• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Nu ringde maken, han är så BRA. Han ringde landstinget och fick tag på en "sjukreseadministratör" som sa att de ersätter flyget och att det också är ok att åka taxi från Arlanda till Huddige. Skönt så slipper vi strula med flygbussar och pendeltåg. Han tar tag i saker och fixar! Jag måste bara ösa beröm över honom, han är guld värd.

    BS: jag undviker just nu att googla mer, orkar inte ta in mer än jag redan vet. Och det spelar ju ingen roll hur det har gått för andra - egentligen. Vi får helt enkelt avvakta och se hur det går för vår del.

    Men tänk om min mage är tom igen om några veckor *ryser*

  • muggles

    Cicci: ja Huddinge är ju tydligen de enda i landet som gör detta så de är nog de bästa att få tag i i Sverige. Har sett mkt gott om en kvinnlig läkare i Köpenhamn och de låg tydligen väldigt långt framme i Hamburg (de utförde dessa op redan för 10 år sedan). Men i Sverige finns det nog ingen bättre. Jag tycker det känns bättre att flänga till Huddinge och få ngn som förhoppningsvis vet exakt vad han/hon gör, än att få samma behandling av en klåpare här i Gbg.

  • muggles

    Cicci: nej jag vill inte veta kön, jag vill ha kvar den överraskningen så det nämndes inte. Maken tror att med det stora antalet UL som ska/skulle göras, så skulle någon försäga sig till slut. Och i så fall är det ingen katastrof.

    Porchez: lät mysigt!

    Nu har jag duschat (jobbar hemifrån idag) och ansat tokbusken. Den får inte så regelbunden ansning vintertid men jag vill ju inte skrämma slag på de stackars doktorerna på måndag (om det nu är den vägen de går in, har ingen aning). Shit vilka småsår jag har av mina flytningar, det tom blöder lite.

    Nä nu är det dags för lite vila.

  • muggles

    Frullan: tråkigt att höra att det finns fler helveten. Kram tillbaka!

    Snartis: grattis till plusset.

    Sept: håller tummarna för dig, vilket datum är VUL:et?

    Jag har tagit det lugnt idag; ligger i soffan och läser Alfahannen (mkt bra!) med Vinterstudion på i bakgrunden. Maken och Moa är och badar med vänner. Har skaffat mig en målbild (jag på BB med två pyttiga små bebisar i famnen), vi får väl se om den håller...

    Blir det aldrig måndag ngn gång?!

  • muggles

    Hattis: håller tummarna för dig också såklart! Har du symptom nu menar du?

  • muggles

    Hello darlings! Tack för alla sms och tankar och tummar och tår och allt! Förlåt till dem som jag inte hunnit svara (sms-tumme var nära), jag har försökt komma ihåg att medd alla som hört av sig.

    Jag mår bra (är mest trött), har inte ont och det verkar som om Ada och Beda mår bra därinne. Är hemma idag och ska enl läkaren "ha en lugn helg" men sedan är det ok att jobba igen.

  • muggles
    Liten med Mindre skrev 2011-01-14 09:47:34 följande:
    Mugglan- välkommen hem! Som vi har längtat!
    Har det löst sig med jacksituationen?
    Vet du, inga problem med jackan längre, iaf inte än på ett tag. Midjemåttet har minskat från 98 cm till 92... (2 liter fostervatten som de tömde ut), så jag väntar lite.

    AM: ja det blir ul-kontroller varje vecka nu i början ist f varannan vecka som är std för enäggs.

    Hattis: förstår att du har plussat, så otroligt roligt! Nu behöver vi bara goda nyheter ett tag framöver...

    Håller på att läsa ikapp, återkommer!
  • muggles
    fru AM skrev 2011-01-11 11:10:08 följande:
    Tack för all slags input i mitt lilla dilemma! Jag vet att Cicci gör på ett väldigt smart sätt och jag planerar att ta efter men jag glömmer bort det hela tiden (sömnbrist?). Dela upp middagsätandet. Barnen först (gårdagens goda rester av föräldramiddagen) och sedan lagar man vuxenmaten och spar restena till barnens middag dagen därpå. Hur begåvat som helst! Måste börja!

