• Parnassia

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jag har varit med Lilla hos läkaren på återkontroll idag. I våras hade hon en öroninfektion som hon fick antibiotika för och senare upptäcktes att hon hade vätska bakom ena örat plus en del vax. Så idag skulle detta kontrolleras och vi har förberett med revaxör.
    Vaxet var "bättre" alltså det var inte så mycket nu så det kunde vi sluta tänka på. Men vätskan var inte borta. Det var nu vätska bakom båda öronen!!
    Skit!
    Jag är inte ledsen eller oroad särskilt, det känns mest trist och träligt. Återbesök om 2 mån och är inte vätskan borta då så blir det remiss till öron-näsa-hals.

    Jag tycker att hon är sen med pratet  och undrade över detta, men läkaren tyckte inte jag/vi ska oroa oss för det, för hon har trots allt några ord och av en 18 månaders förväntar man sig inte mer än 8-10 ord.
    Men  det känns inte kul ändå!

    Har vi några trådbarn med öron"problematik"? Och därmed några mammor som kan komma med lite input?

    *suck*

  • Parnassia

    Jag vet ju inte än om Lilla kommer få rör.
    Förhoppningsvis så är vätskan borta vid kontrollen om 2 mån, men jag tror ju inte det eftersom det blivit mer sedan i våras utan att hon varit sjuk vad vi märkt iaf (iofs hade hon den första infektionen utan att vi märkt det också, den upptäcktes av en slump)
    Men OM hon får rör vill jag veta allt om era erfarenheter av sådana. Men det kanske vi kan ta då. Ska försöka att inte ta ut saker i förskott nu.

    Mina bilder av rör i öronen är bara en stackars klasskompis i låg och mellanstadiet som hade rör. Hon fick hålla på med fetvadd när hon skulle duscha efter gympan och när vi hade bad fick hon ha badmössa. Dessutom var hon rund, rödhårig och harmynt så hon hade det inte lätt.
    Lilla är ju iaf inte harmynt och rödhårig, eller  rund.

  • Parnassia

    Tack mopedvin! Vi får se hur detta slutar. Jag kanske återkommer.

  • Parnassia

    AM - barn har ju sitt eget språk så om H har alla dessa ord och gör sig förstådd med dem så tycker jag det verkar bra. Lilla säger mamma, pappa, taa (tack), aja (hejdå), titta och djurläten typ muu, bä, vov, mjau  (jau), pip.
    Lilla hör också små ljud och viskningar så jag tror inte hon hör dåligt på det sättet. Men om man har vätska i öronen tänker jag mig att det blir som när man får lock eller vatten i öronen, lite burkigt och dovt och då låter ju allt annorlunda.

  • Parnassia

    Tack igen för era berättelser och proffsiga input!
    Lilla är också väldigt motorisk, iaf om man jämför med Stora, som man ju inte ska men som iaf jag gör till viss del ändå. Stora pratade mer men klättrade inte lika mycket och Lilla är tvärtom. Intresserad av kommunikation och samspel är hon verkligen och hon förstår enklare uppmaningar. Hon bubblar massor och har bra melodi, hon babblar på svenska säger Stora. Och hon vill läsa böcker, om än mkt korta stunder. Det blir nog folk av henne också, med eller utan rör i öronen.
    Jag ska nog lugna mig på den fronten också nu.
    Vi avvaktar de här två månaderna och sen får vi se.

    Kängu - jag är jätteintresserad av ditt språksnack så jag lyssnar/läser gärna mängder.

    Vickan - hoppas du slipper vara med på tv!

    För övrigt har Stora blivit ännu lite större idag. Hon gick själv till affären och köpte mjölk. Jag stod i dörren och tittade på när hon korsade vägen på båda hållen. När hon kom gåendes hemåt med ett paket mjölk under ena armen och kvittot och växel i den andra rann tårarna och jag var den stoltaste i världen! Min stora lilla tjej, så modig, duktig och själv stolt! Hjärta

  • Parnassia

    Instämmer med alla föregående talare om hur kul det var i lördags! Det var verkligen roligt att få se i IRL allihopa!
    Jag somnade gott på tåget på hemvägen och kom av på rätt station av ren tur.

    AM - vad hette den där belysningsbutiken du hade hittat? Vi behöver en ny lampa i badrummet  vi med. Den som sitter uppe nu hade ursprungligen två glaskupor, men den ena har pajat.

  • Parnassia

    Liten! Har ni öppnat spjället?

    Jag tycker fö också att det är svårt med alla dubbla namn men jag märkte inte att du sa nåt fel och hoppas att inte jag heller gjorde det.

  • Parnassia

    Tittar in för att se om Izzie skrivit nåt nytt!? Hoppas hinnsvepningen gjorde susen!

    Trädgård ja. Jag tycker att det är kul och skulle eventuellt kunna utveckla ett intresse som snuddar till nörderi, men för tillfället är vårt trädgårdsarbete mer "combat gardening". Vi bekämpar vegetation. Det är det vi hinner förutom ett antal krukor och växthuset. Roligt med stor tomt för barnen att leka på och så här års älskar jag fruktträden. Men det är mycket jobb om man ska ha det fint, så vi satsar på framkomligt och barnvänligt (=inte farligt och ömtåligt).

  • Parnassia

    Liten - ska inte vinstockar skäras vid nyår ungefär? Så har jag fått lära mig. Men å andra sidan är det kanske viktigast att man inte skär senare än så för då kan de blöda ihjäl.

    Jag letar också bra dataprogram, vill ha ett bokföringsprogram till föreningen där jag är kassör. Den bokföringen har blivit mer komplicerad den sista tiden och excel räcker inte till tycker jag. Några tips på den fronten? Billigt? Helst gratis!

  • Parnassia

    Grattis Izzie!!! Hoppas ni mår bra efter omständigheterna och att du snart kan berätta mer för oss. Jag har nog inte riktigt koll på vad som hände när din stora tjej kom till världen...
    KRAM!

    Och AM - jag hoppas också du kommer må bra imorgon em! Och annars också förstås! Jag håller tummarna!

    Jag är gräsänka, maken är på vift med jobbet. Tjejerna sover och jag ska röja lite och tända i pannan innan jag tar kväll.
    Tjing!

  • Parnassia

    Mollusker har vi här också. Stora har flera stycken, mest på benen och armarna och har haft dem i ca 1 år, så det ska väl vara max 1 år kvar nu... Lilla har några pyttesmå på ena kinden, syns inte om man inte tittar efter dem.

    Om man har gott om päron rekommenderar jag detta:
    www.coop.se/Recept--mat/Recept/i/ingefaerspaeron/
    Gott och lätt! Jag gjorde många och frös in i lagen.

    Vad säger ni om löss? Jag får kli bara jag tänker på det, det går i grannskapet... Det är väl bara en tidsfråga innan det kommer hit...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!