• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jag ska villigt erkänna att vi aldrig har ställt oss och gjort separat meny till barnen som kommer till oss på besök. Kanske är vi taskiga men våra kompisar har aldrig ifrågasatt eller kommenterat det ... och de kommer ju tillbaka på middag.

  • Lapinette

    Jag brukar fråga efter allergier och vad som gäller till barnet som kommer på besök. Då blir det aldrig några tveksamheter och det har alltid funkat hittills .. förutom en gång och då gjorde jag en knepig meny, visste inte om att ett barn skulle följa med förrän dagen innan och mamman sa att åhhh... han äter allt. Skulle ha ändrat menyn i sista för han tyckte inte om något!

    Annars har barnen oftast ätit innan de kommit till oss (för att de är hungriga och vill äta tidigare) och sen har de suttit med vid bordet och ätit om de velat och det som de tyckt om men då inte varit superhungriga och griniga. Resterande barn har varit så pass små att det varit välling för hela slanten.

    Inser att vi ofta har barnfamiljer på middag men i helgen blir det barnfritt ... härliga 50 plussare som kommer över.

  • Lapinette

    Vad härligt! Och själv är jag bortskämd med brorsans barn (som numera är näst intill vuxna) som alltid ätit samma mat som oss andra. Där har det aldrig gjorts någon specialare à la barnmat så jag är nog van vid det .. och förresten, detsamma när vi är i Frankrike. Ungarna där (3 och 7 år) äääälskar foie gras och allt annat vi vuxna äter.

  • Lapinette

    AM - din ena upplevelse med jordärtkockspurén låter som min när väninnan sa att "han äter allt" och sen blev det mest chips. Vi har bara ett barn på besök åt gången (tack och lov!) så därför blir det inte först mat för barn och sedan för oss ... om det då inte är gröt/välling som intas.

    Skit i samma ... bara alla blir nöjda och glada gällande mat! Men som sagt var .. jag frågar så det inte blir några missförstånd.

    Nu ska jag rusa hem (har stressat som en gnu här idag och mer jobb lär det bli i helgen)! KRAM och en skön fredagskväll till alla!

  • Lapinette

    Inte en enda grön plupp så långt ögat kan nå. Hoppas alla har en bra lördag! KRAM

    P.S. har stått och tittat på en uggla som blivit trakasserad av skator utanför på vår gård. Inte ofta man ser ugglor mitt i stan.

  • Lapinette

    pb - undrar vad den lilla ugglan hade gjort eftersom skatorna var så arga?

    "Beufen" puttrar på plattan. Bordet är dukat, efterrätten står i kylen i väntan på ugnen. Tror vi är ute i lite väl god tid ... gästerna kommer 19.00.

  • Lapinette

    pb - tycker det låter mysigt med Harry Potter läsning. Ser fram emot att få läsa barnböcker en dag och få plocka ned alla Astrid Lindgren böcker som ligger på vinden.

  • Lapinette

    Kikar in efter en dag i total koma .. fick feber under middagen igår och har legat i sängen hela adagen ... har nu släpat mig till soffan istället.

    EA - låter himla positivt!

  • Lapinette

    Tumhållning för EA!

    Och lycka till imorgon mugglan!

    Febern har gått ned något men har avverkat ytterligare en svettig natt. Sitter nu och jobbar lite men det går trögt och jag ska nog gå tillbaka till sängen.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!