    Vi sparar alla rester som blir över från middagar (vi försöker laga lite extra så att det verkligen blir över) i frysen. Ibland räcker det till 2,5 port (dvs en till mig, en till maken och en till Moa), ibland blir det en mormorport (min mamma är liten i maten) och ibland en Moa-port. Så vi har en jäkla massa burkar i frysen som vi kan plocka i från.


    Detta räddar oss många gånger då tex middagen blir lite senare och Moa är superhungrig - då plockar vi fram en Moa-port ur frysen till henne. Så är vi inte så bundna att servera middagen exakt en viss tid.


    Andra gånger kommer de väl till pass på helgen när man behöver fixa en snabb lunch innan man ska iväg på ett ärende el ut på stan och inte har lust att ställa sig och laga ngt - plocka fram en 2,5 port-burk ur frysen


    Det gäller ju att man lagar lite extra och har en stor frys dock...


    Andra gånger blir det snabbmakaroner och microvärmda köttbullar som räddar middagskrisen (framförallt Moas...).

    Tror jag har sagt det tidigare men vi har delat upp det så att vi lämnar varannan dag. Den som inte lämnar sticker tidigare till jobbet (för att kunna hämta i tid) och då har självklart den som lämnar ansvar för Moa. Den som hämtar har ansvar för middagslagningen så att den är färdig tills den andre kommer hem. Och den som har lagat middagen slipper ta disken, för då har man liksom redan gjort sitt. Jag tycker det funkar utmärkt, det blir ganska lika - ingen känner sig utnyttjad och vi har samma ansvar.

    Jag menar inte att ni alla måste göra som oss men man kan ju dela upp det mer jämlikt utan att köra karbonkopia. Tex kan din make AM ta hela morgonracet själv medan du hämtar och lagar middagen. Sedan är disken hans ansvar...

    Jag tycker man ska tänka till lite vad man sänder för signaler till sina barn också om man som mamma tar allt ansvar och låter ens make "free-basea" hela tiden. Då lär man ju upp barnen till att det är en kvinnas ansvar att ta hand om barnen, laga middag, packa hela familjens resväskor mm. Medan männen kan egotrippa hur de vill... Om vi ska få ännu mer jämlikhet till nästa generation så är det jätteviktigt tror jag att lära barnen att pappa visst kan lämna på dagis/laga middag/packa bebisens grejer osv.

  • muggles

    Måste tillägga en sak till diskussionen: i vår familj är det jag som är morgontrött (fråga Piggelin! ) men jag har helt enkelt fått skärpa mig sedan vi fick barn. Min make är morgonpigg och förr innan vi hade barn gick han alltid upp före mig och läst tidningen (dvs på helgen när vi kunde snarka så länge vi ville) och så vaknade jag några timmar senare till tidningsprasslet (mysigt!).

    Sedan vi fick barn har det naturligtvis ändrats. Trots att maken är den som är morgonpigg innebär ju inte det att han alltid vill gå upp med Moa på helgen utan vi har varsin "sovmorgon" vilket innebär att man får snarka ung till 8.30 när vi äter gemensam långfrukost (Moa får sin välling när hon vaknar vilket är allt emellan 6.30 och 8).

    Jag tycker det skulle vara rent elakt av mig att kräva att få sova längre jämt bara för att jag är den morgontrötta typen. Av omtanke om min man så går jag självklart upp med Moa när det är "min" morgon. Jag tycker inte det är acceptabelt att skylla på det.

    Jag är ju också kvällsmänniska och självklart är det mindre kul att ständigt gå och lägga sig - i mitt tycke - tidigt, även på helgen. Men va fasen, det är nu några år när barnet (höll på att skriva barnen ) är små. Sedan så småningom går de ju upp själva och sätter på Bolibompa och man kan ligga kvar i sängen.

  • muggles

    Tinga: ni och vi verkar ha delat upp ansvaret otroligt lika. Det är inte snack om att ngn av oss har ett viktigare jobb än den andra. Kan ju iofs bero på att vi har väldigt liknande jobb (både du och din man och jag och min man).
    Beklagar sorgen över din mormor, vad skönt att du hann dit och ta farväl.

    Sweet: stort grattis till framgången med artikeln! Vad härligt att 33h-sessionen lönade sig! Snyggt att bli andranamn (där lärde jag mig ngt nytt om akademivärlden). Min mamma som själv varit doktorand har precis förklarat den akademiska skillnaden mellan docent och professor (och över överläkare) för mig som har dålig koll.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!