• Parnassia

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Klockarbol - jag blir glad in i hjärteroten när jag läser att du skrattat så du gråtit, om det nu bara så var åt en låtsashamster. Kram!

  • Parnassia

    Porchez - blir också glad över att läsa om din helg som andas viss glädje och lycka.
    Ang din vän som fått barn. En av de bästa presenterna vi fick som nyblivna föräldrar var färdliglagad mat i burkar. Klart att bara värma. Det är omtanke på högnivå och vadsomhelst slår Findus med hästlängder. Inte för att du frågade efter dylika tips, men jag kom att tänka på det när du skrev att du ville vara där och krama henne.

  • Parnassia

    Porchez - jag är också ett panna cotta-fan! Det här receptet brukar jag köra med. Och blåbären till. Mums! svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp&a=113491&ingredients=panna+cotta&av704si=-1&av704ko=222872&showResults=false&lid=receptSearch332139&lPos=0

  • Parnassia

    Oj Ore! Inga dåliga presenter Jag har en gammal Kenwood och den är bra tycker jag, min mamma och systar har också sådana och alla är mer eller mindre gamla och funkar strålande (assistenterna alltså ) så jag tror det är bra kvalitet också. Många olika tillbehör finns också. Köttvarnar, passertillsatser, mixer mm. Skulle jag köpa en ny skulle jag köpa en till likadan.

  • Parnassia

    Oms! Då vinner min mamma hon har samma kenwood sedan mina föräldrar gifte sig 1968

  • Parnassia

    Grattis september!! Nu håller jag tummarna så hårt jag kan!

    Sweet - Usch vad trist att det strular med ert greencard! Riskerar ni att få åka hem nu? Eller vad innebär det egentligen? Har ingen koll på vad det betyder...

  • Parnassia

    Snorkis - din berättelse är smärtsam att läsa men jag är samtidigt glad att du vill dela med dig till oss. Jag tror det var Vänner som skrev så bra, jag håller med om varje ord, att jag lär mig massor samtidigt som jag vill trösta och hoppas att du känner mitt stöd.
    Kram!

  • Parnassia

    Porchez - hoppas du kan hjälpa din vän och snusa lite bebis åt mig också.
    Det var förresten jag som tipsade om mat. Hoppas du hittar nåt i affären.
    Och förresten igen! Vi får väl se en bild på det nyfixade rummet sen?

  • Parnassia
    Snorkis - jag tänkte på en sak ang läkaren du inte gillade... Jag mötte en läkare en gång, som bara gjorde det han skulle och gjorde inga fel. Men i den situationen hatade jag honom, jag tyckte han var hårdhänt och pratade "över mitt huvud". Men sen har jag mött honom fler gånger, första gången ville jag knappt gå in till honom men när jag till slut gjorde det  var han bra och jag tvingades ändra uppfattning om honom. De följande gångerna efter det sen har jag rent av tyckt om honom.
    Din situation är ju speciell och jag säger inte att det kommer att bli för dig som det blev för mig. Jag bara menar att det kan bli bra även om man inte tror det från början och om du orkar ge honom en chans till kanske det hjälper något?
    Usch vad jag svamlar, jag hoppas att du kan förstå hur jag menar.
    Orkar du ge honom en chans till så gör det. Annars får man byta.
    Kram på dig!
  • Parnassia

    PB - jag läser allt du skriver och imponeras återigen av din förmåga att uttrycka dig i skrift! Jag ser mig också som en doer och en lösningsinriktad person (vilka snajsiga ord förresten). Och för mig innebär det att jag får svårt att skriva tröstande ord  och ge råd, för jag vet ju att många här inne ofta inte vill ha raka råd eller förslag på hur man skulle kunna göra i situation x eller hur si skulle fungera istället för så. Och det i sin tur leder till att jag kanske inte skriver något alls i stället eftersom  att skriva "kram" el dyl känns fattigt och ibland fånigt när flera personer redan skrivit samma sak.
    Vart vill jag komma egentligen? Ja, jag vet inte hur jag ska formulera min poäng, men det kanske är något i stil med: Jag vill så gärna trösta och peppa dig, snorkis, snaily, klockarbol, MSW, Oms, Muggles, Ore och alla andra som har det tufft av olika anledningar, men jag vet inte alltid hur jag ska uttrycka mig och för att inte riskera att trampa i klaver och säga fel saker som missuppfattas avstår jag ibland från att säga något alls. Det är svårt att uttrycka sig i skrift när man missar allt kroppsspråk och allt tonfall. Exemplen på gånger det blivit galet är ju flera bara här i tråden, som ofta ändå har ganska högt i tak.

    Går det att begripa nåt av det jag försöker få fram?
    Vi är många doers i tråden och många som vill väl, det är jag säker på i vilket fall.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!