• Lapinette

    Livets toppar och dalar

    eller betalar inte till Kiruna av ren trots!

  • Lapinette

    Piggelin - ahhh.. så det var inte mer än en fling. Ja, då är det knappast något gammalt gnabb som ligger bakom. Skumt!

    AM - låter himla frestande att jobba med upplevelser! Men jag har tagit lärdom av att inte jobba med vänner (eller vänners män). Ahhh.. men kanske har jag en superhärlig väninna som kan vara intresserad (hon trivs inte på det säljjobb hon sitter på just nu). Finns det en fullständigt beskrivning av jobbet och kraven?

  • Lapinette

    MSW - sorry, försökte hitta ett "riktigt" recept eftersom jag själv bara höftar men så här gör jag.

    Skär upp laxfiléer i bra portioner. Sedan blandar jag samman smör/margarin, sweetchilisås, rivet skal av en lime och hackade hasselnötter (men även andra nötter går bra). Brer sedan ut röra över laxfiléerna och in i 200 grader i ugnen i cirka 20 minuter. Brukar servera detta med en sallad/kall potatissallad och om man vill går det att blanda ihop lite creme fraiche, chilisås och pressad lime (om man vill ha en sås till).

  • Lapinette

    Morning girls,

    kokisen - vad jobbigt det låter! Har dessvärre inga konkreta råd/tips at ge. Skulle förmodligen reagera på samma sätt som er ... att tala om hur fel det är och ge någon slags bestraffning. Vad säger dagispersonalen? De borde ju ha varit med om det förr.

    Hattis - är du gravid? Har bara skummat igenom och läst om en massa symptom.

    Saffransglöggen gör de reklam för överallt! Själv nämnde jag den för maken i helgen och han bara muttrade. Han gillar verkligen inte glögg eller rättare sagt han får huvudvärk varje gång han dricker det. Så glögg får jag dricka själv. Annars har jag alla årsglöggerna stående hemma. Det brukar alltid gå att få tag på när den första veckans hysteri har lagt sig.

  • Lapinette

    Hurra för härlig träning! Den bästa medicinen när man känner sig deppig, nere och låg (läste jag om i SATS magasin igår ... och det är ju knappast någon nyhet). Själv har jag kört ett par dubbelpass sedan sommaren men då kombinerar jag kondition (dance) med pump. Mest för att jag annars aldrig får in det där pumpklassen i mitt schema.

    Själv ser jag ut som jag har röda hund ... skitsnyggt! Så blir det dagarna efter jag har varit och mosat finnar hos min hudterapeut.

    Gällande brunch den 10 oktober så kan troligen inte jag (planerat in att åka till svärmor). Men kör det datum som passar flest ... det är ju alltid någon som inte kan.

  • Lapinette

    Och gällande träning så stod det också i SATS magasinet att vid hård träning så kan det vara svårare att bli gravid. För att energin helt enkelt inte räcker till. Exakt det som min akupunktur sa (fast med en rejäl överdrift för jag fick ju inte träna i princip någonting! ). Det var visst vetenskapligt påvisat.

  • Lapinette

    mugglan - jag tror också att normal träning bara är hälsosamt så där tycker jag ju att min akupunktör hade fel. Sen stod det att det var något man kunde åtgärda ganska så lätt ... genom att trappa ned på träningen. Fast det låter ganska förnuftigt det där med att energin inte räcker till.

  • Lapinette

    mugglan - sen har jag varit elitidrottare en gång (häpnandsväckande nog) men som sagt .. mina väninnor inom samma sport har ju blivit mammor och om teroin gäller att det är under tiden som man tränar hårt som energin tas så borde det inte alls ha påverkat min infertilitet.

  • Lapinette

    Ore - jag undrar också men kan tänka mig att det är ganska individuellt hur hård träning påverkar kroppen. Sen tycker jag också att det borde räcka med att ta det lugnare just vid ÄL och ruvningen.

    BS - vilka är det ni använder (vilket företag)?

Svar på tråden Livets toppar och dalar