• Verus

    Inbudan utan barn!

     


    4Juni2011 skrev 2010-10-19 15:24:06 följande:
    Vi funderar på att skriva: Vi träffar jättegärna era barn men inte denna dagen...Hoppas bara de fattar att vi vill ha barnfritt i kyrkan, pratade med en och tydligen gör inte folk det...Vilken åldersgräns kommer ni sätta?

    Det lät inte så trevligt att skriva så tycker jag Och du bör nog lägga till att hela bröllopet, både vigsel och middag/fest är barnfritt så att det inte blir några missförstånd.

    Men det här lät bra och enkelt: "vi ber er respektera vår önskan om att få fira vår bröllopsmiddag i vuxet sällskap".

  • Verus

     


    4Juni2011 skrev 2010-10-19 15:41:54 följande:
      Det räcker inte med att skriva dagen tro du? Tycker jättemycket om barn men har varit på bröllop där barnet skrikit sig igenom vigslar och man inte hört när brudparet sagt Ja ens, har även varit på vigslar där barnen sprungit runt i kyrkan..Inte meningen att va otrevlig men blir  lite frustrerad på folks som inte respekterar ens önskan.. 

    Kanske det, att skriva att bröllopsdagen vill ni ha barnfri. Men jag hade nog skrivit vigseln och efterföljande middag.. Just in case..

    Jag förstår hur du menar. Jag har själv barn så vi kommer inte ha barnfritt men samtidigt hade det varit toppen att ha det, för att kunna ägna sig åt varandra och gästerna (speciellt när man har små barn som kräver sitt). Dessutom hör inte barn och alkohol ihop om man har tänkt ha fest.. Inte alla som fattar att gå hem med barnen i tid heller.

    Skulle mina barn varit med under en vigsel och börjat leva om så hade vi snabbt avlägsnat oss från kyrkan. Men inte heller detta förstår alla.

    Är nog bra att vara så tydlig man kan. Måste man sätta åldergräns? I fe fall där tvivel kan uppstå så är det ju förmodligen större barn det handlar om, inte skrikande två åringar.

  • Verus

     


    Jämntjock skrev 2010-10-21 17:47:58 följande:
    Blir denna diskussion någonsin gammal?! Laktos- och barnfritt- hahaha, riktigt bra! Vi har valt att inte ha barn med på vårt bröllop, av flera anledningar. För det första för att vi inte vill ha med våra egna barn, mer än i kyrkan där de är näbbar. Detta för att denna dagen handlar om OSS, som par, som älskande, som man och kvinna, och inte som föräldrar. Vi vill att vår bröllopsdag är en dag när vi firar vår kärlek utan att behöva tänka på om barnen har det bra osv. För det andra tycker jag att tillställningar/fester där alkohol förekommer (dessutom i generös mängd ) är fullständigt off limits för barn. Och nej, jag kan inte tänka mig att ha ett alkoholfritt bröllop, så barn får stanna hemma.Vi kommer skriva i inbjudan att detta är en tillställning för våra vuxna vänner, men att ammande barn självklart är välkomna i sin mamma sällskap

    tänker som dig..
    Men det är svårt om man har en barnrik familj och många barn i släkten, att utesluta dessa. Egentligen vill jag ha barnfritt, som du skriver, att kunna ägna sig åt varandra och inte passa upp på sina små hela middagen och festen.. Då blir det mest bara stressigt (iaf kanske om man som jag har flera små..). Det är ett knivigt beslut ändå, hur man ska göra. En härlig fest till sent på natten med alkohol och barnfritt alt en enklare bjudning i församlingshemmet som passar alla åldrar är vad som står till buds hos oss..

    Vore ju toppen om man hade middag och sedan kunde alla barn bara POFF avlägsnas med barnvakter innan det blir för mkt alkohol och party men inte så troligt.

Svar på tråden Inbudan utan barn!