• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Cicci - såg att ni haft en underbar semester. Är så nyfiken på bröllopet i Grekland. Tell us more!

  • Lapinette

    Porchez - skickar kramar och säger som alla "goda" råd jag har fått ... slappna av så händer det . Fast jag menar ju pojkvän och inte bebis för dig.

  • Lapinette

    BS - vilka klåpare!!!


    Gällande presenten som BT skickat hem så hade någon på Posten snott den. Utpillad och endast brevet kvar. Det är första gången det händer mig men vilken tur att det inte var något värdefullare.


     


    Och jag sitter här och försöker lägga min budget .. attans vad trögt det går första dagen efter semestern.


     

  • Lapinette

    BS - har inte kollat kön men maken kollade och det hände nada i juli (typ 1 barn men två nya till kön före oss). Det känns jäkligt tröstlöst och jag har börjat fundera på nästa års semester.


     


    AM - det var precis uppillat så man kunde ta ut vad det nu var i kuvertet. Resten av kuvertet var intakt.

  • Lapinette

    Det har inget med semestrar eller inte att göra .. förra året skickade 7 familjer iväg sina papper till Korea i maj, juni respektive juli. I år är siffrorna 4 för maj, 3 för juni och 1 för juli. Det händer inget!


     


    Beroende på vart och när kanske jag dyker upp imorgon. Har förmodligen ett kundbesök på förmiddagen.


     


    AM - nej, tack visserligen behöver jag nytt läppbalsam men jag avstår dock .

  • Lapinette

    Cicci - vilket bröllop! Och segla en vecka i Grekland - I want! Sitter faktiskt och kollar på om jag och maken ska ta en lång weekend i slutet av september. Japanresan flyttar vi nog till påsk (ett nytt försök).

  • Lapinette

    Skaldjur så brukar vi gå till Wasahof på Dalagatan http://www.wasahof.se/ men även Sturehof har bra skaldjur. Själv hade jag en trevlig kväll med väninna på Kungsholmen http://www.kungsholmen.com/. Sen kan man alltid "krypa" vidare till Orangeriet för en efterdrink i deras bar/alt. soffor.


     


    Själva ska vi ut med några vi känner + deras vänner på torsdag och de ville ha en blandad meny (fisk och kött) så då föreslog jag två gamla favoriter jag inte varit på jättelänge.


    http://www.matvarufabriken.com/


    http://www.spisahoshelena.se/index.html


    Och sen det här stället som ligger jättenära mitt jobb och som jag läst bra recensioner om men aldrig besökt


    http://no12kungstensgatan.se/home


     


     

  • Lapinette

    Och vad hände med texten .. mikroskopisk!

  • Lapinette

    pb - synd att du inte har fb för då skulle du få se en platå som vi åt i Biarritz och till råga på allt så var jag magsjuk så jag åt bara räkorna, krabban och ett ostron ... resten fick maken ta. Vi beställer platåerna per person.

  • Lapinette

    Mail från Adoptionscentrum


     


    Tyvärr har handläggningstiden i landet ökat och det leder till längre väntetider även för er. De ökade handläggningstiderna i Sydkorea beror på att det tar längre tid för barnen som fått familj att få utresetillstånd. Social Welfare Society (SWS) kan inte påverka den här processen och detta har inget med vår relation till adoptionsorganisationen i Sydkorea att göra. Relationen är fortsatt mycket god!



    Internationella adoptioner är ett mycket känsligt politiskt ämne i Sydkorea och det finns starka påtryckningar på ansvarig ministerium att minska antalet utresetillstånd för adoptivbarn som får familj i andra länder.



    Vi har också sett att myndigheterna, den senaste tiden, har granskat tidigare adoptivfamiljers återrapportering och tyvärr har inte alla kommit in med rapporter och tingsrättsbeslut i tid.



    Under sommaren har det bara kommit några nya besked om resor och därför är det just nu stopp för nya ansökningshandlingar till Sydkorea. I slutet av september hoppas vi kunna skicka nya ansökningar. Vi kommer dock bara att skicka några ansökningar åt gången under hösten för att avvakta fortsatt utveckling vad gäller handläggningstiderna.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!