• MSW

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Bs: känner igen det där med helgerna förstör! Jag har det precis lika! Fast jag vet inte vad man ska göra åt fällan, tyvärr! Har någon annan något bra tips, så lyssnar jag gärna!

  • MSW

    Mugglan: Tack för input, Det är väl det, fast jag anstränger mig rätt bra på veckorna tycker jag (minus 3kg sedan högsta notering efter jul)... Eller förlägga all träning till fredag,lördag, söndag, måndag.. LCHF funkar inte för mig, gillar kolhydraterna(tex klyftpotatis till köttbiten..) för mycket.. Och särskilt när jag inte "får" äta dem.. Så det måste vara "äta av allt, men inte alltid" som jag kör!

  • MSW

    Tinga: Jo det är/vore absolut det bästa! (Tar inte alls illa upp) Men det är juh precis det som är problemet, att jag inte vet HUR jag ska göra för att lyckas! Resten av veckan vet jag funkar om man bara skärper till sig och planerar maten, men på helgen funkar det inte lika lätt att planera, när man ofta är borta och äter och/eller fikar!

  • MSW

    Innan bröllop och A gick jag ner ca 20 kg (med hjälp av viktklubb) och efter A låg jag något kg plus, nu hade det blivit för många kg plus (på både mig och maken) och vi kör på viktklubb nu med.. Men faktum kvarstår, veckorna funkar fin fint och helgerna går åt skogen!

    Kängu: vad härligt att du känner dig nöjd med dig själv, och bra att "kunna" tala om det också! Nu duschen efter ett svettigt step/styrka pass!

  • MSW

    Varning: Långt och förvirrat!! (och ego) Själva sötsakerna i sig är egentligen inget problem för mig.. Har inte något jättestort söt sug.. Så när jag gick ner mina 20 så gick jag ner pågrund av att vi minskade portionerna, (från för stora till normalstora), tränade ingenting mer än innan egentligen, nu försöker jag juh få ordning på träningen också! Är vi på kalas så är mitt största problem inte att jag tar för stor tårtbit utan att jag tar mat mer än en gång, och nog inte riktigt vet när jag blir mätt.. Sen är ett delproblem också att jag inte kan med att slänga mat, alltså äter jag juh upp fast att jag kanske blir mätt på mindre och så vidare och så vidare.. Jag har ganska bra koll på (tror jag iaf) var problemen är, men inte hur jag ska komma ur dem.. Men men, nu försöker jag juh träna tre gånger i veckan, och hoppas att det ska hjälpa, vi är också periodvis ganska duktiga på att gå ut och gå på kvällar och helger, men nu på vintern är det juh snöigt, kallt och mörkt, så vi får nog snart nytt ryck att ta tag i det också...
    Ja, jösses, som ni märker kan jag nog skriva hur mycket som helst om ämnet!
    Förresten läste jag några poäng hälsa i förra kursen i skolan där jag kom i kontakt med någon form av "motivationstriangel" eller så (minns inte vad den kallas), den går iaf ut på för att lyckas förändra något så krävs kunskap, motivation och tid/ork, och jag kan inte FÖRSTÅ var det är jag brister i viktminskningen, tycker jag lägger tid på det, har motivation och absolut kunskap.. ( så blarrade jag på lite till)
    Och apropå cafébesök, om jag väl går på sådant tar jag hellre en macka än en kaka. Och förövrigt är maken i samma sits som jag ungefär viktmässigt! (när jag gick ner 20 gick han ner 30)

    Mugglan: Ang syskonförsöken så skyddar vi inte oss men försöker inte heller, kände att det blev lite för stressigt med skolplaneringen om vi skulle lyckas nu, så nya seriösa försök i april! har även funderingar på om det hör lite ihop med vikten.. Cyklerna har blivit längre samtidigt som vikten har ökat, vet inte om det beror på vartannat, men det har iaf skett samtidigt, och nu när jag ändå krympt något kg så var helt plötsligt cykeln två dagar kortare igen... Så kanske är viktminskningen också en del i syskonförsöken...

    Och Bs: Eftersom att nu har de förutsättningar du har, men vill/behöver gå ner i vikt så borde väl sjukvården kunna hjälpa till i form av dietist eller något ist..?

    Och godissug sötsug hade jag också betydligt större när jag ammade! Nästa gång (om det blir någon) ska jag fan i mig ha karraktär då också!!

  • MSW

    Heja heja am!!! Vad innebär det? Att ni inte behöver göra ett nytt badrum och om inte han klarar sig med det så får han flytta? Eller?

  • MSW

    Am: Näe! Fy fan vad trist med klänningen och festen och allt! Förstår att du känner att du inte vill gå, men jag hoppas du kommer fram till någon roligare/bättre förslag när besvikelsen lagt sig något!

    Mugglan: Att bara ta en gång har jag blivit mycket duktigare på redan, hemma = inga problem (vi lagar bara så det räcker till en portion) borta funkar det för det mesta, om det inte är något riktigt gott.. Nu är det där med att ta tillräckligt mycket mat/känna efter när jag är mätt.. Får anledning att pröva redan till helgen då vi ska på släktkalas! Har nu precis beställt ett Zumba också, så att jag har något roligt att träna även om jag inte kommer iväg till något träningsställe.. *måstegåmåstegåmåstegå*
    Tack för pep hörni! Nu känner jag mig lite mer men nog fan ska det väl inte vara så jävla svårt!

    Ang telefonsamtal är det inte något jag gillar heller, och det blir verkligen antiklimax när man väl ringer och inte får något svar...

  • MSW

    Hej hej!

    hoppar in en snabbis, känner att jag varken har tid eller energi till att hänga här, men läser det mesta iaf!

    Skickar kramar till alla, de som ska på trevlig ost och vin kväll, de som inte ska det, de som har det besvärligt på alla håll och kanter och de som inte har det! Jublar över positiva besked om bebbar i magarna och de framsteg som "bebbarna" utanför gör! Och nya jobb och annat spännande!

    Skickar en massa kramar och tur (eller vad som behövs) till fru E! Håller tummarna hårt för tisdag!! (tjuvläste i andra tråden)!

  • MSW

    Här går tiden fort eftersom jag nu är ute på praktik.. I helgen som gick så var jag och maken i malmö fre-sön för lite shopping, vara i väg själva och gå på trädgård/villa/hem mässa!! Det var hur trevligt som helst, fast makens farmor gick bort, men eftersom hon var 98år och varit ganska dålig sista tiden så var det inte så himla mycket känslor som rördes upp! Förutom det går jag och väntar på provsvar på senaste blodprovet(måndags), och är något mer nervös än vanligt vad det ska visa, då doktorn tyckte sig se en nedåtgående trend de sista gångerna.. Annars är allt bra och vi är förhållandevis friska! Går också och väntar på att tanten ska dyka upp.. Är på dag 36 idag och längsta cykeln hittills har varit på 35! Men vi har juh egentligen inte försökt denna månaden, och enda(!) gången vi fått till det BORDE varit någon/nÅgra dagar efter äl.. Men den som lever får se.. Testar nog frammåt helgen om det fortfarande inte kommit någon tant..

    jaha, där blev det total ego ja..

    Vilket får mig att tänka på, Sweet, visst är det konstigt att cyklen börjar krångla så fort man funderar på om något kunnat ta sig...? Hoppas livet börjar snurra lite mer lagom för dig/er framöver!

  • MSW

    Ang vattkoppor så skulle jag också vilja ha tag på någon smitta... Innan A blir för stor... (gumman i lådan inlägg )

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!