• viktualia

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lappis - jag har också varit nära att köpa sådana där formar på Classe. Just nu har jag dock bara skaffat stora pappersformar - som funkar till portionsprojekt så länge det inte handlar om att använda gasbrännare.

    Mugglan - ååå sorry! var lite ivrig där... klantigt faktiskt!

    Oupsie - stödkramar!! Som folket skrivit så är det ju inget ovanligt... Kram igen!

    AM - jaa tänk vad trådutvecklingen bidragit med. Onlinerapportering av förlossningar är ju rätt sanslösa egentligen. Och jag vet inte hur ni andra gjort, men för egen del rapporterade jag nog mer hit än till "vanliga" nära och kära... knasigt men ni betyder ju otroligt mycket i just den här frågan!

    Och apropå evighetsstrådstarten så tycker jag att det råkade bli en mycket värdig trådstart(are)!! Grattis AM!

    Ego - har inte mycket till röst idag.. vilket förvirrar Trollet... mamma ska prata... hm... hon "brukar" ju göra det!

    Hattis - Kepsen var väl ett strålande namn!! hihihi!

  • viktualia

    Cicci - det är tur att vi har dig, kära glamourgrottning!! (sagt av en hes, trött Vickan i soffhörnet i villan i småstaden långt från allt och inget.. hihih)

    Fossing - ska du satsa på low carb så ska du skippa couscous och bulgur till förmån för quinoa som har lägre kolhydratnivå. Själv lär jag, när/om inspirationen återvänder, återvända till Viktklubb... allsidigt är min grej. Och räknar man kalorier så blir det rätt lite vit pasta och liknande eftersom det är rätt många kalorier i det... vissa likheter finns absolut!

  • viktualia

    Dagens undran förresten: Hur har ni inrett era 1 åringars rum?

    Trollet ska så småningom få eget rum. Förutsättningen är att inga förvaringsmöbler behövs, eftersom rummet har 4 garderober modell stora. Vilka möbler har valt?

    Jag är lite inne på ett barnbord med stolar, en 90 säng med skyddsbräda, en tvåsitssoffa för sagostunder och en cool matta som inspirerar till lek... Hur ser det ut hos era ungar?

  • viktualia
    FruCicci skrev 2011-02-04 11:25:39 följande:.
    Vickan! VA? Glamour? Det vet jag inte...
    Men kan nog hålla med om att våra branscher erbjuder olika upplägg...
    fniss.... jaaaru... dåligt med glam bland min typ av byråkrater...  ännu mindre glam just nu.. fniss fniss

    SKÅÅÅÅL för fredagen!! (jag får väl sno lite whisky och gurgla med...)
  • viktualia

    Hm... skötbordet har sin plats i källarn och det funkar utmärkt... alltså ännu en förvaringsgrej som inte behöver ta plats i Trollets rum...  leksaksspis och dylikt är ju sant förstås... lär väl dröja innan Trollet leker med sånt kanske men det är ju bra att se till att det finns plats för sånt. Annars befinner sig alla hans leksaker i vardagsrummet eftersom det är där vi "lever"

  • viktualia
    fru AM skrev 2011-02-04 11:43:09 följande:
    Det där låter jättebra. Det är smart att tänka på att inte skaffa ett för litet bord bara. Papper, pennor, riddarborgar och grejer tar mer plats än man tror. En ide är ju att köpa en bordsskiva på ikea och sedan två uppsättningar ben. En uppsättning sågar man till så att höjden passar herr Trolls aktuella längd och en uppsättning har man sen att byta med när herr Troll vuxit till sig. Man kan ju köpa mindre stolar separat. Över bordsskivan kan man spänna vaxduk i en trevlig färg/mönster (häfta fast med häftpistol på undersidan)
    åååå vad du är BRA!! smart idé, ska lansera den för maken... men hm... måste nog ha lite mindre ont i halsen först... dåligt med sprutt på Vickans pratkvarn idag...
  • viktualia

    Mugglan - förvaring i vardagsrummet är fixat.. åtminstone delvis. Och i princip håller jag med dig.. Vi har sovrummen på samma plan som kök och vardagsrum. Och som sagt - bara en säng känns ju rätt ynkligt i ett normalt stort sovrum eftersom förvaringen redan är mer än fixad..  Så även om barnbord och stolar och jox inte kommer att bli utslitna i första taget så känns det ju som en rätt liten investering.. och högre trivselfaktor i rummet sen. Spegel - bra idé! Vi har en gammal hallspel som blivit över efter senast flytten!

  • viktualia

    Även jag har övergräddat fondanter, men det blev också vansinnigt gott...

    Har ett supergosigt Troll i knät. Nyvaken, med hår som står åt alla håll och småfnissade åt datorn och skidskyttet på tv... denna lilla envisa herre som helst drar ut alla sladdar, trycker på alla knappar och älskar att dra mamma i håret.. 

    Nenne - när Trollet var 5 månader åt han gröt på kvällarna och puré till lunch... han har varit ett matmonster från första början och medelamningstiden var nog 10 min...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!