• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snorkis!!! Vilken härlig julklapp det kändes som att jag fick när jag läste den goda nyheten" Vilket det ju är, för det kommer gå bra! Grattis! Förstår givetvis att känslorna är dubbla. Men ändå! Grattiskramar!!!

    Snaily: Varsågod! Hoppas lilla fröken Yngla gillar något av det! Och lova mig att du testar att linda henne någon gång när hon får fnatt!? Ibland kan de behöva hjälp att hålla in armarna, som annars under första bebistiden gärna far omkring och stör dem när de ska äta. Lindningen kan hjälpa till där. KRAM!

    NU: Ernsts panaforte:  http://www.recept.nu/1.304248/ernst_kirchsteiger/efterratter_godis/panaforte

    Otroligt gott! Gör dubbel sats i år. 

  • fru AM

    Hej alla! Hysteriskt här på upploppet med julstök. Dessutom är det skolavslutning i kyrkan nu snart - sist tog det två timmar ... Gaaah

    Puss och kram till alla  - och extra allt till Snorkis! 

  • fru AM

    GOD JUL alla önskar en sönderstressad AM ... Har haft allvarliga diskussioner med maken om hur jularna framöver ska planeras. Hans arbete toppar ju i intensitet innan jul (och även mitt eftersom hans företag är en av mina uppdragsgivare). Nästa jul åker vi bort - alternativt är klara med ALLT i november.

    Hursom - nu firar vi jul ända in i kaklet!! Hej tomtegubbar och sätt fyr på tomteblossen och akta granen för sjutton gubbar!

     

    Vi ses efter helgen! Hoppas alla får en bra jul.

    Snaily: ibland "får" man ta paus från traditionerna - och när man precis fått en bebis är just ett sådant tillfälle då verkligheten får styra. Hoppas du får ordning på Bluesen eller vad det är. Kan jag hjälpa dig med råd eller ett lyssnande öra så inboxa mig. Stor kram!!!  

  • fru AM

    Klockarbol: jag tycker det låter som ett kök att bli glad av! Rosa luckor och gräddgula väggar. Risken är väl bara att men blir lite sugen på jordgubbsglass men den risken kan man kanske ta. Måla! Man kan alltid måla om.

    Hej tråden förresten! Gott nytt år alla! Lyckades läsa i kapp i går kväll  ... Grattis Snart September! Åh vad jag hoppas att det ska gå vägen denna gång! Hoppas även du vant dig vid fragminsprutorna - hur länge ska du hålla på med dem?

  • fru AM

    Hej Lappis! Är du hemma nu igen? Eller kvar hos svärmor?

  • fru AM

    Lappis: Julen var lite stressig utan julkänsla tyvärr (vi startade nog försent med julstöket - man ska nog ta hela december till glöggdrickande och paketlackande). Nyår desto bättre med supergod och trevlig middag hemma "a la knytis". Har ni haft det bra? Och hur gick det för mamma att värma fondanterna? Blev de bra?

  • fru AM

    Kan också meddela att Livia avslöjade tomten ... Mitt under julklappsutdelningen ropade hon triumferande: "men det är ju Mikael!" (min svåger) "Ta av dig masken!" Senare på kvällen när hon skulle somna sa hon: "men Mamma, tomten kom ju inte." "Jo det gjorde han ju, du fick ju en massa paket av honom" försökte jag. "Men mamma, det var ju bara Mikael!". Sedan tänkte hon ett tag och sa: "Men jag skulle gärna vilja träffa tomten, kanske kommer han nästa år?"

    Så uppenbarligen tror hon på att Tomten finns men att han inte riktigt hann med att komma till oss i år ...

     

  • fru AM

    Låter som du haft en bra jul/nyår ändå Lappis! Vi var rätt trötta på nyårsafton eftesom vi var borta på middag kvällen innan - barnn gick inte och lade sig förrän vid midnatt någon av dem heller. Nåväl: på nyår vankades det en generös löjromstallrik med gräddfil, rödlök och smörstekta brödskivor, en pepparrullad oxfilé med chipotlesås, gräddkokt savoykål med örter, paprika och olivoljestekt chili- och paprikaprickig polenta. Till dessert: saffransglassbomb med hallonsorbethjärta!

    Urgott och kul att alla engagerade sig och hjälptes åt! Och så fick jag tillfälle att använda mitt halsband som jag fick i morsdagspresent!

  • fru AM

    Barn som heter Hektor/Hector lockar tydligen fram den känslan hos folk

    Här är mitt halsband 
     

  • fru AM

    Jag hittade faktiskt något som liknade "lilla svarta" i garderoben ... omlott, 3/4-ärm, längd precis under knäskålen, lite svängig kjol. Djup urringning ett måste!

    Start September: bra att det inte är någon fara att ta Fragminet länge. JAg antar att ni gärna vill vara på den säkra sidan ... 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!