• fru AM

    Livets toppar och dalar

    OM det här med de små tabletterna funkar så är det fantastiskt! Hoppas! Det är verkligen ett trauma detta med barn och mediciner. 


    Livia åt ju hjärtmedicin två ggr per dag hela sitt första år men som tur var så var det små mängder - 0,5-1,5 ml vad jag minns - och så smakade den bara sött så hon gillade den. Men vilken ångest det var de gånger hon råkade spädbarnskräkas strax efteråt - "hade hon tillgodogjort sig medicinen eller ej, skulle vi ger mer, tänk om det blev för mycket ..."

  • fru AM

    Dos 1 av 20 slank ner som en smörad makaron ...


    Sorry. Jag är bara så lättad. 


    Piggelin: jag har inte riktigt förstått att denna graviditet varit ångestfylld? Vad är det som spökat?

  • fru AM

    Om du nu har lust att berätta. Inget krav.

  • fru AM

    Tack, Vickan! Det känns som om grattis var rätt ord!

  • fru AM

    Okidoki, Piggelin. JAg läser och jag "hajar leget" som vi säger här uppe i Stockholm!


    KBT-BM ... hade nog jag också behövt vid närmare eftertanke. Men lite sent att komma på det nu, för min del menar jag. Hoppas på ett fruktsamt möte där imorgon då! Kram!

  • fru AM

    Måste säga att jag är imponerad av (och lite avundsjuk på) er som inser & märker att ni behöver hjälp fr t ex psykolog. Och agerar. Jag är så efterbliven på det planet att jag NU efter 8 år insett att jag nog borde gått och pratat med någon efter att min mamma dog hastigt och jag samtidigt separerade fr min sambo ...

  • fru AM

    Hej och god morgon i tråden!


     


    Angående amning … Min mamma ammade mig tills jag var två. Tror hon var lite alternativ men det funkade för oss. Har ju inga minnen av det där. Däremot så vet jag att hon fick ett lite udda problem pga det. Hon jobbade som förskollärare och eftersom hon ammade mig så hade hon mjölk i brösten. Varpå en unge på hennes dagis var på henne hela tiden och drog upp tröjan på henne och försökte få sig en slurk … DÄR går i alla fall min gräns (att amma någon annans barn)  (så länge det inte är livsviktigt för barnet såklart)


     


    Snaily: Såg att du oroade dig för att bröstens storlek ev inte skulle kunna räcka för att innehålla mjölk … You just wait …  Om inte förr så: dag tre efter förlossningen: Den Stora Melondagen (och den Stora Gråtdagen)


     


    Måste fortsätta läsa ikapp. Är på inlägg 10441 …

  • fru AM

    Cicci: jag har på senare tid också funderat på att plugga till sjuksköterska ... Tror att det skulle vara kul att jobba på BVC för min del. Man har ju snappat upp en del kunskap genom åren. Men minst tre års plugg till är kanske lite svårt att mobilisera kraft för - för mig. Det känns som om mina ca 350 tidigare poäng skulle var alite bortkastade också.


     

  • fru AM

    Hej Aleta förresten! Otroligt sorgligt och jobbigt det ni gått igenom. Får ni vidare hjälp med psykolog eller liknande?

Svar på tråden Livets toppar och dalar