• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Nästa jul bör det ju någonstans i världen - t ex Korea - i alla fall finnas en bebis med adresslapp: "Lappis med make"

  • fru AM

    Jag var och fikade hon kompisar i helgen. De har två adopterade (Vietnam) och hon - mamman alltså - berättade om när hon fick sitt första barnbesked. Jag blev alldeles rörd när jag tänkte på att om ett tag kan Lappis sitta och berätta en liknande historia ... De fick beskedet i augusti och hämtade den lille pojken strax för jul (då han var fyra månader).

  • fru AM
    Lapinette skrev 2010-12-14 15:20:03 följande:
    AM - I know och hittills (under kursen, utredning m.m.) så har väntan inte alls känts så jobbig. Det är inte förrän nu när man märker att kön bara går trögare och trögare som jag tycker det är otroligt frustrerande emellanåt. Förhoppning var ju att få åka iväg i vår för att hämta vår lilla son men som det är i dagsläget så har vi inte ens kommit fram i kön för att få skicka iväg våra papper till sommaren .
    Kram! Snart kommer plusvågen i korea - och då rasslar det till i kön. Det är jag säker på! KRAM igen!
  • fru AM

    Det är ju helt otroligt när man tänker efter att plötsligt en dag kommer det ringa i telefonen och så säger en röst: Lappis du har fått ett barn!.För det KOMMER ju att hända! 

  • fru AM

    Men det kanske är i Korea som här hemma att de flesta barn föds en viss tid på året ...? Frågan är bara vilken tid ... (Fast å andra sidan läste jag nyligen att det där med mars/aprilbarn (dvs semesterfabricerade bebisar) börjar späs ut tackvare alla vinterresor till solen. Bebistillverkningen sprids mer över året numer jämfört med "förr". Men frågan är när det alstras barn som mest i Korea ...

  • fru AM

    Tack för fantastiskt trevlig lunch! Vi satt lagom glamouröst omgivna av guldglitter Och hade två charmantaherrar med vid bordet - herr Televinken som blivit stora, snygga karln och trådlunchsdebuterande herr Pricken, högtidsklädd i skjorta och slipover. Gulliga gentlemen båda två!

     

  • fru AM

    PB: Pippis pappas båt var min pappas båt från mitten av 60-talet till typ mitten av 70-talet. Den hyrdes in i olika filmer, t ex Pippiproduktionen, Utvandrarna, Skattkammarön. Och min pappa fick oftast vara statist (eftersom han var typ den enda med sjövana ... ). I Skattkammarön hade han t ex en pyttleiten talroll mot Orson Welles och blev sedan i filmen mördad och flöt i land. I Utvandrarna tippade han ett lik överbord och i Pippi (framförallt "Pippi går ombord") så klättrar han i riggen och springer omkring lite allmänt, sjunger och grejar. Se här: 
    ">

  • fru AM

    Smint: det där lät ju inte alls bra - ang förskolan alltså. Jag tror direkt att något obehagligt hänt ... hoppas inte såklart. Men något är det ju. Och förmodligen inget positivt

  • fru AM
    Fru E skrev 2010-12-15 15:06:09 följande:
    Beslutsångest!

    Vitpigmenterad ek eller vanlig till köksluckorna?!?

    Maken lämnade över beslutet till mig men stor velpotta som jag är behöver jag bolla med någon
    Vitpigmenterad säger jag!
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!