • fru AM

    Vaxpropp: de gör lite olika hos doktorn har jag hört från min igenvaxade man. Antingen har de jättesprutan Allan, eller en liten liten dammsugare, eller en "pincett" ... Beroende på mängd/hårdhet hos det som ska ut förmodar jag.

  • fru AM

    Oki! Lära gå är alltså högre  och ska stödja vristen. OM det nu behövs. Elelr hjälper. Hektor kan ju som sagt inte gå än - trots skor

  • fru AM

    Fast igår gick Hektor med sin LÄRA-GÅ-vagn ända från tv-rummet till köket! Stolt (både han och jag)

  • fru AM

    Telis: vilken storlek har Televinken på fossingarna? (vi har som sagt ett par lära gå-skor i marinblått i stl 20 som bara behöver putsas upp lite och sedan bortskänkes till bebis i bekantskapskretsen. Lite märkta efter Hektors hasande bara)

  • fru AM
    kängu skrev 2010-09-13 12:25:13 följande:
    Duktig H! Jag tänkte först "det är ju inte så långt" men vi har ju typ 3 meter mellan v-rum och kök (öppen planlösning). Gissar att ni har lite längre än så
    Nejmen vad kan det vara: 20 meter? med lite svängar, mattor osv på vägen
  • fru AM
    Telis skrev 2010-09-13 12:29:49 följande:
    AM, hans första små pjuck som jag köpte häromdagen är i storlek 22. Så 20 är nog för litet tyvärr.
    Men vad synd! 22 har Hektor i sina höstskor ...  Fast mest gillar han märkesskorna jag köpte till honom på Outlet i Italien: guld- och ljusbruna mocka/gympaskor med bokstaven H på sidorna och på sulan. Han älskar dem och kommer ofta hasande med dem så vi får sätta på dem. Liten fashionistoid männiksa tydligen.

     

  • fru AM

    Duktig Ru som kan gå! Fast jag måste erkänna att jag blir jäkligt stressad av alla yngre barn som lär sig gå. Medan Hektor glatt hoppar runt som en kanin.  

  • fru AM

    Kängu: det var skönt att höra om din syster! Fast jag tror ju ibland att Hektor aldrig kommer lära sig gå. När vi var borta på middag i lördags så var det en annan familj med precis lika gamla barn där och självklart skulle det jämföras utveckling osv ... och givetvis kunde deras dotter gå jättebra. Fast efter en timma tillsammans med Hektor så hade alla deras barn börjat hoppa runt på knäna som han gör ... Det kanske är så det blir: Alla slutar gå och börjar göra som Hektor. Och han lär sig inte gå nånsin.


    Dagis går jättebra: han blir inte längre ledsen när han blir lämnad på morgonen och han är glad hela tiden förövrigt. Vaknar med ett leende och äter jättemycket. Det är kul!

  • fru AM

    Skor är ju den dyraste utgiftsposten när det gäller barnutrustning - de behöver ju nya hela tiden och växer ur dem på en kafferast dessutom

Svar på tråden Livets toppar och dalar