• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Har nu tillbringat hela förmiddagen hos husläkaren - först blodprov för att utesluta en speciell variant av bihålenflammation som kan sätta sig på ögonen på barn (det var INTE det) ... Sedan en hästkur Betapred + Tavegyl för att få svullnaden at börja minska. Sedan en timmas väntan på att bli ok:ade att gå därifrån. Det är marginellt bättre nu efter 2,5 timmar efter hästkuren så jag antar att det blir en ny omgång läkarbesök/behandling imorgon. Hursomhelst så gillar jag vår husläkarmottagning skarpt. De är urgulliga mot barnen och ger bra service - t o m mitt i sommaren.

  • fru AM

    Tack för allergideltagande! Är det någon som minns tv-serien "Skönheten och odjuret" från 80-90-talet? Livia ser precis ut som den lejonlike mannen i en av titelrollerna. I och för sig söt som lejon men jag vill ha tiillbaks den "riktiga" Livia. Det börjar gå ner nu ... man kan ana ögonfransarna - så det kanske går över av sig självt och med hjälp av de uthämtade antihistamintabletterna.

    Vi har idag lyckats beställa våra kakelplattor till gästtoaletten ... Vi insåg att vi nog skall få dras med dem tills nästa stambyte (om ca 40 år) så vi valde en mer modest färgskala som vi inte får hjärtattack av alltför lätt
    Voltaire - indigo

    Snorkis: vad har Leffelina för storlek nu? Om man skulle trilla över något matchande osedvanligt sött i gömmorna?
     

  • fru AM

    Snorkis: glömde bort din väskfråga: Det var en Longchampväska jag fick och det är det jag kommer byta till då det endast var bytesrätt och inget öppet köp (Longchampbutik på Biblioteksgatan). Inväntar nog lite färska modeller innan jag slår till Min främsta kriterium är att jag vill kunna ha väskan över axeln ...

    Snorkis igen: har ni testat Sempers magdroppar på Leffelina? Lite  babymassage kanske kan hjälpa lilla pruttiga magen. "Vattenhjulet"  t ex och "Knä mot mage" är mina personliga favoriter. http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Behandlingar/Spadbarnsmassage-vid-kolik/?ar=True
    Ni verkar annars ha testat det mesta - ibland kan de ju bara få "små knäppar" också, utan tydlig orsak och stökigheten kan försvinna lika plötsligt som den kom. (Håller tummarna)

    Lappis: hoppas verkligen att franskvädret skärper till sig! Det är klart att ni måste få SOL!!! Även Oupsies festligheter önskar jag sol!!! 

  • fru AM

    Lappis: det är jättekonstigt - Livia har ju blivit biten av mygg massor av gånger förut och aldrig reagerat på ngt liknande sätt. Vi har i o f s märkt att myggen verkar giftiga i år för Hektor fick ett par stora blaffor på benen i juni ... Det är nästan så att man tror att det snarare handlar om ett gtingstick men såvitt vi vet så hände det när vi sov och där fanns det mygg ... Inga getingar vad vi vet. Och betten (4 st i pannan) såg ut som myggbett. MYSTISKT!!!

  • fru AM

    Snorkis: jag fick en http://www.longchamp.com/en/bags-handbag-women-255.html (Gatsby Cognac Handbag om nu länken inte går ända fram). Inte rätt modell för mig dock. Eftersom Longchamp är så pass dyrt så tänkte jag mig en "ganska enkel" väska och i svart faktiskt eftersom jag inte har någon svart väska(!) Kanske Balzane Black (Messenger bag). Fast jag vet inte om butiken tar in den förstås. Vi får se.

    Idag ska jag ge mig ut på okänt område och köpa en stålsträngad gitarr till Storsonen i födelsedagspresent ... Det är nu lägerelds-Don Juan ska börja fostras  

  • fru AM

    Lappis: Jo Gatsbyn var fin ... fast jag känner ibland att jag riktigt saknar en svart väska ... Och jag MÅSTE kunna hänga den över axeln när jag hämtat på dagis  tex. Nåja vi får se.

    Har nu shoppat loss på både en gitarr + tillbehör och en ny dator till Storsonen. Alldeles för fina födelsedagspresenter egentligen men datorn MÅSTE han ha inför hösten och det var rea NU . Och så slank det ner en ny arbetsdator till mig själv i shoppingkassen ... Nu är det bäst att jag inte går ut på stan på ett tag även om delar av inköpen går på firman.

  • fru AM

    Jag kan verkligen rekommendera en rivstart för viktnedgången med LCHF - jag blev av med ca 8 kg på fem-sex veckor på det sättet. Sedan kan man ju om man vill gå över till mer normal kost samtidigt som man kanske fått upp träningsrutinen. Vill man innte köra strikt LCHF kan man ju i alla fall välja bort kolhydrater när det går. Lycka till i trådens viktklubb!

  • fru AM

    Lappis: det var nog mest fett fr magen som försvann - samt rygg och lite utspritt. Nu går jag inte längre ner i vikt efterom jag börjat 'bygga muskler' men jag känner mig lite smalare och starkare än på länge!

    Senaste numret av Vagabond innehöll en Biarritzåguide om du inte sett den. Såg åtminstone ett spännande krogtips. Sedan fanns det roliga bilresor med olika teman varav en vinresa i norra Italien OM ni skulle vilja utöka det franska vinterritoriet lite ...

  • fru AM

    Eller var det 6 kilo på 8 veckor ... Minns inte längre. En biverkning av LCHF - man blir lite glömsk och småpuckad, vilket i mitt fall bara varit positivt (eftersom jag då blir mer jämlik med min man )

  • fru AM

    Vickan: låter som en härlig Roslagstripp! Trots bromsbett. Livia ser NÄSTAN normal ut nu - bara lite lätt vadderad runt ögonen (inget någon som inte vet hur hon SKA se ut ser)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!