• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Liten med Mindre skrev 2011-08-11 11:16:49 följande:
    AM - ytterligare något att lära sig. Kanske är bra att ha länken när vi kommer till badrumsrenovering om något/några år.

    BS - ni är välkomna när vi någon gång hittar tillfälle då alla är friska o krya samtidigt...  Eller är det en omöjlighet tro?
    Fast jag tror att den där skivan är bäst som stänkskydd i kök ... såg någon länktext om att den inte uppfyller de nya kraven på (vatten-?)ångbeständighet. Stänkskydd i kök har ju inte alls samma täthetskrav - där handlar det väl mest om utseende.
  • fru AM

    Angående vad man kan göra med äppelmos så bakade jag i somras gifflar (vanligt vetebrödsrecept) med fyllning av äppelmos blandat med riven mandelmassa - ljuvligt goda!

  • fru AM

    Parnassia: Hittade ett fat med lock: http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=18006 men vert inte om det är den stilen du efterfrågade eller om det är stort nog Le Creuset finns ju på många IRL-butiker (Cervera t ex)  så att du kan känna på det i verkligheten. Trodde att Pillivuyt skulle ha något men de hade bara en massa stekfat utan lock, fånigt nog.

    Kålreceptet kommer!

     

  • fru AM

    Här är mitt egenuppfunna recept på vitkålssallad:

    Hyvla vitkål tunt (med osthyvel) ner i en stor skål. Jag brukar göra på ett halvt, lite mindre, kålhuvud åt gången - men det är alltid för lite, vi mumsar i oss det på en gång ...

    Häll i en kastrull:
    olivolja - minst 0,5 dl eller mer 
    lika mycket vit balsamvinäger (eller lite mindre av annan vinäger, tror även man kan experimentera med pressad lime)
    salt
    peppar
    skivad/hackad röd chili
    pressad vitlök (en stor klyfta)
    riven ingefära (ganska mycket!)
    (en liten slurk honung)

    koka upp och häll direkt över den hyvlade kålen i skålen - rör runt och låt stå minst en kvart och gotta sig.

    Bon Appétit!

  • fru AM

    JAså var de ten serveringsskål du sökte? Jag trodde du även ville tillaga maten i formen? Eller?

  • fru AM
    Parnassia skrev 2011-08-11 14:18:36 följande:
    Helst hade jag velat att det var möjligt också förstås.

    Och skulle det inte kunna fungera även i den där? Skålen är ju i rostfritt. Iaf borde den kunna stå i ugnen för varmhållning. Eller hur?
    Ja, kanske för varmhållning - det har du rätt i, men den är nog inte gjord för tillagning i några högre temperaturer. Men snygg och stilren var den ju! Personligen så gillar jag Le Creusets grejor men det är klart, lite rustika är de kanske. 
  • fru AM

    Grattis Ore - till intervju! Bra att du fixar blind date till Porchez

  • fru AM

    Men vad nyfiken å Porchez vägnar jag blev - Ore. Jag försöker förgäves hitta din bror på FB men jag vet ju inte vad du hette som ogift ... 

    Nåväl jag får överleva!  

  • fru AM
    BrudSommar2006 skrev 2011-08-12 09:45:39 följande:
    Letar sko-inspiration. För kallt och blött för sommarskor men inte riktigt läge för höstskor än. Måste shoppa i helgen, vad har man på fötterna? Suck.
    Håller med - det är svårt! Jag har några par ful-ballerinor som jag har på  mig även om det hotar att bli regn. Mocka-loafers kanske kunde vara något? (Mina favoriter har jag köpt på SeaLife och dem kan man t om tvätta i maskin (30 grader utan tvättmedel) - så de tål definitivt regn!
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!