• viktualia

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    nennesjuttioåtta skrev 2011-09-19 13:29:49 följande:
    Viktualia, det hjälper ju om kaminen blir varm på utsidan för att kunna sprida värmen ut i rummet...
    ööööö hm....  du tänker så.. hm... inbyggd fläkt kanske påverkar värmen.... sånt där kaminskydd vill jag slippa...hmm....

    /känner mig lagom korkad
  • viktualia

    har haft en riktig skitdag på jobbet... en vild mix av min stora käft, oförberedda möten som visar sig ställa krav på mig som jag inte riktigt levde upp till, velighet om att ev söka annat jobb, besked om att jag har två hål i tänderna som jag måste laga osv osv...

    SNART är dagen över och jag tar nya tag imorgon...

  • viktualia

    Nenne - aaaa jobbigt! Trollet har tuggat på en snigel.. men nu verkar hans intresse att stoppa saker i munnen minska....

    Ego - har haft en bättre dag idag... tjänsteresa över dagen är väl inget man blir pigg av, men helt ok.

  • viktualia

    I trådens grupp på fejjan har frågan om stängt forum diskuterats. Frågan har ju diskuterats här till och från men utan att komma till något annat beslut än att rulla vidare. Min tolkning är att diskussionen i FBgruppen visar att det finns stöd för att testa stängt forum.

    Rent praktiskt föreslår jag följande:
    - Vi nappar på Liten med Mindres erbjudande om teknisk lösning
    - Tillträde till stängt forum får de som idag har tillgång till galleriet. Dyker sedan frågan om breddning upp, får vi fundera över den framöver/vid det tillfället...

    Dessutom - ingen är tvungen till något, vi hänger ju i den här virtuella världen helt på fri vilja. Som konstaterats så lär vi aldrig uppnå konsensus, utan får ta olika kliv och se vad som händer.

    - vad tror ni om detta?

  • viktualia

    Liten - absolut! Om det blir för krångligt/arbetskrävande/bökigt så finns nog plan B i diverse versioner... varav en involverar tex Googles gruppfunktion...

  • viktualia

    PB - anledningen till att gruppen på fejjan inte är något bra stängt forum är att själva funktionerna är rätt osmidiga i sin konstruktion. En smidigare variant finns på fejjan, men går inte att hålla hemlig. Därav att fejjanlösningen inte är den "slutgiltiga".

    Sammanfattning av synpunkter känns ju inte helt lätt att ge sig på.. men jag försöker:
    - BT är totalt öppet, därav att en del håller låg profil här eller t.o.m. lämnar stället.
    - Gemenskapen i tråden är djup och flera känner att de skulle vilja skriva om mer personliga saker/skriva inlägg med annan utgångspunkt om de visste vilken läsarskaran var
    - Risken med att skapa ett stängt forum handlar om möjligheten till nytillskott begränsas dramatiskt, vilket påverkar livskraften i diskussionerna.
    - En ytterligare risk med att skapa ett stängt forum är att alla som skulle kunna ha tillgång, inte väljer att följa med och det skulle kännas som en förlust. Å andra sidan förlorar vi aktiva deltagare om vi stannar i att bara ha den här tråden.
    - Och som sagt:  facebookgruppen är ingen lösning på babbelbehovet, även om den funkar som kontaktyta. I dagsläget är 29 pers medlemmar i facebookgruppen. 21 har tyckt till om stängd tråd och majoriteten är för. Och PB - du är inte ensam om att inte finnas på fejjan. En dryg handfull av stammisarna står också utanför FB (min gissning av antalet).

    Så min slutsats är:
    I serien att allt detta är frivilligt så startar vi en stängd tråd. För dem som har tillgång till galleriet blir det sedan upp till var och en att engagera sig på det nya stället.
    Ovanstående är MIN sammanfattning och jag hoppas innerligt att jag gör olika perspektiv rättvisa. Vill inte trampa någon på tårna åt något håll.

  • viktualia

    frågan har f ö diskuterats några dagar, men jag har inte lyckats samla mig till formulering av de olika dimensionerna förrän nu. Och det är fullständigt självpåtagen uppgift som jag ägnar mig åt!

  • viktualia
    Oms skrev 2011-09-21 21:43:45 följande:
    Gerhard? Vad hade jag tänkt att skriva där o varför väljer mobilen Gerhard istället? :)
    otroligt roligt!!!

    Snartis - viktig input där! Håller med om att det måste funka mobilt!
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!