• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lappis: jag får kanske laga den där lammgrytan och bjuda hem er någongång så ni också kan bli frälsta!

    Här fondantrecept - plankat från Lapinette ("jag" i receptet är alltså Lappis):


    CHOKLADFONDANT

    4 personer (men jag gör faktiskt halva satsen för 4 personer och serverar i små vita portionsformar som tål ungsvärme)
    200 g smör
    200 g mörk choklad av hög kvalitet t ex Valhrona (själv använder jag 85 % Lindt för det har vi alltid hemma)
    4 ägg
    2 dl strösocker
    2 tsk konjak
    florsocker till garnering

    Sätt ugnen på 250 grader, men endast på övervärme. Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt. Blanda ner konjak, smör och choklad. Fyll i 4 portionsformar. Ställ formarna på en kyld bakplåt och grädda i 5-8 minuter. Chokladdesserten ska få yta men fortfarande vara lös inuti. Sikta över lite florsocker och servera med lättvispad grädde. Jag brukar blanda grädden med lite hallon när jag serverar men har även serverat med en kula glass till.

    Enkelt och mycket gott!


     
  • fru AM

    Nu mina kära nätvänner så ska jag pinna till dagis och hämta de små självgoda spegelslickarna!

    KRAMIS på er allihop! Trevlig helg om vi inte ses!

  • fru AM

    God morgon och god måndag i tråden!
    Alla andra trådbebisar (inklusive min egna) får ursäkta men Daisy är nog den sötaste nyföding jag skådat!  Vilken vaken och vacker bilck!

    Grattis igen, Oupsie!
     

  • fru AM

    Smint: Och grattis igen till er! Varför ska ni göra UL på njurarna? (Är det lillkillens njurar vi pratar om?)

  • fru AM

    Krma till Koko! Hoppas att det inte är någon fara!!!

    Snaily: jag förstår att du är lite skärrade över att vara kallad som vittne ... Jag var ju vittne i mitt eget mål i Hyresnämnden och bara det var lite pirrigt. Men det kändes mest innan ... under själva vittnesmålet så blev jag lugn och samlad på ett skönt sätt. Det gällde ju egentligen "bara" att svara på advokaternas frågor (i tingsrättens fall väl advokaten/åklagarens frågor). Sedan har jag ju inte en aning om vad "ditt fall" handlar om ... Det går bra!!

  • fru AM
    Mopedvin skrev 2011-02-07 17:50:20 följande:
    När jag var yngre, barnlös och ambitiös gjorde jag egna tvålar som alla gäster på bröllopet fick....herregud, men det var kul då!
    Oj vad duktigt av dig - och roligt för dem att få! Vilket pyssel! Men vad kul det måste ha varit att kunna fokusera på bröllopet med stort B under tiden Före Barn ... Vi glömde/skippade nog det mesta ... Jag ångrar idag att vi inte ens hade ett program till kyrkan/kapellet (då hade jag ju kunnat titta där vad det var för musik vi spelade ...) Som tur är hade folk väldigt trevligt ändå och pratar fortfarande om vilken kul fest det var (tack annorlunda omgivningar och nubbe till förrätten, samt tidernas bästa spontan-DJ )
  • fru AM

    Godmorgon alla!
    Härligt Snorkis att allt såg bra ut på RUL!!! Och skönt (även om du inte vågar ta till dig det men ändå) att BM jobbat i 40 år och aldrig sett det som hände er hända samma föräldra par två gånger. STOR KRAM

    Har bara läst i kapp via min lilla mobil så jag har inte kommenterat men  jag Rilogt att Sweet är här inne så mycket nuförtiden! 

    Kram till alla 

    Såg en fråga fråån Telis om Yasuragi: domen meddelas 16 februari. Nu börjar jag nästna hoppas att han ska vinna eftersom han är som en pitbull som låst käkarna och aldrig kommer släppa/ge sig annars ... Vore så behagligt att släppa in den lille pitbullen i det vackra beigemelerade badrummet med våtrumsmatta/tapet ...

  • fru AM

    Angående kombon bröllop och små barn så var ju Livia 10 månader då vi gifte oss. Vi hade hyrt in en barnvakt för hela dagen och kvällen så Livia var nog inte ens inne i kyrkan - de testade har jag för mig, men hon lackade ur när hon såg oss på avstånd, så barnvakten tog en promenad med henne i vagnen. Sedan gullade vi lite med henne efter vigseln och sedan drog de sig tillbaka till barnvaktsrummet som vi hade grejat.

     

  • fru AM
    Ska iväg efter jobbet och köpa nya byxor, så svårt när man är förstor för vanliga byxorna och för liten för mammabyxorna. Vad det inte någon som tipsade om en sak man kan fästa i vanliga byxorna? tar tacksamt emot tips. 
    Jag kan leta lite hemma - jag har en sån där mojäng med resårband i olika längder som man kan fästa i knapphålet - fast vet inte riktigt var ... Och så fick man någon budgetvariant med ett sånt där babypaket. Är du intresserad av dem om jag hittar dem, Snartis?
  • fru AM

    Det var alltså riktat till Snartis detta sista ...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!