• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Oj, vad spännande Izzie! Stor lycka-till-kram!

  • fru AM

    Parnassia: här är min lampsida: http://www.belysningsdesign.se/
    men det finns ju många andra om du inte skulle hitta "rätt" kupa där. De har ju inte bara badrumslampor.

    Parnassia igen: Jag håller på och försöker få över fotot på vagnen till datorn från mobilen (bluetoothen funkar av någon anledning inte så det blev till  att mecka lite - men härda ut - den kommer snart på FB) 

  • fru AM
    Izzie skrev 2011-09-19 11:03:48 följande:
    Tillbaka från sjukhuset. Väldigt osympatisk läkare! Usch så irriterande... Hon målade verkligen upp allt i svart. Bebisen bedömdes som normalstor, dvs det kan vara värt att försöka vaginalt, men jag var inte tillräckligt öppen för att en igångsättning i dagsläget skulle vara givande med mina förutsättningar. Ny tid på onsdag på förlossningen. Har jag inte öppnat mig mer då, blir det nog att boka tid för snitt. Fick en hinnsvepning idag och en uppmaning att ta mig till badhuset och jobba med kroppen. I princip tillbaka på ruta ett... Fy, både maken och jag kände oss helt sänkta efter att ha träffat denna muntergök till läkare. Tänk att empati inte alls är en egenskap som sjukhusrekryterare letar efter när de anställer läkare...  
    Men åh att det ska finnas såna läkare! Tycker till och med att det borde vara ett kriterium för att de ska få arbeta med/möta patienter överhuvud taget. Hoppas verkligen hinnsvepningen hjälper! Stor kram!
  • fru AM

    Kors itaket! AM ska bli trädgårdsentusiast! Insåg igår att vi visst har en lite plätt på gården i stort behov av omvårdnad och tillfixning. ca 50 kvm samamnräknat - fördelat på två (8-10 meter långa) breda (minst 1,5 meter) stenkantade rabatter med en stenlagd gång i mitten. I änden på gången står en pelare med en stor järnurna med någon växtlighetsmöjlighet i. Bakom rabatterna är en mur till höger respektive husvägg (med fönster) till vänster. vad ska man satsa på? Engelsk, romantisk frodighet? Stram asiatisk elegans (tror inte det?), svensk äng-växtlighet-mini-äppelträd (om sånt finns). PB och ni andra: Hjälp!!!

    Jag är inne på att ta hit hjälp och låta rensa bort ALLT som finns i rabatterna idag och liksom börja om från scratch ...? 

  • fru AM

    Nenen: hade inte tänkt trädgårdsarkitekt utan mer hyra in någon som kommer och skövlar innan JAG dyker upp och improviserar

    Har du fööresten sett denna barnbok. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172994894

    Ore: ja, jag är sugen på svenskt tema - kan man få till en liten miniäng som en del av växtligheten så vore det sött men jag antar att den skulle vilja sprida sig ... Och så några små fruktträd (dvärgkörsbär? Finns det?)

    PB??? 

  • fru AM

    Fast är en trädgårdsarkitekt så pass "billig" så kan det ju vara värt det - sålänge jag får som jag vill . det är ju en engångskostnad som försvinenr in i husets kostnader. ska diskutera det med styrelsen (min bror och jag)

  • fru AM

    PB: jag kan ta en bild vid tillfälle och skicka till dig! Det är inga stora ytor vi pratar om men det var helt galet överväxt igår så jag panikklippte. Vi ska asfaltera om gården de närmsta veckoran och killarna måste kunna passera på gången ... Innan jag klippte var det en djungel. Men som sagt - jag mailar en bild osv och så får du gärna ta en titt om du får lust.

    Jag  tog kort häromdagen på en växt jag gärna skulle vilja veta namnet på också. Få se om jag lyckas få över bidlerna från telefonen ... Hit eller till mail.

  • fru AM

    Oms: Jag upptäckte inte "trädgården" förrän igår ... Har framgångsrikt lyckats förtränga den i tio år - sen vi tog över huset. Nu får jag skärpa till mig helt klart! Ska dock inte satsa på okidéer i någon större skala. Men tror ni att det kan finnas någon tålig palmsort?

  • fru AM

    Vad bor jag i för växtzon? (Ni ser - börja från scratch var det ...)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!