• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Ju äldre jag blir desto lättare blir det att reklamera ... Jag blir numera helt vansinnig om jag känner mig lurad eller så och tvekar inte att säga till. Igår reste jag mig upp mitt under pågående behandling (laser) för att terapeuten i mitt tycke bröt vårt avtal genom att börja muppa om hon skulle ha mer pengar än de jag betalt för ett behandlingspaket.
  • fru AM

    Jag minns verkligen inte om jag ärvde skor eller ej ... minns överhuvudtaget bara två par skor jag hade - och det var typiska tjejskor (alltså inget arvegods). Minns att jag gärna VILLE ärva brosans kläder men han var motsträvig (!).

  • fru AM
    Parnassia skrev 2011-09-14 14:07:36 följande:
    Mina bilder av rör i öronen är bara en stackars klasskompis i låg och mellanstadiet som hade rör. Hon fick hålla på med fetvadd när hon skulle duscha efter gympan och när vi hade bad fick hon ha badmössa. Dessutom var hon rund, rödhårig och harmynt så hon hade det inte lätt.
    Lilla är ju iaf inte harmynt och rödhårig, eller  rund.
    Ursäkta men det var lite roligt

    Börjar plötsligt fundera på om H har problem med öronen ... Han verkar ju inte höra dåligt (han hör små perifera oväntade ljud t ex) men han är ju lite sen med pratet. Han kan massor av ord - men säger liksom bara halva orden ... "Mo" (Molly (Mus)), Mo-Mo (Nemo), Na (Napp), La-la (Storasysters namn), Kikki (Storebrors namn ), Ku-ku (Kudde), Ma (Mat), Va (varmt), Ka (kallt) .... ja ni hajar. Möjligen är han bara lat - men är tvååringar det?
  • fru AM
    Parnassia skrev 2011-09-14 14:25:22 följande:
    AM - barn har ju sitt eget språk så om H har alla dessa ord och gör sig förstådd med dem så tycker jag det verkar bra. Lilla säger mamma, pappa, taa (tack), aja (hejdå), titta och djurläten typ muu, bä, vov, mjau  (jau), pip.
    Lilla hör också små ljud och viskningar så jag tror inte hon hör dåligt på det sättet. Men om man har vätska i öronen tänker jag mig att det blir som när man får lock eller vatten i öronen, lite burkigt och dovt och då låter ju allt annorlunda.
    Hmmm - tror allt mer att han har vätska i öronen .... Undrar just om man ska gå till doktorn med honom "bara" pga misstanken eller vänta tills det blir något mer "akut" ...
  • fru AM

    ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿

  • fru AM

    Fattar ingenting - från att VARJE MORGON i över ett års tid ha gråtit och skrikit som om vi satte kniven i honom vid dagislämning spatserade H idag över gården (brukar vilja bli buren den biten) fram till sin fröken och efter en minuts småprat så vinkade han glatt till mig och gick iväg med henne till sandlådan. Snacka om att jag var en fågelholk!

    Oms: läste ditt inlägg igår om att satt ner foten hemma. Bra! Det är ju ett logiskt ultimatum också så en man borde förstå det

    Vänenr: hoppas lilla magen kryar på sig. Kokt ris såg jag att du blev tipsad om - det tycker jag är det bästa. Mättar bra också. Är han så lös att det bara rinner kanske han ska få vätskeersättning? Eller salta o sockra LITE på riset.

    Ore. När jag inte förstår vad H säger - då brukar jag säga just det "mamma förstår inte" och se lite lagom bekymrad ut.  Rätt elelr fel, vet inte - men han blir i alla fall inte topp tunnor rasande

    Kängu: tack för språkutvecklingstips. Jag gör precis så. upprepar hans små meningar fast på korrekt sätt. Han sätter ju ihop små meningar - tyvärr inte på svenska. Hans längsta mening är "mi no kou-kou" (jag inte kudden = jag vill inte sova). som sagt att jämföra (eller inte jämföra ...) med Storsonens uttalande i samma ålder: "Pojkar har snopp, flickor har ingen snopp - de har örhängen!"

  • fru AM

    Liten: H verkar ibland få för sig att prata en primitiv form av italienska (se meningen ovan). Visserligen har han varit där ett par gånger men bara korta semesterresor. Och han är ju definitivt sin fars son. Mystiskt.

  • fru AM

    Kram Koko! Hoppas allt går bra och att det blir en fin begravning.

  • fru AM

    Lite roligt: igår bytte jag profilbild på FB. Var trött på min gamla, väldigt "tjusiga" och la in en glatt suddig bild istället. Resultat: I morse var mobilen full av beundrande, nostalgiska och kärlekskranka meddelanden från Tyske Torsten. Han måste ha varit full som en kanon Men lite upplyftande för självförtroendet konstigt nog

  • fru AM

    Vänner: jag skulle satsa på att bara ge ris, banan, bröd - följa "brat-dieten" http://en.wikipedia.org/wiki/BRAT_diet
    Man kan ju koka en stor laddning ris och ha i kylen.

    Har aldrig handlat med scanner ... finns inte där jag brukar handla  

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!