Oktober 2011
Ett helt år kvar för att fixa och planera.
Är det någon annan som ska gifta sig i oktober 2011?
Ett helt år kvar för att fixa och planera.
Är det någon annan som ska gifta sig i oktober 2011?
Nu faller fler och fler bitar på plats. Vi har bestämt och smakat på menyn till middagen. Ikväll ska vi proväta tårtan. En fråga där är riktiga eller marsipanblommor?? Vad tycker ni?
Dock är det fortfarande några som inte svarat och OSA går ut idag. Vi har tänkt vänta till efter helgen men vad gör man sen, ringer eller försöker maila och påminna, eller??
Var byter ni om inför vigseln?
Vi ska fotografera oss innan vigseln och dessförinnan ska jag fixa hår och make up. Var byter jag sedan om? Vi bor 3 trappor upp utan hiss, känns inte som att hemmet är optimalt. Jag kanske kan fråga make up stället om jag kan svida om där...
Riktiga blommor tycker jag, mycket finare än marsipan ;)
Jag har precis beställt 100 höstfärgade fjärilar till vår brollopstårta och till borsdekorationen, från etsy =) Hoppas de blir fina!
vad kul att proväta middagen! det gjorde vi med förra veckan. Suuuupergott! Mycket godare än vad jag hade trott. Vad ska ni andra bjuda på?
Vi får inte provsmaka innan, kocken säger att det är inte lönt för det smakar aldrig likadant from time to time... (De är kända för att vara riktigt duktiga så får väl lita på dem...)
Det här är våra tankar för menyn:
Pumpasoppa med någon form av stick
Majskycklingfilé med potatistimbal och rödvinssås
Bröllopstårta (som vi fått smaka på ;))
Vad ska ni ha?
Låter mycket gott!
Vad har ni för smak på tårtan?
Nä, det är ju samma med vår mat, framför allt det faktum att de nu lagade mat till tre personer, nästa gång ska de laga till 80st =) det kan ju göra skillnad på smaken antar jag.
men strunt i det nu=)
Vi kommer att ha italiensk buffé med en fransktwist. Lokalen vi ska vara i är ett gammalt orangerie så det finns inget ordentligt kök, därför går det inte att ha sittande middag. Fast på å andra siden tycker min blivande att buffé lättare upp det hela, med naturliga sträcka på benen-pauser.
Förrätt
Tomat- och mozzarellasallad med torkade oliver
Marinerade kronärtskockor
Mortadella, Salami & Lufttorkad skinka
Huvudrätt
Bouillabaisse med saffransaioli
Ossa bucco serveras med bönsallad
Grillade marinerade grönsaker
Cannelloni med spenat och ricottaost
Efterrätt
Tiramisu
Bröllopstårta
Tryffel- och chokladmoussetårta serveras med kaffe och avec
Jag äter bara fisk och vegetariskt så det blir nog en bra balans. Ossa Bucco är en italiens kalvgryta, för dom som äter kött.
Vi ska ha trevåningstårta med vit sugarpaste på och chokladpraliner... :D Kladdkakebotten, chokladbotten, jordgubb/rabarbermousse och mörk chokladmousse och lite smörkräm precis vid sugarpasten för att den ska vara vit. :) Det var sååååååååååååååå gott :D Jag gillar inte ens tårta annars :P
ja, den låter jättegod. lite liknande våran, fast vår har hallongrädde. Vi är inte heller några tårtpersoner, men med tillräckligt mycket choklad funkar det mesta=)