• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Piggelin1 skrev 2011-01-24 17:00:24 följande:
    instämmer i kören som gillar två hoar - skulle inte klara mig med bara en!

    Induktionshäll har vi inte, är säkert kanon, men eftersom vi inte vant oss vid det, så funkar det bra med glaskeramik för oss (fastän vi gillar att laga mat). Nästa gång vi flyttar blir det säkert det, men i dagsläget klarar vi oss utan & det är inget som känns akut för oss att skaffa.
    Induktionshäll är som regnsensor på bilen - har man aldrig haft det så vet man inte vad man missar sas. Men har man haft det en gång så vill man inte vara utan...

    Piggelin: tror det är rätt tidigt va med vändningen? Moa vände sig ju aldrig dock
  • muggles
    fru AM skrev 2011-01-24 18:26:56 följande:
    Jag har gått i samma skola som två av AW:s barn - de var ganska odrägliga/ouppfostrade (i a f i jämförelse med oss andra små änglar ). Men AW:s nattningsmetoder kan ju vara bra för det. Hennes barn föreföll ju i alla fall utsövda. 
    Haha, HUMOR! Ja tänk att ha AW till morsa - skulle inte jag heller ha velat ha...

    Parnassia: kom på det där med att de glömmer napp fort. Jag tror det är när de är äldre. När man "måste" sluta med napp (runt 3 år) går det mkt lätt. Hade hört det innan vi slutade i höstas, det gick lätt för Moa och hennes kompis som slutade samtidigt, och även två andra kompisars barn kunde sluta utan problem. Men de barnen var alla runt 3 år... Tror inte de är mogna att sluta vid 9 mån, jag tror de behöver tryggheten det ger med napp (om de inte har snutte istället).

    Moa hade också en jättejobbig period när hon var runt 8-9 mån - vi sprang upp ca 5 ggr/natt. Tror det händer mkt då (Moa lärde sig bla krypa) och hon drömde nog en del.
  • muggles
    snaily skrev 2011-01-24 19:15:52 följande:
    (Enbart egoinlägg...)

    Deppig snigel här.
    De två senaste kvällarna har varit mycket sämre igen på insomningsfronten, hon har skrikit som en besatt, i lördags kväll ända till närmare 1 på natten... Men det som känns ännu värre är att idag hade vi samma problem, på dagtid! Vi var till MVC imorse så både hon och jag var trötta av att ha gått upp så tidigt, så jag kände att jag bara MÅSTE få en tupplur. Tänkte att vi lägger oss tillsammans i sängen, hon var ju så trött så hon höll på att gå av på mitten - men VARFÖR kan hon då inte bara SOMNA!? Hysteri-skrik igen, och jag blir så frustrerad och ledsen, vad vill hon liksom? (Hon hade ätit och fått ny blöja och var lagom varm och jag var intill henne.) Det gick inte ens att få henne lugn när hon låg på mig och jag vaggade henne, inte förrän efter flera försök och en massa skrik.

    Gaaaah! Verkar som enda sättet att få henne att somna är att vara uppe och bära henne på ett väldigt gungigt sätt, länge. (Vagning funkar ej.) Vet att man inte kan skämma bort en 6-veckors, men ibland tänker jag att vi kanske kommer få fortsätta söva henne så här för all framtid bara för att vi gör så nu. Men jag klarar inte av att låta henne skrika sig till sömns vilket väl vore alternativet, även om det ibland är lockande när man redan erbjudit allt man kan tänka sig att hon vill ha (närhet, mat osv).

    Så. Ville mest skriva av mig lite, fiskar inte efter tips och råd egentligen - då känner jag mig bara misslyckad för vi har troligen redan provat det mesta och inte fått det att funka.

    Nu ska jag mata skrik-ynglet.
    Jag gissar på: övertrött el utvecklingsfas? Jag tycker du gjorde allt rätt. Självklart skämmer man inte bort ett barn genom att bära bära bära. Och alla dessa metoder funkar oftast när bebisen blivit lite större och kommit lite mer "i ordning" och dessutom måste de alla läras ut till barnet (de funkar inte efter en el ett par ggr). Så känn ingen stress med metoderna! Vi går i vanlig ordning bara igång och ger råd som kanske funkat för oss men inte alls säkert det gör det för dig.

