Välkomna till Tivoli Empatia!
Oupsie-vi har inget bokat alls i mellandagarna så jag är flexibel
Oupsie-vi har inget bokat alls i mellandagarna så jag är flexibel
Oupsie-i köket saknas nästan bara luckor nu kaklet ska fogas imorgon och en skänk/vitrinskåp inhandlas men matlagningen kommer i andra hand
Nu sängen!
AM-Lingonmousse enligt nedan
200 g lingon
200 g kesella
2 dl vispgrädde
1 dl socker
2-3 gelatinblad.
Vispa grädden.
Blanda kesella, hela lingon och socker (du kan vispa med elvisp en kort stund om du vill, så mosas lingonen lite)
Smält gelatinet som vanligt (blötlägg först, smält i en skvätt vatten), och blanda med lingonröran.
Till sist blandar du i den vispade grädden.
Jag tror att man lätt hade kunnat smälta ner 50 eller 100 g vit choklad i detta och ev öka med ett gelblad till om man tycker den blir för lös. Eller så river man helt enkelt vit choklad över moussen och smular pepparkakor
Jag brukar göra (vit) chokladmousse enligt nedan (vet inte var receptet är nu men höftar lite ur minnet ):
1 dl grädde
1dl turkisk yoghurt
100 g choklad
1 ägg
I den borde man bara kunna vända ner lite lingon om man vill
AM-jag hittade med det receptet och det låter smarrigt, länk sparad!
Snaily-stort grattis till er och lilla tjejen åhhh vad underbart!
En annan fråga ni som haft det där karpalttunnelsyndromet (fri tolkning av stavning ) finns det något ni rekommenderar man kan göra för att underlätta? Gravida väninnan har tydligen fått det.......
Vickan-du har inte lust att inboxa Ynglas namn till mig, FB vägrare som jag är
Mugglan-vink vink