• kängu

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Kikar bara in som hastigast för att säga ett stort GRATTIS till Nennelainen med make!! Vad underbart med en tvåa på G *knulltrumpeter*

  • kängu

    Snigeln, vinkevink!! Det är bra på jobbet förutom att jag känner mig aningens i underläge, alla andra som jobbar där är supererfarna och kunniga och så är det lilla jag då... Försöker hävda mig så gott jag kan
     Kör du på din instinkt när det gäller Yngla, du vet bäst!

    Oj nu blev jag inspirerad till att köpa mysdressar! Blir mycket tighta kjolar och byxor på jobbet just nu (inte kostym eller så men ändå) så är så skönt att hoppa i myskläder när man kommer hem... Behöver uppdatera mig på den fronten helt klart. Jag gick ju runt i "pyjamas" (scrubs) på förra jobbet så min mage har inte riktigt vant sig vid att inte ha en elastisk linning

    I övrigt inte mkt nytt under solen, inga barn i magen eller planerade eller så. Är så nöjd med min lille solstråle och är inte alls sugen på ngn mer just nu. Får se om det ändrar sig. 

    Har skummat ikapp en liten bit tillbaka och förstår att det snart är dags för september. Lycka till i förskott!!

  • kängu

    Och "gillar knubbiga bebisar" Du skulle sagt att "Och jag gillar pålästa och kompetenta BVC-sköterskor som gör sitt jobb och kniper käft med sina egna subjektiva åsikter"

  • kängu

    Tinga, jo jag vet men det är trist att vara den som inte kan något

    Sept.- allt bra med Ru, han går på dagis och stormtrivs Hundarna mår också bra- full fart som vanligt. Spännande med känningar, jag håller tummarna för att det är på G nu!!!

    Nu ska jag dra mig mot sängen, lång jobbdag och träning imorgon så bra att försöka vara utvilad...
    Ska försöka titta in här lite oftare framöver Kramar till alla!

  • kängu

    Spännande med September!

    Lappis, kram för både förkylningar och "hoppsan"-gravida väninnor. Låter dock inte som ngn kul sits för ngn av dem.

    AM, kul med Knattetimman!

  • kängu

    Stort grattis till lillasyster September!!!

    Och Tinga, vad underbart med pastaskruvarna!

  • kängu

    Klipper in från tryggabarn.nu angående att ärva skor:


    Kan syskon ärva skor?  


    Ja, i väldigt ung ålder när man har gått väldigt lite med skorna, men annars nej. Man har olika gångstil och sliter på olika sätt.


    Jag brukar köpa nya skor till Ru, dels för att jag gillar fina skor (kan vara svårt att hitta snygga och fräscha skor begagnat tycker jag) men dels just för det som står ovan. Men jag tror absolut inte att det är farligt för fötterna att ärva skor. 
    Appropå snygga skor så har jag nu köpt höst- och vinterskor till Ru, två stycken ohyggligt  FULA  varianter men väldigt väldigt praktiska. Men oj vad det tar emot när de inte är snygga... Jag har ofta köpt Kavatskor från Ellos med 50% rabattkod (som oftast går att hitta om man googlar) och då kostar ju skorna samma som begagnade i princip.
    För egen del funderar jag just nu på ett pat oxblodsfärgade kängor samt ett par stövlar med klack från favvomärket.
    Jag gillar skot
  • kängu

    Haha vad är skot för något? SKOR ska det ju vara

  • kängu

    Ang. vätska i öronen:
    Man kan bli lite sen i sin språkutveckling om man har vätska då det ger en viss hörselnedsättning.  Utifrån det du skriver om Lillas språk så tycker jag att det låter normalt Parnassia (även om det är svårt att bedöma utan att ha träffat henne). När Ru var 18 mån hade han ca 10 ord och nu pratar han så örornen trillar av Det skiljer sig mkt från barn till barn hur mkt de pratar i den åldern, normalvariationen är jättestor.  Viktigast är att man förstår exv. enkla uppmaningar, att man är intresserad av kommunikation & samspel etc. Det är viktigare än hur många ord man kan säga.
    Mellan 1,5-2 år så brukar den sk ordförrådsexplosionen äga rum och då utvidgas barnets ordförråd mkt snabbt på en kort period.

    AM: När man är ca 2,5 år så bör man ha börjat sätta ihop ord till meningar. Även här är dock det viktigaste språkförståelsen- barn förstår mer än vad de kan uttrycka. Viktigt också att barnet är intresserat av att kommunicera och samspela.

    Här finns en del bra info om språkutveckling och när man bör söka hjälp:
    www.growingpeople.se/templates/Overview.aspx

  • kängu

    För att hjälpa sitt barn att börja bygga meningar & utveckla språket så kan man jobba med att repetera och utvidga det barnet säger, exv:
    Barn: jag dricka
    Mamma: Jaså, du vill ha dricka nu?

    Barn: pappa hemma
    Mamma: Ja, nu är pappa hemma från jobbet.

    På samma sätt kan man jobba med uttal, genom att repetera det barnet säger fast med korrekt uttal, utan at påpeka barnet för att det säger fel.

    Fråga gärna om det är ngt mer ni undrar runt detta så svarar jag efter bästa förmåga Kanske bäst att maila isf så slipper jag spamma hela tråden med språktips (blir lätt så när jag kommer igång )

  • kängu

    Parnassia, jag tycker inte du ska oroa dig för lilla. Hon låter som en kommunikativ och kompetent liten tjej När jag skriver dina barns nick tänker jag alltid så underbara "Vem..." böckerna. Där finns ju stora och lilla nallen . Jag fick en liten tår i ögat med när du beskrev hur stora gick till affären alldeles själv.

  • kängu

    Grattis hattis till pojken! Jobbigt dock med op, hoppas att du mår bra efter omständigheterna.

  • kängu

    Liten, känner igen mig i din beskrivning av Mindre. Ru är helt omöjlig just nu, är det ngt i luften??

    Gällande trädgårdar har jag ingen input- har ingen själv och är rätt ointresserad av växter mer än att jag gillar att köpa vackra snittblommor.

  • kängu

    Snartis, härligt med bebis som går och lägger sig i tid

  • kängu

    Åh Tinga jag åt kanelbullar gjorda på surdeg i somras i Sthlm, det var de godaste bullarna jag ätit!!! *dregglar*

  • kängu

    Duktiga Piff men framförallt duktiga föräldrar, BRA jobbat Tinga & make!! Det är er förtjänst att ni kommit dit. Underbart att höra!!

  • kängu

    Kan ngn inboxa mig hur sjutton jag kommer åt den stängda tråden för jag har igen aning hörni

  • kängu

    PB, jag tror faktiskt inte att ngn tänker så som du skriver ovan.

    Jag hittade länken på Fejan så ingen behöver känna sig nödgad att inboxa mig den!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!