• Fru E

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Oupsie-vi har inget bokat alls i mellandagarna så jag är flexibel

  • Fru E

    Oupsie-i köket saknas nästan bara luckor nu kaklet ska fogas imorgon och en skänk/vitrinskåp inhandlas men matlagningen kommer i andra hand

  • Fru E

    AM-Lingonmousse enligt nedan


    Lingonmousse

    200 g lingon
    200 g kesella
    2 dl vispgrädde
    1 dl socker
    2-3 gelatinblad.

    Vispa grädden.
    Blanda kesella, hela lingon och socker (du kan vispa med elvisp en kort stund om du vill, så mosas lingonen lite)
    Smält gelatinet som vanligt (blötlägg först, smält i en skvätt vatten), och blanda med  lingonröran.
    Till sist blandar du i den vispade grädden.
    Jag tror att man lätt hade kunnat smälta ner 50 eller 100 g vit choklad i detta och ev öka med ett gelblad till om man tycker den blir för lös. Eller så river man helt enkelt vit choklad över moussen och smular pepparkakor

  • Fru E

    Jag brukar göra (vit) chokladmousse enligt nedan (vet inte var receptet är nu men höftar lite ur minnet ):


    1 dl grädde
    1dl turkisk yoghurt
    100 g choklad
    1 ägg


    I den borde man bara kunna vända ner lite lingon om man vill

  • Fru E

    AM-jag hittade med det receptet och det låter smarrigt, länk sparad!

  • Fru E

    Snaily-stort grattis till er och lilla tjejen åhhh vad underbart!

  • Fru E

    En annan fråga ni som haft det där karpalttunnelsyndromet (fri tolkning av stavning ) finns det något ni rekommenderar man kan göra för att underlätta? Gravida väninnan har tydligen fått det.......

  • Fru E

    Vickan-du har inte lust att inboxa Ynglas namn till mig, FB vägrare som jag är

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!