• Oupsie

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hoppas på plusvåg för alla med molvärk! Och för de utan molvärk som också önskar ett plus så klart.

  • Oupsie

    Snaily, blöder du fortfarande lite?


    Är trött, hade svårt att somna. Kanske ska vila en liten stund innan jag ska iväg till kuratorn lite senare idag.


    Daisy är vaken i alla fall, och det känns skönt .

  • Oupsie

    Klockarbol, vilken mardröm . De andra har skrivit så klokt och jag instämmer med det mesta. Hoppas att boendefrågan kan lösa sig, för alternativ ett kan väl bara fungera om du tror att du kan förlåta honom, och för det krävs det nog att han visar mer ånger än vad jag har fått uppfattningen att han gör. Hoppas också att det var honom som svårmor blev heligt arg på! Skickar stora kramar!

    Tinga, skönt att se dig här igen . Jobbigt med sjukdomar, hoppas att ni får det toppenbra i London!

    Vinkar till fru E! Hoppas att det lugnar ner sig lite för dig snart.

    PB, vad skönt med pannan!

    Oms, skickar en kram! Låter som att du har mer än fullt upp.

    Kängu, stackars kise. Så jobbigt när husdjur dör .

    Snaily, inget mer blod. Hoppas att du också ska slippa mer sådant nu, förstår absolut att du blir störd av det. Så jobbigt med din mamma . Skickar en bamsekram!

    Inte lätt att få ihop föräldraledighet och ekonomi. Det är inte roligt när inkomsterna minskar, oavsett om man "klarar" sig eller ej. Förhoppningsvis har du rätt i att det inte kommer att kännas så jobbigt när Ynglet väl är här.

    Håller med PB om att kommentarer om att "pengar inte är allt" kan göra mig helt vansinnig. Särslilt när de kommer från personer som tjänar bra och knappast har behövt fundera på hur de ska få pengarna att räcka till både mat och boende innan nästa lön. Och likaså, de som ständigt gnäller om att de har så ont om pengar, men ändå MÅSTE åka på en veckas charter hela familjen under sommaren, och som bara MÅSTE köpa den dyra varianten av någonting för att de tycker att den är finare än en likvärdig billigare variant. Då har man ju gjort sitt val, lägger man hellre pengarna på en charterresa än på ett räkningskonto till när elräkningen kommer, så har jag svårt att tycka synd om dem. Sen är det klart att man kan tycka att det är tråkigt att inte kunna åka på semester, eller köpa sig en ny klänning när man ska på kalas, men man klarar sig! Det är först i vuxen ålder som jag har haft möjlighet att åka utomlands, och jag har klarat mig i alla fall .

    Vi kommer nog också att få försöka skära ner på utgifterna lite, kommer att få dyrare boende när vi flyttar och vi har en tanke om att jag inte ska ta ut några föräldradagar alls. Man måste plocka ut ett antal sgi-dagar först (ganska många), innan man kan röra de andra dagarna, men har man noll i sgi så får man 180 kr/dag. Så om jag någon gång lyckas få ett jobb, vilket jag hoppas, så kan jag plocka ut föräldraledighet lite senare istället. Vi lever ju på bara makens inkomst nu och det borde fungera även i fortsättningen, men som sagt, vi kanske får vara lite mer sparsamma.

    Det här med att skriva, eller inte skriva om vissa saker. Det är en jättesvår balansgång. Jag har själv undvikit att skriva om vissa saker här, men kanske är jag rädd i onödan över att riskera att såra någon, och borde kanske ge er större tilltro än så. Likaså har jag blivit illa berörd av olika saker som har skrivits här, men ibland kanske man tar åt sig mer än vad man borde. I den här tråden så skriver vi om väldigt personliga saker vilket kanske också gör en extra sårbar. Just för att man är så öppen med olika saker så hamnar man också i ett ganska sårbart state of mind och saker som man kanske kan skaka av sig i andra sammanhang, ibland blir svårare att läsa här ?. Bara lite funderingar...

  • Oupsie

    BS, usch, man vill inte bli magsjuk . Men om hon bara har kräkts i natt kanske det inte är magsjuka?


    PB, du borde verkligen ha munskydd! Och jag fortsätter att hålla tummarna för att molvärk är bra!

  • Oupsie

    Oh, Moa har namnsdag idag . Grattis grattis!

  • Oupsie

    Måste erkänna att jag är lite avis på er som träffades för vin och ost igår. Vill också!

  • Oupsie

    Ore, så det var födelsedag igår, det hade jag missat. Du får hälsa grattis i efterskott till lillkillen . Skönt med nostalgikänsla!

  • Oupsie
    Oupsie skrev 2010-11-18 15:57:04 följande:
    Ore, så det var födelsedag igår, det hade jag missat. Du får hälsa grattis i efterskott till lillkillen . Skönt med nostalgikänsla!
    Tänkte på hur du har beskrivit din upplevelse av förlossningen tidigare. Och då känns det som att det måste vara skönt med nostalgikänsla. Lät kanske lite hurtigt och taget ur sitt sammanhang där.
  • Oupsie

    Fördelen med foglossning är att man får påminnselse med jämna mellanrum att träna profylaxandning!


    Eller nått... bara att konstatera, vissa dagar är bättre och andra sämre, det här är en sämre dag. Måste nog få igång tens:en. Kram på er alla.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!