• muggles

    Livets toppar och dalar

    Goaste Frejis! Tack så mkt för kramen och stor kram tillbaka, det värmde oerhört! Vad skönt att höra att ni löst det igen och jag tror stenhårt på familjerådgivning, om inte annat för att få lite distans och perspektiv på det hela.


    Var ute och käkade med två tjejkompisar igår och vi pratade om det här med äktenskapskriser (el sambokriser el vad ni vill). Bla pratade vi om att den ena tjejen varit på blinddejt med en karl som är skild sedan 2 år tillbaka. Han pratade om att han  hade barnen varannan vecka och hon frågade då om det funkade bra med hans ex och så. Och han svarade "jodå det funkar bra, ibland undrar man varför man skilde sig". Hupp! (Behöver jag säga att det inte blev ngn andra dejt? )


    Ore: aha, då förstår jag om det var din syster själv som tog upp det så är det ju svårt att låta bli att säga vad man tycker.


    Piggelin: jag tycker inte heller pannkaka är ngn vidare middag, det är ju nästan bara tomma kalorier. Själv blir jag bara inte tillräckligt mätt på mackor, oavsett om de är med avocade etc. El visst kan jag bli tillfälligt mätt men det varar inte så länge. Jag behöver mer protein för att mättnaden ska hålla i sig och för att orka träna.

  • muggles

    Cicci: Moa är också en riktig tjejig tjej och det var inte jag när jag var liten. Hon ska mest ha kjolar och klänningar hela tiden, har väldigt mkt åsikter om vad hon ska ha på sig (suck). Hon har haft bilar men inte lekt särskilt mkt med dem.


    Moa har förresten ritat sin första "huvudfoting" i sommar så det känns som att hon tagit ett större steg framåt i sin utveckling. Härom dagen målade hon en myra med vattenfärg och faktiskt så var det en större klump med typ åtta ben, så man ser att det föreställer ngt slags kryp


    Telis: herregud vad tiden går!


    EA: skit med ryggontet. Har ni köket levererat redan så det "bara" är att montera el väntar ni på leverans också?


    Vi har inhandlat en tapet från Engelska tapetmagasinet som vi ska piffa vår - i mitt tycke - urtrista trappa med. Ska bli jättekul att sätta upp lite mer tapet, så inte allt är så vitt. Man ser trappan och vardagsrumsväggen samtidigt från köket så vi lyckades tillsammans med den duktiga personalen välja en tapet som passar ihop med den i vardagsrummet. Det är lite andra färger men mindre blommor i samma stil som de i vardagsrummet. Jag är lite spänd på resultatet faktiskt!


    Ore: du som har huskoll. Jag vill ha tag i ny ledstång (handledare heter det tydligen på trappspråk) till vår trappa, vet du ngt företag som har schyssta? Jag vill gärna ha ngt enkelt stilrent i ek, gärna en ganska smal och gärna kantig (alltså ej rund). Den vi har nu ser ut ung såhär: www.sscgroup.se/upload/Www-Externt/Produktbilder/Trappbilder/bojformad2.jpg (alltså den ledstången som sitter på väggen). Jag tycker den är så ful och klumpig, vill ha ngt elegantare. Jag vill alltså inte byta själva överliggaren i trappan, den får sitta, utan det är den delen som sitter på väggen som ska bytas.

  • muggles
    Fru E skrev 2010-08-13 11:35:38 följande:
    Vickan-har med tittat på tretti.se och hittat några stycken för det priset, så svårt att veta vilka program man ska ha, extra funktioner, lampa som lyser på golvet när maskinen är igång etc......men det är väl bara att beställa en i högen snart
    Vi har lampa på golvet och det är faktiskt väldigt bra. Iaf om man har en så tyst maskin som vi har, man hör inte om den är igång el inte. När lampan slutat lysa så är den klar, jättekäckt. På jobbet har jag lyckats få vattensprut i ögat när jag råkade öppna maskinen fast den var igång, inte så käckt...

    Har också Electrolux och är nöjda med det (hade samma märke i lgh). Lampa i maskinen har vi också, folk brukar kommentera det. Det är bra men ej nödvändigt. Jag tycker ni ska titta på antal decibel, hur tyst den är, det är ofta en faktor att räkna med. Särskilt om man har öppen planlösning mellan kök/v-rum el vill sitta och äta i köket medan maskinen är igång. Vi har en del olika program men använder mest auto som Vickan, el möjligtvis snabbprogrammet.

  • muggles

    PB: jag tänkte faktiskt på Aleta idag och undrade hur det gått. Kramar i massor till henne!


    Jag har för mig att Sept VUL var idag?

  • muggles

    Tack för trapplänkarna Ore, har sparat dem och ska kolla in dem senare. Nu rush till Systemet!

  • muggles
    passionsblomman skrev 2010-08-15 19:12:15 följande:
    Är det förresten inte så IDIOTISKT Svenskt ur-löjligt, att jag inte får ge frukt till skolan, dagiset och ålderdomshemmet här i byn?Jo, för det är LAG på att man inte får det, för det kan vara jordbakterier på dem! Vaffan, det måste det väl kunna även om de plockats på träd i Kiviks fruktodling, likväl som om de plockats från mina träd???Istället får man alltså KASTA tonvis med lyxig fin frukt, som annnars kunde försett massor av folk med hemkokad äppelmos, hembakt paj, äppelkräm och bara massor av god frukt att äta direkt som den är!
    Kan du inte sätta ut frukten i en låda utanför tomten på vägen med en lapp "Ta om du vill"? Sådant är så charmigt, typiskt landsbygd tycker jag
  • muggles

    Bliv: grattis till sonen! Jag drabbades nog (iaf tror jag det nu i efterhand) av en lättare förlossningsdepression, el amningsdepression brukar jag kalla den Den gick över efter ca 4 mån. Jag hade väldigt svårt för alla som uppmanade till att "njuta" av bebisen - i min värld var det en mörk tid.

Svar på tråden Livets toppar och dalar