    Inse nu att det inte är ngt fel på dig. En bebis är lite kaotisk helt enkelt och det är jättesvårt att veta vad de vill eftersom de bara kan kommunicera med skrik. Jag känner igen mig i dina känslor, så been there done that. Ibland spelar det ingen roll vad man gör - de skriker ändå. KRAAAM!
  • muggles
    Telis skrev 2011-01-24 19:49:20 följande:
    snaily, det är INTE ditt fel, glöm inte det! I en bok jag läste så menade författaren att barn inte är redo att födas förrän vid tre månaders ålder, dom bara måste födas tidigare för sen blir dom för stora rent fysiskt för att komma ut. Så under de första tre månaderna trivs barn bäst om dom får ha det som om dom vore kvar i livmodern. Dom har ingen dygnsrytm, dom vill ha ett nästan konstant gungande och bakgrundsbrus. Det är först efter dom första tre månaderna som dom är redo för att börja vänja sig vid livet utanför livmodern. Det kanske ligger något i det?
    Jag tror det ligger jättemkt i det. Jag har också hört att människan är det enda djuret som föder sina ungar i förtid. Våra hjärnon är för stora för våra kroppar och huvudet skulle inte få plats ut genom bäckenet om de föddes först när de är "klara" (en ngt ovetenskaplig sammanfattning).
  • muggles

    Sweet: googlade Braxon-Hicks - hade aldrig hört talas om det. Verkar vara ngn slags mastodont-sammandragning el? Stämmer med min upplevelse i så fall. Jag har aldrig varit med om liknande trots en förlossning. Och läkaren sa "man kan känna sammandragningar tidigare med tvillingar". Tidigare ja, men ingen har sagt kraftigare...  Och jag försöker verkligen vila varje dag (men är ovan att behöva göra det så ibland glömmer jag och sedan rasar jag, suck).

    Piggelin: ja jag kände mig hur pigg som helst i fredags, så det var så oväntat!

    Ah, har firat UL:et idag med dagens Grape Tonic (en om dagen...)

    Och så har det kommit upp en vägg i allrummet däruppe - på bara en dag! Tack Glade Snickaren! Vi ska få oss ett nytt större sovrum istället för ett allrum vi aldrig använder.

    Oupsie: skönt att höra att din BM är inne på att kolla din tapp och se om du kan sättas igång. Jag tycker det låter omänskligt att du ska behöva gå många veckor till med dina smärtor. Du har verkligen haft otur med grav-krämporna (liksom Snorkis)!

  • muggles

    Piggelin: jag kommer inte heller ihåg vår ingångsmusik, bara de sånger som sjöngs i kyrkan. Men du kanske har kvar vårt vigselprogram?

  • muggles
    Fru E skrev 2011-01-24 21:13:28 följande:
    Induktionshällen är guld värd, har bara fått lära oss den hårda vägen att man numer inte hinner göra sysslor medan man väntar på att plattan ska bli varm
    Jag är också med i den klubben
  • muggles
    Piggelin1 skrev 2011-01-24 21:50:10 följande:
    Mugglan,
    In: A trumpet voluntary, J Clarke
    Ut: Trumpet Tone, H Purcell
    Ja när jag såg Parnassias inlägg med A trumpet voluntary så kom jag ihåg att den hade vi nog Men den andra hade jag saligen glömt... Tyckte det var rätt trist nödvändigt ont att välja in- och utgångsmusik, var mkt roligare att välja den andra musiken.
  • muggles

    Koko: shit vilken tur att du hörde honom! Bra med näsbränna (när allt går bra). Jag satte ju Moa på soffan för att värma ersättning och tvingades se när hon böjde sig fram och tippade i golvet med huvudet före Herregud vad usel jag kände mig. Så fick man ju inte göra, och så gjorde jag det ändå (hon hade ju dittills inte böjt sig framåt...). Jag är hur nojig som helst och vågar aldrig hämta ngt när Moa badar. Har jag glömt ngt så får det vänta tills hon är färdig, det är min värsta skräck att ngt skulle hända i badet.

    EA: seeegt med luckorna! Och med tantjäkeln

  • muggles

    Piggelin: ja Thorskog slog Dublin-hotellet med flera hästlängder!!! Hemmagjord Lemon curd... MMMMMMMMMMM. Jag hade det tom på croissanten på frukosten (jo det funkar!), så gott var det.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!