• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Tycker det verkar "läskigt" med spiral.

  • Lapinette

    1up - själv mådde jag som bäst när jag knaprade piller. Säkerligen inte helt ok för kroppen men jag mådde verkligen superbra. Lite mens, ingen jäkla värk etc.

  • Lapinette

    200g smör
    200 g mörk choklad av hög kvalitet t ex Vahlrona
    4 ägg
    2 dl strösocker
    2 tsk konjak
    florsocker till garnering

    Jag kör hälften av detta för 4 portionsformar.

    Sätt ugnen på 250 grader men endast på övervärme. Smält smör och choklad i vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt. Blanda ner konjak, smör och choklad. Fyll i 4 portionsformar. Ställ formarna på en kyld bakplåt och grädda i ugnen i 5-8 minuter. Chokladdesserten ska få yta men fortfarande vara lös inuti. Sikta över lite florsocker och servera med lättvispad grädde ... eller glass, hallon, körsbär ... whatever you like!

  • Lapinette

    Ahhh... kola! Är så van att skriva in fondanten hela tiden.

    4 dl ljus sirop
    3 dl kakao (ska egentligen vara 3 msk men jag såg fel och har hela tiden haft i mängde mer choklad vilket blir jättegott)
    5 dl vispgrädde
    1 1/2 dl socker

    Blanda sirap och siktad kakao i en tjockbottnad gryta som rymmer minst 5 liter. Rör i övriga ingredienser. Koka kolan utan lock i ungefär 40 minuter till 125 grader eller gör ett kulprov (doppa kola i kallt vatten och se om det går att rulla en kula som är seg, då och då). Häll upp kolan på en plåt med bakplåtspapper. När kolan har svalnat, skär den i bitar och vira in i papper.

  • Lapinette

    Jösses är det julmusik som gäller här. Själv har jag youtubat med 80-tals klassiker och suttit och sjungit medan jag jobbat. Fast jag borde kanske gå in för julstämning istället eftersom det ikväll vankas julbord på Gondolen med makens jobb .

  • Lapinette

    Jag får julstämning av all snö som drösar ned. Det är så mysigt och precis för en stund sedan tog maken och jag en fika med lussebulle och tända ljus i köket med stjärnan i fönstret som enda belysning.

    Här är det en klassiker som går ute i vardagsrummet (på CD), Tears for fears, Seed of love. En otroligt bra skiva som står sig än idag.

  • Lapinette

    Förresten hur det med julklappsinköpten för er?

  • Lapinette

    Tinga ... tycker inte värmeljus ger så mycket belysning.

  • Lapinette

    pb - vad skönt! Själv känner jag mig ganska så färdig men har gjort det lätt för mig i år dvs. jag har hittills inte brytt mig om alla paket som ska ned till Frankrike när vi åker dit efter jul utan tänker att det får maken ta hand om. Vi får väl se när han vaknar och inser att vi inte har köpt en enda julklapp till släkten.

  • Lapinette

    Tinga - trist med så mycket jobb så här i juletid. Själv har jag haft mycket de senaste månaderna men sen någon vecka tillbaka har det lättat och idag skrev jag årets sista rapport (tror jag). Nu är det dags att planera 2011 och  ta hand om lite annat smått gott som blivit liggandes.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!