• Mrs  B

    Livets toppar och dalar

    Snorkfröken77 skrev 2010-09-27 18:48:45 följande:
    Cicci - Det är ju det som är så så jobbigt också, vi fick aldrig veta varför. Det fanns inga fel på henne eller mig och de tog blodprover, prover från livmodertappen, fostervattensprov och obducerade henne. PSD i magen skulle man kunna kalla det. Läkarna tycker att det var bra så att inte var något ärftligt men det är fruktansvärt för oss, att en frisk bebis bara dör sådär. OM jag skulle bli gravid i framtiden kommer jag få gå på specialistmödravård och kommer att bli igångsatt innan den veckan Sigrid dog. Men hur ska man överleva det, hur ska man orka, vågra tro att det går vägen då? Jag följer mammor på FL som är gravida efter barn som dött och deras graviditeter är inte roliga, ångesten och rädslan överskuggar glädjen. Men alla förenas de av önskan att få åka hem från sjukhuset med ett levande barn.
    Det hittade inget fel på vår bebis heller så det konstaterades PSD efter obduktionen.   Vi hade ju "bara" gått halva graviditeten men det var fruktansvärt ändå.....

    Min nästa graviditet, den med Malte, var inte särskilt rolig tyvärr och inget jag direkt vill lägga på minnet. Men ibland är man starkare än man tror och med stöd och hjälp från omgivningen kan det gå vägen.......


    Jag var mycket på FL och träffade sedan en numera nära kompis där, tyvärr kanske man ska säga, eftersom vår nämnare är våra barn i himmlen......   Men det är skönt att ha någon som har gått igenom detsamma.

  • Mrs  B

    Vickan = Tack för kramen!!!!


    MSW = Träffar kollegan först på torsdag och måste ta konflikten direkt på morgonen för att hinna med så jag försöker ladda nu och hitta argument för att det ska kunna bli en bra diskussion istället för en elak och långdragen konflikt. Maken ser jag mer som ett bollplank....   Han är bra på att argumentera och håller inte gärna med mig så jag kan vräka ur mig istället....tyvärr blir jag tjurig om han inte håller med mig så nu sitter jag i källaren och surar....

  • Mrs  B

    Försöker säga ett positivt HEJ med ett skratt (För det tycker mina elever att jag alltid är och gör). De skulle bara veta...... .-D


    Ringde min kollega igår och fick ett bra samtal och tänkte att nu ska allt bli bra. MEN innan klockan sju i morse kom ett sms där hon tog tillbaka det vi kom överrens om igår. Så nu väntar ytterligare ett samtal ikväll och jag är på fruktansvärt DÅLIGT humör just nu.


    Har studier hemma idag, och väl är väl det, men behöver verkligen plugga vilket är det sista jag tänker på nu......


     


    Läser nog här istället..... och ser vilka tokigheter ni har hittat på..... 

  • Mrs  B

    EA = vill luncha nuuuuuu        Spa tycker jag låter hur trevligt som helst. Spakorg för hemmabruk likaså. Jag var förresten och såg Hipp Hipp gänget när jag hade tre veckor kvar till BF med Max och det gick bra och var väldigt roligt så varför inte något sådant. ?


    Muggles = kram     och STÄNG NER FL NU!!!!!

  • Mrs  B

    Fru Cicci = Åh blockflöjt, vilka minnen!!!!!     Spelar fortfarande då och då för numera har Max min gamla och spelar på. Han är verkligen "mammas gosse". Musikalisk som tusan....   Han går tom i en kör på skolan och tycker att det är hur kul som helst. Stolt mamma!!!


    Izzie = Vad skönt med ett bra möte!!!!!   Jag hade ett igår som tyvärr inte gav ett smack, och det är verkligen ingen höjdare......     Härligt med semester!!!!


    Snaily = Om du kan lära mig åka skidor så kan jag lära dig spela piano!!!! 

  • Mrs  B

    Fru Cicci = Det är faktiskt lättare att plugga nu än innan eftersom jag vet att jag måste sitta och läsa när barnen är iväg eller när de sover. Man har lite mer tidspress och då får iaf jag mer gjort. Innan gjorde jag allt annat och sköt upp pluggandet hela tiden eftersom jag kunde det. Nu jobbar jag ju 4 dagar och är hemma 1 dag och då är det lite annorlunda. MEN idag har jag ingen motivation eftersom jag är arg på min kollega.


    Medicin låter väldigt spännande!

  • Mrs  B

    Muggles = I stora drag handlar det om att jag jobbar med en äldre kvinna och hon vill inte släppa in mig   Det handlar om att ge och ta enligt mig, att kunna kompremissa och att kunna släppa på kontrollen, men min kollega tänker inte likadant.....

  • Mrs  B

    Bra lön ??     =     ja, då har jag valt fel yrke......  


    Men roligt på jobbet har jag i alla fall!!!!

  • Mrs  B
    kängu skrev 2010-09-28 21:37:51 följande:
    Jag har snarare upplevt att det finns en amningshysteri- dvs att alla måste amma (till varje pris), att man ska amma länge (minst upp till ett år) etc, att man som mamma ska vara hemma länge... Kanske beror på var man bor också iofs- men mest kommentarer fick jag nog på jobbet i större staden (där jag började när Ru var 6 mån) så det har inte bara med det att göra.  
    Så har jag också upplev det båda gångerna...

    Hade inte mycket till mat till Max och fick stanna kvar på bb i 6 dagar innan jag skrev ut mig själv. Enligt de som jobbade kunde ALLA amma och ALLA hade mat i sina bröst. Men inte jag..... jag hade inte en droppe till Max och ändå fick jag amma var tredje timme dygnet runt i 6 dagar. Max vägde 3750g när han föddes och vägde 3000g när vi åkte hem, han fick nämligen inte ersättning förrän efter 3 dagar eftersom ALLA KAN AMMA.


    Med Malte var vi klokare så vi åkte hem efter två dagar och gjorde som vi själva ville.


    Mina barn har börjat på dagis vid 1 års ålder och usch så många kommentarer jag har fått,   och sen ska vi inte prata om det här med att jag pendlar till mina jobb och har alltid gjort......  


    Detta kan jag hålla på och skriva om i evigheter men slutar nog nu......

  • Mrs  B

    Fru Cicci = har inte läst så längt bak än, men då förstår jag lite mer om det ni andra har kommenterat.


    Själv höll jag på med min sk ammning tills barnen fyllt 6 månader, sen var det lilla slut, men det är inget jag har saknat. Tyckte det var mycket mysigare att ge flaskan och så kunde pappan göra precis lika mycket.  


     


    Lappis = Då möter jag upp er där!!!      Vill också gärna dit......

  • Mrs  B

    Lappis = Hade verkligen varit superkul!!!!    Tråddate??


    Aleta = Stor kram till er!!!

  • Mrs  B

    Muggles = Ja, just nu känns det inget kul. Tar man inte henne på rätt sätt kan det bli väldigt surt för mig i framtiden (vi samåker och delar sysslor). Känner att jag har gett henne så mycket att det är dags för mig att ta tillbaka lite och ställa krav på henne. Men hur lätt är det att "lära en gammal hund att sitta" ????? 

  • Mrs  B

    Muggles = Då testar jag det nu redan ikväll när kollegan ringer.    Får nog kolla upp min tunga efteråt och se om den behöver skrubbar eller bara tvättas.

Svar på tråden Livets toppar och dalar