Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    PB, det där med hemmagjort julgodis är knepigt, jag har tänkt på vad jag skulle kunna göra med Iris men kommer inte på något som hon faktiskt kommer att vilja äta sedan. Trist i alla fall.

    Överlag är det lite trist att baka och göra onyttiga saker att äta nu inför julen för vi är så få som ska äta och ingen av oss borde egentligen sitta och smälla i oss stora mängder av sånt. Kanske något fikabröd i alla fall till eftermiddagen på julafton.

    Snorkis, så eksemen är tillbaka men inga andra symptom än? Hm, jag gissar på en liten tjej tills vidare men får avvakta med mer bestämd gissning när jag fått mer att gå på.

    Jag har haft moderkakan i framvägg båda gångerna och känt rörelser sent. Kanske lite tidigare med Astrid för jag gick och kände efter mer.

  • BrudSommar2006

    God Jul alla som verkar vara på väg åt olika håll! Själv ska jag ingenstans och Iris ska gå på dagis som vanligt imorgon.

    Klockarbol, sommarfirande inomhus och julfirande utomhus, det är ju så knasigt att det är kul! Fast inte för de som var där och frös förstås. Påminn mig, hur har det gått med din bil, går det att få den fungerande igen? Vad läskigt med dina värden utan att du haft en aning om det. Vilken tur att du gick och kollade dig. Du har väl fått tag på tabletterna nu i alla fall?

  • BrudSommar2006

    Klockarbol, men vad bra att du fått tag på tabletterna, det verkar ju läskigt med så låga värden helt plötsligt. Fast nu ska det väl bli ordning på det får man hoppas. Så det är kylan som gör att bilen inte fungerar så bra, skräp också.

    Snigeln, jag säger detsamma, ät något du tror att du får ner, skaldjur? varma mackor? risgrynsgröt? choklad? köttbullar? något helt annat? Lite glögg kanske? Tänd lite ljus, sitt i soffan och amma och titta på tv. Prata lite i telefon om du orkar.

    Jäklar vad jag fryser men maken säger att det inte är kallt inne. Jag känner mig inte som om jag håller på att bli sjuk men jag fryser så jag kan knappt sitta still.

  • BrudSommar2006

    Här finns rum för både sorg, avundsjuka, mensvärk och julstress. Blandat med underbart julfirande, som jag hoppas att de flesta av oss lyckas klämma in till sist, på ena eller andra sättet och i stor eller liten skala.

    Själv har jag funderat på hur man egentligen förklarar det här med jultomten, på alla julklappar står det ju God Jul från mamma/pappa/Astrid/mormor osv. För säkerhets skull har jag skrivit från tomten på några av paketen men maken tycker att det blir virrigt att typ tro delvis på tomten men jag tycker att då blir det som att man får julklappar av tomten men att man också ska ge varandra. Funkar inte det tro?

  • BrudSommar2006

    God fortsättning!

    Smint, nej vi är inte på Öland än tack och lov, planen var att mina föräldrar skulle åka dit nu och ha Iris med sig, maken ska jobba i början på veckan och sedan skulle/ska vi åka efter ner innan nyår. Fast just nu går det inte att ta sig fram till deras hus, hemtjänsten och sjuktransporter får åka med bandvagn och drivorna på vägarna får köras bort med skopa bit för bit innan plogbilarna kan komma fram så vi vet ännu inte hur många dagar det kommer att ta innan de lyckats ploga södra Öland. Vi får vänta en dag i taget och höra oss för när vi kan åka men till nyår måste det väl vara rensat i alla fall.

  • BrudSommar2006

    Snigeln, jo, ni får nog räkna med att äta i skift ett tag framöver, eller om du kan ha henne på amningskudden snuttandes och så kan du äta med en hand. Fast redan nästa jul har ni ju en nybliven ettåring som kan äta all mat och som sitter i barnstol och då är allt det här över. Ett tag till får ni dock stå ut med att ha det som det är nu.

    Jag minns när Iris var nyfödd, vi hade både förlovningsdag och bröllopsdag att fira och maken fixade god mat men det var ju nästan lögn att försöka få till ätandet av den där maten.

  • BrudSommar2006

    Jag visste inte att rosor frös så vackert men det ska jag lägga på minnet för framtida bruk. Väldigt fint skrivet Snorkis.

    Idag har Iris stått på sina skridskor för första gången, med sin pappa, och vad jag förstår på henne så kommer det inte att bli några fler skridskoturer! Hoppas hon ändrar sig. Imorgon ska mina föräldrar prova åka skidor med henne, typ på uppfarten till huset eller om de spårar en bit på tomten, men hon satte på sig skidorna i köket ikväll för att prova och ramlade och det är just nu tveksamt om hon kommer att sätta på sig skidorna igen heller! Fast jag tror nog att hon kommer att försöka lite mer med skidorna, det är ju inte lika läskigt som skridskor.

  • BrudSommar2006

    Det kan inte hjälpas att jag har lite ångest för mitt år hemma med Iris som bebis. Det var så jobbigt, ett rent helvete minns jag att jag tyckte, och hon var på så dåligt humör jämt och jag visste inte hur jag skulle få tiden att gå fort nog. Hon har fortfarande ett jäkla humör och är svår att handskas med. Skrik-Astrid däremot är jobbig på sitt sätt men hon är så lätt att tycka om, hon är så glad och charmig. Jag har så dåligt samvete för att jag trivs så mycket bättre ihop med Astrid.

  • BrudSommar2006

    Snigeln, kolik är inte roligt. Det där kvällsskrikandet har vi haft med båda barnen, det höll på i ett par månader, det finns inget man kan göra mer än att gå runt med dem. Däremot har de inte varit kolikbarn i övrigt, i alla fall inte Astrid, Iris var rätt skrikig, men jag har bekanta som fått helt andra bebisar genom att själva utesluta alla mjölkprodukter ett tag. Det verkar ju väldigt jobbigt men kanske kan vara värt att prova? Verkar ge resultat på bara ett par dagar. Fungerade väl för Koko också?

    Stackars er och stackars henne. Fast helt plötsligt närmar man sig sex månader och inser att allt är mycket lättare och man vet inte hur man hamnade där eller överlevde så länge...

  • BrudSommar2006

    PB, aha, så det verkar bättre redan på Öland. Mina föräldrar skulle åkt imorgon men de har skjutit på det, de ska ringa grannen imorgon och höra hur det verkar, är allt plogat åker de på tisdag och tar Iris med sig. Sedan åker vi efter med Astrid på onsdag eller torsdag beroende på hur mycket maken måste jobba.

    Imorgon tänkte jag inviga mina julklappsskidor, eller, jag hoppas att det finns spår i skogen ovanför mina föräldrar, de brukar spåra där men vi har inte sett efter i år. Finns det inte det tror jag inte att jag hinner ta bilen någonstans utan då får jag nöja mig med att göra spår runt huset så att Iris får åka lite.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!