Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

    Åh, det skrev jag ju inte, fast det var det första jag hade tänkt skriva:

    GISSA om tummarna hålls här Tinga!

    Och i är inte bara värda framsteg-ni är ta mig tusan värda totala helomvändningsmirakel bortom era vildaste drömmar.

    Förresten Tinga, Jag har tänkt MASSOR på en sak som appellerar till det som dryftats under tidigare inlägg idag.

    Jo, kommer du ihåg att jag sa till dig när jag stod och kikade på dina lekande guldklimpar, att "det är ju HELT otroligt att man kan födas så himla tidigt och så bli så himla "normal" och fin som de är" (ungefär så)

    Och att du sa "jo, och det tänker vi ju på hela tiden och är jättetacksamma för, men ibland så räcker inte det , i det här mathelvetet"

    För det första så har jag sedan dess velat förklara att jag själv inte ens satte min kommentar i relation till ätandet öht.
    Utan bara till att man inte riktigt kan fatta hur det går att rädda livet på så små bebisar, som egentligen ska vara kvar i magen i tre MÅNADER till.
    Dina pojkar är de första barn jag träffat som är födda så mycket för tidigt (som jag vet om då) och jag är helt tagen av hur jättefina de är på alla sätt.

    Iallafall, den insikten om det fantastiska i deras historia, och er tacksamhet och glädje över dem, försvinner ju inte för att mathelvetet är en verklighet-det också. Och mathelvetet kan inte hanteras bara genom att ni "ju ska vra glada ett de iallafall inte är utvecklingsstörda" eller "ni har ju åtminstone barn" eller vad som helst för andra varianter.

    Det enda som hjälper i mathelvetet är ju att de börjar äta, och fram till dess måste nu ju få känna allt ni känner och få stöd där ni är och precis med hur ni mår.
    Och att som du sa, få ösa förbehållslöst så man får UT en del av allt man har i den där slaskhinken som Mugglan beskrev. Det räddar nog livet på en ibland. Så man inte dör drunkningsdöden i skitvatten menar jag.

  • passionsblomman

    Mugglan, Ja ATT det berikar! Utan er vore mitt liv väsentligt mycket fattigare.

    och jag är inte så säker på att hanternadet är så värst olika heller, kanske bara tankebanorna till det. Eller så är det olika, för att vi är olika och behöver olika verktyg, utifrån vad det är som hotar att dra ner oss.

    Men mest tror jag vi är rätt mänskligt lika
    Om det sednan är en låtrad, en livsfilosofs ord, eller ett förslag på tankemönster, som blir en nyckel vid en speciell tidspunkt, så man kan bryta sina egna, destruktiva tankemönster, det kan nog både vara tillfälligheter och skifta stort över tid i livet. Huvudsaken att man inte står ensam och krafsar. Det kommer man som regel inte långt med.

    Jag är så glad att ni finns och att jag får dela era sorger och erfarenheter-även om jag ofta önskar att ni alla sluppit dem, så är det en hjälp för mig att ni inte gjort det.

  • passionsblomman

    Tinga, Men det är ju underbart! Ro hit skumpan!
    Eller är det OK att knäcka en bärs så här vid två rycket på eftermiddagen?
    jag har en del sprit också iofs...

    Här ska firas!

    FY vad skönt att knapp-hotsmolnet blåstes en bra bit bort! *blåser det vidare all världens väg*

    Och jag fattade verkligen precis varför du sa osom du sa. Det är ju den typen av tröst folk gärna ger när "man ju iallafall har ett barn" också.

    Jaaa.och vi har ingen av oss behövt leva i Auswitch heller, vad fan hjälper det liksom...

    Jag ville bara betona och klargöra att det absolut inte var i det perspektivet jag sa det jag sa. Jag var nog mest så himla glad att se dem och att det faktiskt kan gå vägen. Min granne döär vi bodde förut, jobbade tidigare på neo, och hon sa en gån "om du bara visste vad mycket som kan bli fel när de föds så tidigt"
    Kanske hade jag någon omedveten grej med mig där, så det blev helt förvånande att se småknattarna spankulera runt här som vilka (extra söta) ungar som helst.

    Igen: HURRA för att det blev ett så positivt möte!

  • passionsblomman

    Oooh BS, det förstör nog visst om det växer mot hus! men inte för att klängena suger sig fast-som murgrönans, utan för att de garanterat kalrar att tränga sig in mellan fönsterfoder och fasad tex. Rötterna är för JÄVLIGA-det är sådana jag försökt rensa ur mina långrabatter här. Meter efter meter med mer än fingertjocka "rep" av rötter. Och tror mig-det har kommit upp nya skott lik förbannat.

    Dessutom är både blad och stam fulla av små små taggar, så man river sig på rankorna ifall man kommer emot dem. Jag har haft fina skrapsår i sommar, då de förra ägarna planterat en vid ena rosportalen som man går genom jämt.

    Det finns visst en sort som heter guldhumle eller något liknande. Den ska vara mindre aggressiv i sitt växtsätt.

    Annars är min rekommendation vad gääler Humle, att man placerar den där den inte kan hämma något annat, och där den SKA bilda tät vägg/hög humlestång och där man inte riskerar att riva sig på den.

  • passionsblomman

    Klockarbol, har du verkligen tid att hänga här idag?

    Visst ja, nageltorkning...sitt still!

    Tillägg i Humleutläggningarna:
    På tomten som gränsar till vår fanns förr i tiden ett bryggeri där man bla bryggde öl till arbetarna på bruket. Humlen på vår tomt är sedan dess. Jag vill såklart inte utrota den helt just därför. Men den är mycket trevligare som den häck den bildar mot grannens, på baksidan nermot ån, än vad den är vid rosportalen eller i långrabatten.

  • passionsblomman

    Okej, här brudar har ni något att lära era ungar inför framtida fredagsdanser:


    ">



    Shake it baby!
    Bara att sätta igång därhemma i stugorna!

  • passionsblomman

    Vickan, nä, jag har ingen sån där råsaftscentrifug, mmen eftersom den verkar svårslagen i sin förträfflighet så blir jag rå-sugen (!) på att prova en. Den borde ju funka på päron också...

  • passionsblomman

    Jag har just kommit hem fråbn vår ICA, efter att ha fyllt korgen med sådant JAG gillar och tänker äta nu när de andra är borta. Så nu blir det kroppkakor ena dagen och Isterband den andra. Och marmelad på min macka-NEEJ! Fasen! Jag glömde Åseda Gräddost! *noterar inför morgondagen*

    Och så smågodis-bara mina sorter, och så köpte jag filmer, ni vet, två för 99. Riktiga -och säkert usla-as-långa filmatiseringar av romaner i tantgenren som "Inte för vinnings skull" Barbara Taylor Bradfordo och"Jewels" (Danielle Steele), men också Coco Chanel-she conquered with style och Maria Larssons eviga ögonblick.

    Och så köpte jag Roslund och Hellströms "tre sekunder" på pocket, så nu ni, nu har jag laddat upp!

  • passionsblomman

    Telis; hos mig får du gärna ösa av dig iallafall. Jag her både inbox och mailbox öppen och telefon kan du också få ifall det skulle behövas! jag har hela dygnen på mig, så det ryms hur många slaskhinkar som helst. På allvar alltså.

    Och jag HAR det mysigt!
    Nu är det fotboll Sverige-Ungern och kräftorna är uppätna, så nu åker chipsen fram *donk*

    Åååååå...nu ringde min lille pojke "hej mamma, det är väl inte för ensamt för dig därhemma"
    Hjärtegullet!

Svar på tråden Livets toppar och dalar