• muggles

    Livets toppar och dalar

    Hattis: varje gång jag pratar med folk som kan sådant här hävdar de att dag 1 inte är när spottings kommer utan när blodet kommer mer rikligt. Sist (under ivf var det ju lite viktigt att veta dag 1) fick jag ett råd att inte ha tampong utan binda om jag var osäker, så att man kan se mängden lite lättare. Hur mkt spottings har du? Behöver du mensskydd el är det bara en liten fläck i trosan? Behöver du mensskydd skulle jag säga att dag 1 redan varit...

  • muggles

    Lappis: när ni får ert godkännande så får du komma in här och rapportera "plus"! Har du tänkt på det?

  • muggles

    Fast jag fattar inte varför man inte ska räkna dag 1 när det första lilla av blodet visar sig - för då är det ju liksom kört redan. Har slemhinnan väl börjat släppa så...?


    AM: schysst sommarhus!!!

  • muggles
    fru AM skrev 2010-08-16 18:41:32 följande:
    Hemma hos oss är det myckat bad cop/good cop - och det är jag som är den bestämda elakingen ... NÅGON måste ju (väl?) vara det och min man är inte skapt att ta den rollen.
    Kunde varit skrivet av mig Jag är den stränga och Moa trotsar mindre mot mig än mot maken så jag har uppmanat honom att bli lite strängare. Hon totalignorerar honom ibland. Sedan försöker jag att aldrig gå in om de har en diskussion, för det ska inte bli så att han säger till, hon lyssnar inte, och så går jag in och styr upp. Utan han måste få sin vilja igenom på egen hand om hon ska börja lyssna på honom.

    Men igår blev jag tvungen att ta ett ordentligt tag i hennes arm för att få henne att lyssna (och då slutade hon direkt och bad om ursäkt).

  • muggles

    Vickan: 2008??? Och jag tänkte "men det borde jag ha kommit ihåg att du köpte villa". Fast du hängde nog inte så mkt i denna tråd då (utan i den andra)? Eller?

  • muggles
    viktualia skrev 2010-08-16 22:20:41 följande:
    Och jag är emot barndop men för kyrkan - den kombon existerar i frikyrkan. Maken har gått med på att barnvälsigna Trollet istället för att döpa honom... men det känns just nu som om att det är jag som ska fixa hela projektet också.. dvs eftersom maken inte får som han vill (han är eg för barndop) så får jag fixa hela projektet... Himla moget av oss båda.. särskilt om en så seriös grej.. men just nu väntar jag på att han ska ta upp frågan... det här med att vara familjens projektledare är inget jag gillar... fniss.. och än så länge är det inte ofta jag känner mig ensam i den rollen heller...
    Väldigt konstigt det där. Omvänd logik liksom för det borde vara i hans intresse av det blir av över huvud taget, så alltså borde han fixa alltihop. Eftersom du är emot barndop så ligger det ju inte direkt i ditt intresse? Och hur många ggr har man inte hört kvinnor här på BT klaga över hur oengagerade deras M2B är i bröllopet och de får fixa allt för att de är mest engagerade...?
  • muggles

    AM: nytt klockarmband?


    Piggelin: har glömt kommentera Amandas "skitungebeteende" - tänk att den lilla sötnosen kan bete sig så? Blev lite förvånad då hon alltid varit så gullig och snäll när vi träffats. (Men skönt att höra att fler barn kan vara lite trotsjobbiga...)


    Oms: jag tycker du gör ett fantastiskt jobb med din stora dotter. Det låter väldigt frustrerande och plötsligt känns en liten trotsande 3-åring som en lätt bris i jämförelse

  • muggles

    Maken rapporterade att Moa glatt skuttade in till nya dagiset idag Värmde skönt i hjärtat!

  • muggles

    Sept: jajamänsan!


    Vickan: måste du införa rutiner då om du nu hatar dem så mkt? Är det för att du ser nyttan med dem även om du inte gillar dem el vaddå?


    Ore: ända sedan jag fick ordning på Moas sovande dagtid så sov hon på rätt bestämda tider, vilket var jätteskönt för då visste man hur man skulle planera dagen. Sedan växer de ju och då ändras det men så hittar man nya "bestämda" tider. Det enda som är konstant annars med barn är förändringen

  • muggles

    Telis: jäklars vilken snygg fåtölj!!! Hade jag gärna köpt om den kostat sisådär 20 ggr mindre . Kvackelmagad??? Aldrig hört.


    För mig är barndop ännu en "invigningsrit" i livet, en viktig övergång till en ny fas precis som bröllop och begravning. Alla kulturer firar stora övergångar i livet men man firar på olika sätt. Vi valde dop i kyrkan mest för traditionens skull men vi kunde lika väl ha valt "namngivningsceremoni" bara det att dopet i kyrkan kändes mest naturligt. Jag hade ingen lust att krångla till det. Jag är inte troende kristen (men jag känner att jag har kyrkan med mig i de kristna värderingarna och från uppväxten) men jag valde tex att gifta mig i kyrkan också. Jag gillar de präster som välkomnar även oss icke-troende i kyrkan utan att börja predika.


     

Svar på tråden Livets toppar och dalar