• Lapinette

    Livets toppar och dalar

    Telis - ett till jobb!!! Jösses, vad du är poppis! Härligt!

    AM - sno en handduk?!

    Izzie - typ 1,5 år ... fast jag säger hela tiden 2 år eftersom köerna hela tiden växer. Såg dock att en annan tjej som inte har så mycket längre kötid än oss låg på andra plats för Sydafrika men ska förmodligen tacka nej (för att hon är ärlig och kommer att tala om att de inte är aktivt kristna).

  • Lapinette

    Telis - gällande maken så får vi se men tanken dyker upp lite då och då. Det enda problemet är OM han hittar något nytt för han har kollat (eller blivit uppringd) de senaste åren så har han inte hittat något ... eller så har tjänsten inneburit flytt till Paris, Dublin ... etc.

  • Lapinette

    AM - ja lite i den sitsen är ju vi också även om maken inte är egenföretagare. Sen finns det ju även kvinnor som vill jobba tidigare (känner åtminstone ett par stycken där maken har varit hemma mer än kvinnan) och då blir det ju felvänt fast åt andra hållet.

  • Lapinette

    mugglan - nej men de jobbar några timmar här och där så får maken ta hand om den lilla eller så gör de som jag skrev ovan är hemma kortast möjliga tid och låter maken ta resten.

    Det låter som en trådträff var supertrevlig (avis)!!

  • Lapinette

    Absolut, så kan man lika gärna göra omvänt. Vi kommer nog trixa lite så en del eftersom maken inte kan vara officiellt "ledig". Hans jobb är så pass flexibelt så han kan jobba hemifrån och ta timmar lite här och där för att vara med vårt barn istället. Han jobbar ofta någon timme på kvällen (då hans chef sitter i SF) och på söndagar (då hans kunder i Israel har vanlig arbetsdag). I princip har han inga direkt fasta tider (sitter knappast och räknar dem) osv och det har ju även underlättat i IVF och adoptionskarusellen ... att springa iväg 2-3 timmar här och där. Själv för jag upp alla mina timmar på projekt så jag är trots en otrolig flexibilitet styrd av att "jobba igen" medan han inte alls räknar utan vissa perioder så är han iväg och jobbar en hel helg i Israel och andra veckor tar han motorcykelkort på arbetstid.

  • Lapinette

    Jösses vilket dravvel jag skrivit ... läs på egen risk och gör egna tolkningar .

  • Lapinette

    Jag blev faktiskt headhuntad till mitt jobb jag har nu. Det är nog vad som krävs för att jag ska orka lyfta min feta häck och ta mig iväg på nya äventyr.

  • Lapinette

    porchez - då infinner sig problemet med ett tak (maxgräns för föräldrarledighet). Får man en viss procent oavsett vem och där bådas lön räknas in så funkar det.

  • Lapinette

    Sol i Stockholm!

    Grattis på sex-års-dagen Piggelin!

    Vad har jag mer att kommentera ... nej, det var nog det viktigaste .

Svar på tråden Livets toppar och dalar