• Oupsie

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    muggles skrev 2010-11-15 13:18:17 följande:
    Jaha, skrämde jag bort alla nu med politikerpratet?
    Jag skulle kunna skriva en massa om det men jag känner inte riktigt att jag har tid för det idag. Tycker att det är intressant.
  • Oupsie
    snaily skrev 2010-11-15 12:30:01 följande:
    Din foglossning är verkligen SÅ himla onödig och trist med tanke på ovanstående! Hur funkar det nu, är det maken som får aktivera och motionera lilla (stora) vovven?   Jag skulle ju passat på och gått en tävlingslydnadskurs nu i höst - hade verkligen sett framemot det och det hade ju funkat också eftersom jag känner mig pigg och rörlig - men så blev ju kursen såklart inställd pga för få anmälningar... grrr... Det är ju NU jag har tid! Men hoppas också man inte helt behöver lägga hund"karriären" på hyllan efter Ynglets ankomst.
    Det är maken som tar, i princip, all rastning av henne för tillfället. Jag frågade om han ville ta över hundträningen, men har kände inte riktigt för det och då är det nog lika bra att låta bli. För man måste vara motiverad, annars går det ändå inte bra i träningen. Så hon aktiveras inte så mycket för tillfället. Det är säkert lite tråkigt för henne, för hon är ju van att det är träning ca 2 gånger i veckan, men hon klarar det ganska bra. Hon är en hund som gillar att mysa i soffan också . Försöker göra lite småsaker innomhus, som positionsträning och lite "gömma"-lekar. Men det blir inte så mycket av det heller tyvärr.

     


    Trist med för få anmälningar . Jag köpte den här:www.adlibris.com/se/product.aspx och jag tyckte att den var bra om man vill börja träna lite på tävlingsmomenten själv. Men vissa moment vill man ju gärna ha lite hjälp med.

  • Oupsie

    AM, du är väl knappast en dålig människa för att du inte vill ha husdjur. Det är väl så att vi har olika intressen bara. Jag kan erkänna att det är långt ifrån alla djur som jag skulle vilja ha som husdjur, och långt ifrån alla hundar jag skulle vilja ha också. Jag har min idé om hur jag vill att min hund ska vara, och har också valt hundras, och även i viss mån uppfödare, efter det.


    Att man är allergisk så blir det nog ganska naturligt att man inte är så intresserad heller för den delen. Jag är allergisk mot katt och jag har aldrig känt något intresse för att skaffa katt. Har också träffat en hel del ganska otrevliga katter som inte har gjort att mitt intresse för katter precis har ökat, snarare tvärtom, precis som många som träffar otrevliga hundar inte blir särskilt positivt inställda till hundar överlag.

  • Oupsie

    Muggles, svårt att veta med siffrorna. Vi hade som sagt en plan, men ändrade på den efter ultraljudet. Jag hoppas att ni kommer fram till något bra innan ni går dit, och känns det inte bra efteråt så går det ju att ändra sig . Men jag förstår att du tycker att det är svårt.

  • Oupsie
    snaily skrev 2010-11-15 14:21:34 följande:
    Fin hund på bokens framsida eller hur? Jo, med hjälp av en bok kan man nog komma en bit på vägen men jag är lite lat av naturen så skulle behöva en kurs också för att riktigt komma till skott med träningen.
    Japp, den som valde den bilden har god smak .

     


    Jag vet, det  är jättesvårt att komma till skott själv. Man behöver ofta en kurs för att kunna motivera träningen. I alla fall till en början. Sen kan man anmäla sig till en tävling. Då höjs motivationen. "Sista-minuten-inspiration" eller vad var det det kallades?

  • Oupsie

    Blir lätt förvirrad av beräkning av TD och känner inte att jag har så mycket input i ämnet. Fortsätter att hålla tummarna PB!


    Nu får jag ta och slita mig härifrån igen och försöka göra lite nytta istället. Ses senare .

  • Oupsie

    Hej i tråden!


    Grattis till alla födelsedagsbarn!


    Piggelin, skönt att du har en mer positiv erfarenhet av förlossningen den här gången, även om allt kanske inte blev helt perfekt. Men frågan är om det kan det när det gäller förlossningar . Fy vad trist med stulen liggdel . Skönt att foglossningen börjar blir bättre, och lycka till med namnet, ni kommer säkert på något bra .


    September, vilken sköterska . Hur kan man bara kläcka ur sig något sådant?!

  • Oupsie

    Har också ett Lundby Stockholm, och det finns kvar, såg det på vinden hos föräldrarna när vi var där uppe och kollade in vaggan. Bra tips att det var halva priset på möblerna på Ullared Muggles, för jäkla vad dyra möblerna är . Men det dröjer väl några år innan några möbler till dockhuset behöver införskaffas.


    Jättefint dockhus du hade köpt till Livia AM, förstår att hon blev glad!


    Jag älskade också att leka med Lego när jag var liten, och allt är sparat vad jag vet. Stall, hus, riddarborgar och pirater och allt möjligt hade vi. Lego och Barbie var nog de mest populära leksakerna hemma, både hos min syster och mig och Barbiedockor finns det nog gott om på föräldrarnas vind med.

  • Oupsie

    Inte Stockholm, ett Lundby Småland är det ju! Stockholmsmodellen fanns nog inte när jag var liten .

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!